Instalarea Becurilor Xenon

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Instalarea Becurilor Xenon.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 11 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Mecanica

Extras din document

Instalarea becurilor xenon

Pasul 1: Inrerupeti alimentarea cu energie electrica a masinii, scoateti becul vechi si inlocuiti siguranta cu una de 20A, care vine odata cu kitul.

Pasul 2:Conectati din nou masina la curent si verificati functionalitatea ambelor borne cu un voltmetru. Daca sunt oxidate datorita folosirii indelungate, vor trebui curatate.

Pasul 3: Deconectati bateria. Ansamblati firele de legatura, balastul (stabilizatorul), mecanismul de aprindere si becul xenon, dupa schema oferita. *Evitati contactul becului cu mana goala(amprente),fixati becul orizontal si aveti grija ca firul ce conecteaza becul sa nu atinga partea metalica a masinii (poate duce la o cadere de tensiune).

Pasul 4:Mai verificati odata instalarea corecta. Dati drumu la curent si porniti farurile "la rece". Asteptati 10 minute pentru stabilizare si apoi pornitile odata pe secunda si daca nu sunt fluctuatii de lumina. O instalare corecta nu permite fluctuatii de curent.

Pasul 5: Intrerupeti curentul.Introduceti becul in far cu atentie. Evitati contactul brutal cu becul si cu locasul sau. Asigurati-va ca partea metalica a becului nu atinge si nu se aproprie prea tare de nici o alta componenta a farului (cum ar fi partea argintie), inafara de cea pentru care a fost proiectat, pentru ca in acest fel s-ar genera o cadere de tensiune.

Pasul 6: Montati balastul intr-un loc departe de partile fierbinti ale masinii, astfel incat sa se poata raci cu usurinta. Fixati-l bine cu elementele care sunt include in kit. Izolati firele de la becul xenon pana la declansator cu siliconul pe care-l primiti in kit. Declansatorul trebuie fixat ferm la locul lui. O ultima verificare de rutina este necesara pentru a va asigura ca totul este in ordine.

Pasul 7: Aprindeti becurile. Ar trebui sa se aprinda fara ezitare, daca instalarea a fost facuta corect.

Schimbarea placutelor de frana

1.Dupa ce se da roata jos se identifica cele 2 suruburi care tin etrierul. Acestea se scot cu o cheie de 13, eu am folosit o inelara drapta.

2. Se scoate etrierul prin tragere si se basculeaza spre dreapta-stanga in functie de partea pe care se lucreaza. Se scot placutele vechi si trebuie avut grija sa nu sara vreo clema antizgomot. Sunt 2 la fiecare placuta si sunt situate cate una la fiecare capat al acesteia.

3. Se apropie pistonul etrierului, eu am folosit un cleste tip "papagal", pistonul trebuie sa fie intrat la maxim ca sa se poate monta usor etrierul pe noile placute.

4. Se monteaza placutele noi dupa care etrierul care se prinde la loc cu cele 2 suruburi, inainte am aplicat Loctite - Adeziv fixare asamblari filetate.

5. Inainte sa plecati cu masina, cu motorul pornit apasati de 6-7 ori pe frana pana se intareste pedala.

6. Aveti si varianta rapida de schimbare a placutelor (POZA RAPID) folosita de majoritatea mecanicilor din reteaua Pejo pe care unii de pe aici ii cam ridica in slavi, la aceasta varianta ei scot numai surubul inferior, restul se vede in poza.

Fisiere in arhiva (1):

  • Instalarea Becurilor Xenon.docx