Executie Flansa in Autocad

Imagine preview
(7/10 din 3 voturi)

Acest referat descrie Executie Flansa in Autocad.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 5 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Mecanica

Extras din document

În general, pentru reprezentarea flanselor, în desenul de executie se folosesc doua proiectii: o sectiune longitudinala, în care apare grosimea flansei, forma gaurilor de prindere (netede, filetate, strapunse, înfundate), modul de îmbinare al flansei cu piesa, si o vedere laterala (frontala), din care rezulta forma flansei, numarul si dispunerea gaurilor de prindere.

La flansele cilindrice, patrate si triunghiulare, centrele gaurilor de prindere sunt situate pe un cerc, denumit cerc purtator, cu originea în centrul geometric al flanselor. Flansele cilindrice pot avea un numar impar de gauri, dispuse unghiular echidistant, cu centrele pe un cerc purtator.

În aceasta aplicatie se prezinta etapele obtinerii flansei al carei desen de executie este în figura 1. Doua dintre gaurile de prindere sunt situate în planul de sectionare. Daca gaurile de prindere nu sunt situate în planul respectiv, acestea se rabat în planul de sectionare si se reprezinta cu linie punct subtire peste hasuri.

Reprezentarea flansei cilindrice din exemplul analizat se realizeaza utilizând instrumentele de modelare Pad, Circular Pattern, Hole, Pocket, Chamfer si Edge Fillet.

Fig. 1.

Pentru reprezentarea flansei, în modulul CATIA Sketcher, în planul XY se traseaza un cerc, având centrul în originea sistemului de coordonate si, prin constrângere, diametrul de 102 mm (figura 2).

Fig. 2

Utilizând instrumentul de modelare Pad din modulul CATIA Part Design se extrudeaza cercul, cu o valoare de 15 mm, obtinându-se un cilindru (Pad.1). Se selecteaza suprafata plana superioara a acestuia, apoi, în modulul CATIA Sketcher se traseaza un nou cerc (Sketch.2), concentric cu primul (Sketch.1), de diametru 50 mm. Cu ajutorul instrumentului de modelare Pad se extrudeaza si acest cerc cu o valoare de 40 mm, în acelasi sens cu prima extrudare (figura 3). Rezulta, astfel, un al doilea cilindru (Pad.2), pozitionat deasupra primului.

Fig. 3

În continuare, în corpul flansei se executa o gaura centrala, coaxiala cu cei doi cilindri (Pad.1 si Pad.2). Astfel, se selecteaza suprafata plana superioara a corpului flansei si se apasa pictograma "Hole". În fereastra de dialog "Hole Definition" se stabileste tipul gaurii ca fiind "Up To Next", cu diametrul de 30 mm (figura 4).

Fisiere in arhiva (1):

  • Executie Flansa in Autocad.doc