Metode Moderne de Inregistrare si Verificare a Activitatii Desfasurate de Conducatorul Auto si Autovehicul

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Metode Moderne de Inregistrare si Verificare a Activitatii Desfasurate de Conducatorul Auto si Autovehicul.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 11 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Mecanica, Electronica

Cuprins

CE ESTE TAHOGRAFUL. 3
CLASIFICAREA TAHOGRAFELOR. 3
IMAGINEA DE ANSAMBLU. 5
PARTILE COMPONENTE SI DEFECTIUNILE
VOLUNTARE ALE TAHOGRAFULUI 6
INFLUENTA RAZEI DINAMICE A ROTII ASUPRA
VITEZEI DE DEPLASARE 7
DIAGRAMA TAHOGRAF 8
BIBLIOGRAFIE 11

Extras din document

INTRODUCERE

Tahograful este un aparat de control destinat a fi montat in autovehicul pentru indicarea si scrierea total automatizata a datelor referitoare la cursa autovehiculului precum si despre anumiti timpi de lucru ai conducatorilor.

Datele si informatiile tahografului sunt inscriptionate pe un suport de hartie speciala, mecano-sensibila, denumita diagrama tahograf.

CLASIFICARE

-mecanice - sunt tahografe care folosesc ca si mecanism de transfer a informatiei de la cutia de viteza un sistem bazat pe cuplaje mecanice. Se gasesc pe autovehicule de productie a anilor ' 70-' 80. Pe acest tip de tahograf nu se poate monta un sistem de limitare a vitezei, intrucat nu are posibilitatea de preluare a unui semnal impulsuri. Tipul de tahograf care se gaseste pe autovehicule este 1311.

- electronice - folosesc ca punte de transfer de la generator de semnal - impulsor - la tahograf, un cablu electric. Generatorul de informatie este un impulsor care genereaza impulsuri regulate catre traductorul placii de baza a aparatului tahograf. In functie de generatii, pana in 1984 s-au fabricat tahografe electronice cu inscriptionare a timpilor de lucru, standard sau automatic, de tipul 1314 avand acelasi design ca si tahograful mecanic. Cel mai utilizat si des intalnit tahograf este tahograful 1318 cu inscriptionare automata a timpilor de lucru. Alte tipuri de tahografe electronice sunt 1319, 1324. De asemenea permit preluarea unor semnale care pot fi utilizate pentru limitator de viteza, sistem de masurare combustibil, GPS, etc.

- digitale - citesc informatia din cutia de viteza sau din computerul de bord al autovehiculului si o transmit digital la tahograf. Pentru inregistrarea activitatii conducatorilor auto acestea folosesc carduri. Ca si suport de hartie foloseste imprimanta cu banda. Datele nu mai sunt inscriptionate pe diagrama tahograf deja cunoscuta, ci sunt stocate pe un card cu chip si intr-o memorie de masa interna.Are capacitatea de a stoca datele pentru cel putin 365 de zile si permite descarcarea lor.Date generale cu privire la viteza autovehiculului sunt disponibile numai pentru ultimele 24 ore de condus si sunt inregistrate in memoria tahografului digital; nu sunt scrise pe cardul de sofer. Totusi, datele privind depasirile de viteza sunt inregistrate, iar analiza datelor permite vizualizarea acestor evenimente si a altor informatii utile, asa cum este „franare brusca”.Chiar daca alimentarea cu energie a unitatii vehicul ar fi intrerupta (spre exemplu,daca bateria autovehiculului este deconectata din motive de intretinere),tahograful digital este capabil sa stocheze date in continuare, deoarece este echipat cu propria sa baterie interna, ce poate furniza energie pentru cel putin 2 ani de zile.Avand in vedere acest aspect, nu ar trebui sa resetati ceasul intern al tahografului digital intre momentele de calibrare, care au loc la fiecare 2 ani de zile (spre deosebire de perioada de 6 ani de zile, valabila pentru tahograful analog).

IMAGINE DE ANSAMBLU

1. Senzorul de miscare sau impulsorul furnizează tahografului semnalul de viteză de la cutia de viteze a autovehicolului, semnalul este incriptat ca să se asigure integritatea semnalului, astfel încat orice anomalie va fi detectată şi înregistrata, este pereche cu tahograful, ele functionând împreuna.

2. Tahograful înregistrează si memorează diverse date:

• Cardul conducatorului auto, cu exceptia datelor carnetului de sofer.

• Avertizările şi defectiunile referitoare la tahograf, sofer, societate şi service.

• Informatii ale vehiculului, datele vitezometrului si vitezele în detaliu pentru 24 de ore.

• Falsificarea tahografului.

3. Pe afisajul din tabloul de bord se afisează,în diferite moduri, în functie de capacitatea vehiculului, următoarele informatii din tahograf:

• Viteza

• Distanta parcursă

• Mesaje, avertizări şi defectiuni

4. Cardul conducătorului auto identifică soferul şi memorează diferite date sub numele soferului:

• Timpul de deplasare, activităti şi distantă.

• Informatii din carnetul de sofer.

• Unele avertizări si defectiuni.

• Numărul de înregistrare a vehiculului (VRN) pentru vehiculele utilizate de detinătorul cardului.

• Controalele efectuate de autoritati.

Partile componente ale tahografului

Tahograful se compune din următoarele grupuri de mecanisme şi piese:

1. Placa de bază – pe care sunt montate: mecanismele de înregistrare a vitezei, a distantei parcurse, a timpului de circulatie şi de stationare, precum şi transmisia contorului kilometric, contactele becului de semnalizare a vitezei maxime prestabilite, placa cu borne pentru conectarea la sursa de curent electric si priza pentru cuplarea cablului de antrenare (cablul de kilometraj).

Fisiere in arhiva (1):

  • Metode Moderne de Inregistrare si Verificare a Activitatii Desfasurate de Conducatorul Auto si Autovehicul.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA “TRANSILVANIA” BRASOV FACULTATEA ALIMENTATIE SI TURISM SPECIALIZAREA M.I.A.I.A