EDC - Electronic Diesel Control

Imagine preview
(3/10 din 3 voturi)

Acest referat descrie EDC - Electronic Diesel Control.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 4 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Andrei Ionescu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Mecanica

Extras din document

Controlul electronic al motoarelor diesel permite modulatia precisa si diferentiala a parametrilor de injectie ai combustibilului.

Sistemul EDC este impartit in 3 sectiuni:

1. Sistemele de traductoare si senzori;

2. Unitatea de control;

3. Actuatoare.

Reducerea consumului de combustibili si a emisiilor de gaze poluante (NOx, CO, HC, particule solide) combinata cu îmbunatatirea simultana a puterii si cuplului motorului sunt principiile urmarite în ceea ce priveste dezoltarea motorului diesel.

În ultimii ani acestea au dus la cresterea popularitatii motorului cu injectie directa (DI). La acest tip de motor presiunea de injectie a combustibilului este mult mai mare decât la motoarele cu injectie indirecta (IDI) cu camera de preamestec. Datorita unui amestec mai eficient si absentei pierderilor prin curgere între camera de preamestec si camera de ardere, consumul de combustibil la motoarele cu injectie directa este mai mic cu 10... 15% decât cel cu injectie indirecta.

În plus dezvoltarea motoarelor diesel a fost influentata de nivelul inalt de confort cerut în cazul autovehiculelor moderne.

Ca rezultat, performatele sistemelor electronice de management ale motoarelor cu injectie de combustibil au crescut de asemenea, referitor la:

Fisiere in arhiva (1):

  • EDC - Electronic Diesel Control.doc

Alte informatii

Universitatea Politehnica Timisoara Facultatea de Mecanica