Perfectionarea unei chei tubulare universale

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Perfectionarea unei chei tubulare universale.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 14 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Mecanica

Extras din document

Managementul ciclului de viata al produsului

Deși are o gamă largă de utilizari, necesitatea mbunătățirii cheilor tubulare universale apare atât prin sfera noilor tehnologii cât și a inconvenientelor rezultate din informațiile secundare analizate.

Pentru realizarea unui produs îmbunătățit trebuie sa se tină cont de domeniul de utilizarea al actualului produs, de caracteristicle cheilor universale si să se urmeze pașii managementului de viață al produsului.

Ciclul de viață este alcătuit din următoarele etape (Fig. 1):

- analiza necesităților funcție de piața actuală;

- proiectare: concept, descriere, testare, validare;

- fabricare: de la procurarea/pregătirea elementelor componente până la procesele de asamblare și montaj pentru obținerea produsului finit;

- utilizare: în această categorie este analizată și operațiunea de service/ mentenanță;

- retragere: la finalul ciclului produsului acesta este scos de pe piață și fie îmbunătățit, fie apare un inlocuitor aliniat cerințelor moderne.

Fig. 1 Etape Product Lifecycle Management

1. Analiza produsului actual

Domeniile de utilizare al cheilor tubulare sunt multiple:

- Mecanică

- Construcții

- Mașini unelte

- Domeniu cansic

- Tâmplărie

- Robotică

- Automotive

Fig. 2. Domenii de utilizare

chei tubulare universale

Deși numărul producătorilor este destul de mare, din studiile realizate, majoritatea produselor de acest gen au caracteristici asemănătoare. Astfel încât, o astfel de cheie dispune de cap tubular cu prindere de 3/8" și include un numar de 54 de pini retractabili realizați din oțel tratat de înaltă calitate. Mecanismul de ”pliere” pe diferite forme constă în retragerea pinilor din zona de contact în vreme ce pini exteriori înconjoară forma capului de șurub ce urmează a fi desfăcut, indiferent de forma acestuia. Cheia universala poate desface aproape orice șurub care nu are capul rotund (între 7 și 19 mm): hexagonal, tip fluture, pătrat sau chiar tip cârlig. Se poate utiliza împreună cu sculele electrice. Consultând fișa tehnologică a unui astfel de produs putem adăuga:

- pătrat de antrenare: 3/8"

- capacitate diametre: 7 - 19 mm (1/4"-3/4")

- diametru pin: 2,41 mm

- adâncime maximă de utilizare: 9,5 mm

- cuplu maxim: 200 Nm lungime: 50 mm

- diametrul exterior: 25,4 mm

- greutate: 141 g

Fig. 3. Cheie tubulară universală

Pentru fiecare ramură a industriei și nu numai, apar particularități și etape ce se pliază pe fiecare domeniu. Astfel, putem dezvolta următoarele etape specifice aplicării conceptului PLM la echipamentele din domeniile mai sus mentionate.

Fisiere in arhiva (1):

  • Perfectionarea unei chei tubulare universale.docx