Siguranta Pasiva si Activa la Autoutilitarele Mercedes-Benz

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Siguranta Pasiva si Activa la Autoutilitarele Mercedes-Benz.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 5 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Mecanica

Extras din document

Siguranta pasiva si activa la autoutilitarele

Mercedes-Benz

Exigentele noastre, in ceea ce priveste construirea celui mai sigur mijloc de transport din lume, nu s-au schimbat de-a lungul timpului

Utilitarele de transport moderne ofera astazi capacitati de incarcare care, pana nu demult, erau intangibile chiar si pentru autoturismele din clasa mijlocie cu motorizare superioara.

In calitate de producatori, ne asumam responsabilitatea de a asigura, prin utilizarea unei tehnologii din ce in ce mai sigure, o protectie cat mai buna posibila- atat pentru sofer cat si pentru ceilalti participanti la trafic.

Cel mai important sistem de siguranta al utilitarelor de transport moderne exista deja de cateva mii de ani:creierul uman.

Acesta conduce autovehicule tot mai puternice, sub o presiune a timpului tot mai mare, intr-un trafic tot mai aglomerat.

Trebuie sa proceseze tot mai multe informatii si trebuie sa reactioneze tot mai rapid.

O responsabilitate imensa, dupa dupa parerea noastra.

O responsabilitate pe care nu dorim sa o lasam in totalitate pe umerii dumneavoastra.

Din acest motiv, echipam fiecare autovehicul Mercedes-Benz cu o multitudine de sisteme de siguranta, cu scopul de a va usura munca si de a reduce riscurile la minim.

Aveti insa intotdeauna in vedere urmatorul aspect:chiar si cele mai bune sisteme din lume nu pot inlocui responsabilitatile dumneavoastra si ale celorlalti participanti la trafic.

Siguranta pasiva

Centura de siguranta incolo, airbag incoace: nu exista accident nepericulos.

Nici pentru soferul unui transporter- si nici pentru ceilalti participanti la trafic.

Pe langa siguranta activa, siguranta pasiva ocupa si ea un loc important la transporterul Mercedes-Benz Transporter.

Prin siguranta pasiva se inteleg toate masurile constructive care au ca scop, in cazul unui accident, protejarea ocupantilor autovehiculului si a celorlalte persoane implicate in accident impotriva vatamarilor, sau cel putin diminuarea riscurilor de accidentare.

Printre acstea se numara, la Mercedes-Benz, caroseria foarte rezistenta precum si sistemele de centuri de siguranta si airbag.

- caroserie extrem de rezistenta

Existenta sigurantei pasive este caroseria cu o structura portanta rezistenta la sarcini mari.

In baza diverselor teste de impact si aplicand regulamente interne de verificare, transporterele Mercedes-Benz se ridica la cele mai inalte standarde.

Toate variantele de autovehicule sunt optimizate in ceea ce priveste rezistenta, rigiditatea cat si comportamentul la indoire si torsionare.

Protectia pasagerului din dreapta este asigurata prin elemente de sprijin, care preiau din energia cinetica in cazul impactului.

- coloana de directie deformabila

Coloana de directie deformabila este o masura constructiva destinata reducerii pericolului de ranire in cazul unui impact frontal.

Aceasta este prevazuta in acest sens cu articulatii si elemente telescopice, astfel incat sa cedeze la impact.

Aceasta constructie are ca rol decuplarea miscarii volanului de la deformarea consolei.

- centuri de siguranta pretensionate cu prindere in trei puncte

Centurile de siguranta cu prindere in trei puncte reprezinta cel mai uzual si cel mai important sistem de protectie a pasagerilor.

Aceste are ca scop fixarea sistematica a pasagerilor in scaune.

Suplimentar, sistemul include sistemul de pretensionare a centurilor si airbag-uri.

Sistemul de pretensionare are rolul de a aduce mai aproape centura care nu se afla strans pe langa corp astfel incat pasagerul sa poata participa din timp la decelerarea sau la accelerarea autovehiculului in cazul unui accident, astfel reducandu-se sarcinile in cazul unui accident.

Atentie! Nu conduceti fara centura de siguranta!

Fisiere in arhiva (1):

  • Siguranta Pasiva si Activa la Autoutilitarele Mercedes-Benz.doc