Caiet de practica

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Caiet de practica.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 17 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Gheorghe Prisacaru

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Mecanica

Cuprins

Prezentarea Service-ului 3
Localizare, scurt istoric 3
Compartimentarea service-ului 3
Tipuri de servicii 3
Aparatură utilizată 3
Protecția muncii 4
Instrucțiuni de lucru pentru protecția muncii 4
Turbina 8
Caseta de direcție 9
Alternatorul 10
Pompa Servo 11
Distribuția 12
Schimbarea cutiei de viteze 13
Schimbare volantă 14
Concluzie 18

Extras din document

Prezentarea Service-ului

Localizare, scurt istoric

SC Motor Hobby este amplasat în judetul Maramureș, localitatea Baia Mare pe bulevardul București, nr. 49e. S-a înființat în anul 1998 iar domeniul de activitate la început a fost comerțul cu piese auto. Din anul 2004 s-au deschis ramuri noi: tinichigerie, vopsitorie, climă, diagnoză și mecanică. În prezent service-ul are 14 angajați și face parte din rețeaua internațională de service-uri ACC din Romania.

Compartimentarea service-ului

Service-ul este compus din două boxe de tinichigerie, o boxă de vopsitorie, o boxa de pregătire pentru vopsitorie, boxă pentru instalații de climatizare, doua boxe pentru mecanică, boxa pentru stand geometrie roți și stand de frânare, două birouri, salon de așteptare pentru clienți, vestiare sală de mese și dușuri pentru angajați, depozit de marfă și magazine cu standuri pentru vopsele.

Tipuri de servicii

Service-ul dispune de o gamă variată de servicii, aparatele utilizate fiind de o generație nouă, muncitorii find calificați prestând servicii de înaltă calitate. Se pot efectua servicii cum ar fi: reparații de caroserie, climatizare, mecanică, înlocuirea parbrizelor, diagnoza auto, vopsitorie, geometrie roți și reparații sisteme electrice.

Aparatură utilizată

Aparat geometrie roți Launch

Presă hidraulică 30 t

Analizator de gaze, opacimetru și turometru

Recuperator ulei

Aparat încărcare climă RobinAir

Protecția muncii

Instrucțiuni de lucru pentru protecția muncii

Operațiile de intreținere și reparare efectuate în halele și atelierele persoanelor juridice sau fizice se vor executa de către salariații calificați și instruiți special în acest scop, respectandu-se întocmai instrucțiunile tehnice, de exploatare, protecție a muncii și P.S.I. Electricianul de instalații electrice de forță va fi autorizat din punctul de vedere al protecției muncii.

Întreținerea și repararea autovehiculelor se va face în hale și încăperi amenajate, dotate cu utilaje, instalații și dispozitive adecvate.

Executarea unor lucrări de demontare, întreținere sau reparare a autovehiculelor este admisă și în spații amenajate în afara halelor și atelierelor de intreținere denumite ''platforme tehnologice ''.

În halele de întreținere și reparare a autovehiculelor, canalele de revizie, vor fi menținute în stare curată, asigurandu-se scurgerea apei, a uleiurilor și a combustibililor.

Nu se admite pornirea motoarelor autovehiculelor în interiorul halelor, decât dacă există instalații de aerisire, în stare de funcționare.

Cricurile din dotarea halelor de reparații sau a canalelor de revizie vor fi menținute în permanență în stare buna de funcționare.

La demontarea, montarea și transportul subansamblelor grele sau voluminoase se vor folosi mijloace mecanice de ridicat dotate cu dispozitive speciale, care să asigure prinderea corectă și echilibrată a subansamblelor.

Dispozitivele de suspendare a autovehiculelor și stelajele pentru asezarea pieselor trebuie să fie menținute, în permanență, în stare bună de folosire.

În halele de reparații în care se execută și lucrări de sudură la autovehicule se va stabili locul de amplasare a tuburilor de oxigen, a generatoarelor de sudură oxiacetilenică, a transformatoarelor de sudură electrică, precum și a paravanelor de protecție folosite în timpul sudurii electrice.

Transformatoarele de sudură electrică vor fi conectate la instalația de legare la pământ, iar cablurile vor fi amplasate și protejate astfel încât să nu fie deteriorate de roțile autovehiculelor care circulă în timpul reparațiilor (efectuate pe platforme).

Petele de ulei și de combustibil de pe pardoselile halelor sau încăperilor vor fi acoperite cu nisip, după care vor fi luate măsuri de curățare a materialului rezultat în locuri care nu prezintă pericol de incendiu.

Lucrătorii trebuie să poarte echipament de lucru și de protecție corespunzător lucrărilor pe care le execută cu instalațiile și utilajele din dotare.

Sculele vor fi asezate pe suporturi speciale, amplasate în locuri corespunzătoare și la înalțimi accesibile. După terminarea lucrului sculele vor fi curațate, după care vor fi închise în dulapuri. Ascuțirea sculelor de tăiat, cioplit se va face de un lucrător instruit special în acest scop.

Lucrătorii sunt obligați ca înainte de inceperea lucrului să verifice dacă uneltele și utilajele pe care le folosesc sunt în stare bună și corespund din punctul de vedere al securității muncii. Se interzice folosirea uneltelor și utilajelor care nu corespund acestor verificări.

La repartizarea lucrărilor pe muncitori, maistrul sau șeful de echipă va indica procedeul corect de lucru (nepericulos) și măsurile corespunzătoare privind utilizarea instalațiilor, utilajelor și sculelor din dotare. Va verifica starea echipamentului de protecție și a celui de lucru care va fi folosit de muncitor la lucrarea respectivă.

Autovehiculele aflate pe pozițiile de lucru din hale, ateliere sau platforme tehnologice vor fi asigurate (calate) împotriva deplasărilor necomandate, în care scop vor fi folosite pene sau cale special confecționate. În cazul în care nu se execută lucrări la motor sau la transmisie, autovehiculele vor fi asigurate și cu mijloace proprii (frana de ajutor și cuplarea intr-o treaptă de viteză ) .

Fisiere in arhiva (1):

  • Caiet de practica.docx

Alte informatii

Universitatea Tehnică„Gheorghe Asachi”, Iași Facultatea de Mecanică Specializarea Mecatronică Grupa 8308