Common Rail

Imagine preview
(8/10 din 6 voturi)

Acest referat descrie Common Rail.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 30 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Mecanica

Extras din document

Capitolul I

Sistemul de injectie de motorina cu acumulator rampa comuna (Common Rail)

Sistemul common rail este o varianta moderna a sistemului de injectie directa cu combustbil pentru motoarele diesel. Common rail se refera la un rezervor de acumulare unde presiunea combustibilului ramane aproape constanta si mereu disponibila pentru a alimenta injectorii electronici si astfel are loc o injectie optima de combustibil.

Protejarea mediului înconjurator, nevoia de a reduce consumul de combustibil si pentru a face motoarele diesel mai silentioase si mai performante sunt factorii care au determinat studiul si dezvoltarea sistemului common rail.

Prototipul sistemului common rail a fost dezvoltat spre sfârsitul anilor '60 de câtre Hibe din Elvetia. Dupa aceea, Ganser de la Institutul Federal de Tehnologie concentrându-se asupra tehnologiei common rail, a avansat. La mijlocul anilor '90, Dr. Shohei Itho si Dr. Masohiko Miyaki, de la producatorul japonez de automobile Denso Corporetion, au dezvoltat sistemul common rail pentru autovehicule grele folosindu-l pe autocamionul AINO RAISING RANGER din 1995 sub denumirea de ECD - U2. Mai târziu, in 1997, producatorul german Robert Bosch GmbH a extins folosirea sa pentru masinile de pasageri.

Sistemul common rail a fost utilizat in trecut si in aplicatii navale. Cooper Bessemer GN-8 (cca. 1942) este un exemplu de motor diesel common rail operabil hidraulic, cunoscut si ca " common rail" modificat.

Odata cu cresterea preturilor la combustibil, in 1990, mai multe companii ( Robert Bosch GmbH, Fiat, Volvo si MTU) au încercat, separat, sa dezvolte noi motoare diesel cu emisii mai scazute de noxe si consum de combustibil mai scazut.

La început sistemul de injectie directa common rail a fost folosit de subsidiarul Fiat, Alfa Romeo, iar tehnologia este folosita in mod obisnuit de Fiat sub marca de MultiJet.

Astazi sistemul common rail este responsabil pentru o revolutie in tehnologia motorului diesel fiind folosit de multi producatori de automobile sub diferite denumiri:

- Daimler Chrysler - CDI

- Grupul Fiat (Fiat, Alfa Romeo si Lancia) - JTD

- Hyundai - CRDI

- Ford Motor - TDCi

- Renault - DCi

- General Motors/Opel - CDTi

- Mitsubishi - DI-D

- Peugeot Citroen – HDI

- Toyota - D-4D

Sistemul de injectie directa common rail permite o divizare multipla a injectiei in preinjectii, injectii principale si postinjectii. In common rail generarea presiunii de injectie este separata de injectia in sine.

1 Structura sistemului rampa comuna (common-rail)

Figura 1

1- injector;

2 - chiluasa;

3 - duza;

4 -electroventil;

5 - intrare motorina

6 - pompa (unitara);

7 arbore cu came

In sistemele de injectie Diesel cu injectie directa, pompa produce presiune înalta in motorina de fiecare data când are loc injectia. In sistemul cu rampa comuna, înalta presiune se dezvolta in mod independent de ordinea de injectie si este permanent disponibila in conducta de motorina.

Fisiere in arhiva (1):

  • Common Rail.doc