Pompa de Injectii Rotativa

Imagine preview
(9/10 din 12 voturi)

Acest referat descrie Pompa de Injectii Rotativa.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 25 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 7 puncte.

Domeniu: Mecanica

Cuprins

1. ARGUMENT
2. INSTALATIA DE ALIMENTARE A MOTOARELOR CU APRINDERE PRIN COMPRESIE
3. POMPA DE INJECTIE
4. POMPA DE INJECTIE CU DISTRIBUITOR ROTATIV
5. DEFECTE
6. ÎNTRETINEREA INSTALATIEI DE ALIMENTARE A
MOTOARELOR CU APRINDERE PRIN COMPRESIE
7. REPARAREA INSTALATIEI DE ALIMENTARE A
MOTOARELOR CU APRINDERE PRIN COMPRESIE
8. N.T.S.M si P.S.I
9. BIBLIOGRAFIE

Extras din document

ARGUMENT

Din lucrarile de specialitate rezulta ca automobilul, astazi atât de necesar noua, tuturor, are o istorie plina de peripetii marcate de evenimente importante. Cine mai stie câti oameni entuziasti, curajosi, spirite inventive, tehnicieni priceputi care uneori si-au dat viata si au cheltuit averile si chiar si-au jertfit interesele pe altarul “zeul automobil”.

Descoperirile, inventiile, pasii înainte s-au facut din aproape în aproape, în mare viteza sau extreme de lent, deseori chiar cu mari dificultati, deoarece automobilul înglobeaza atât de multe si variate cuceriri ale stiintei si tehnicii, care la început erau de neimaginat.

Epoca propriu-zisa a automobilului începe în anul 1886, odata cu inventarea motorului cu ardere interna care s-a perfectionat si continua sa se perfectioneze si în zilele noastre.

Automobilul a patruns pe nesimtite în cele mai îndepartate colturi ale globului pamântesc, fiind iubit si îndragit de marea majoritate a oamenilor, dar si hulit de unii. Acesta se fabrica astazi în circa 40 de milioane bucati pe an.

Automobilul a devenit un prieten al omului, pe care îl serveste fara mofturi, indiferent de starea vremii; Hranit uneori cu combustibil necorespunzator, care supune motorul la solicitari tehnice si mecanice anormale, neîngrijit de unii proprietari (tabla ruginita, suruburi nestrânse, plin de noroi si de praf în permanenta), “încaltat” în cauciucuri noi sau rulate peste limita normala, el a devenit mult mai important decât s-a crezut vreodata.

Fata de alte mijloace de transport care la ora actuala pot fi conduse si în regimul semiautomat sau automat (avioane, vapoare etc.), automobilul este singurul mijloc de transport care, în timpul conducerii nu trebuie scapat de sub supravegherea si controlul soferului nici macar o fractiune de secunda caci acest lucru poate fi fatal.

INSTALATIA DE ALIMENTARE A MOTOARELOR CU APRINDERE PRIN COMPRESIUNE

La motoarele cu aprindere prin compresiune, aerul si combustibilul patrund separat în cilindrii, amestecul lor formându-se în interiorul acestora. Partea de înalta presiune este formata din : pompa de injectie, injectoarele si conductele de legatura dintre acestea. Presiunea de lucru a acestei parti depinde de tipul camerei de ardere si poate fi de (300...500)*105 N/m2. partea de joasa presiune este formata din rezervorul de combustibil, pompa de combustibil, filtrele, conductele de legatura dintre acestea si conductele de legatura a acestora cu pompele de injectie. Presiunea de lucru a acestei parti este de (3...5)*105 N/m.

Instalatia de alimentare cu pompa de injectie cu distribuitor rotativ a motoarelor SAVIEM 797-05 este reprezentata schematic în figura 6.26, a.

Din rezervorul 1, motorina este absorbita de pompa de alimentare auxiliara 2 si trimisa, prin filtrul pentru filtrare bruta 3 si filtrul pentru filtrare fina 4, în pompa de injectie 5. Surplusul este trimis înapoi în rezervor, prin supapa de suprapresiune 8 si conducta de retur 9. Din pompa de injectie, motorina este împinsa, cu mare presiune, prin conductele 6 la injectoarele7, fixate în chiulasa motorului. Surplusul de motorina trimis la injectoare este refulat în conducta 9 si dirijat catre rezervorul de combustibil.

Instalatia de alimentare cu pompa de injectie în linie (cu piston sertar) este reprezentata schematic în figura 6.26, b. Motorina este aspirata din rezervorul 15 de pompa de alimentare 5 si trimisa, prin conducta 9 si filtrul dublu 10, la pompa de injectie 1. O parte din motorina umple spatiul interior al pompei, iar surplusul este refulat în rezervorul 15 prin supapa de suprapresiune si conducta de retur 14. Din pompa de injectie motorina este împinsa cu presiune mare la injectoarele 12, prin conductele 11. Surplusul de motorina trimis în injectoare este refulat în rezervor prin conducta de retur 13.

Fisiere in arhiva (1):

  • Pompa de Injectii Rotativa.doc

Alte informatii

cu imagini...