Studiul caroseriei realizat pe modelul Kia Optima

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Studiul caroseriei realizat pe modelul Kia Optima.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 8 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Iozsa

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 2 puncte.

Domeniu: Mecanica

Extras din document

Kia Optima este un sedan de dimensiuni medii în patru uși fabricat de Kia

Motors încă din anul 2000 și comercializat la nivel mondial prin numeroase plăcuțe de identificare. Masinile din prima generatie au fost comercializate in mare parte ca Optima, desi numele Kia Magentis a fost folosit in Europa si Canada cand vanzarile au inceput acolo in 2002.

Modelul 2016 Kia Optima a fost lansat la sfârșitul anului 2015. El are o platformă cu Sonata 2015 Hyundai și oferă un nou design, cu noi caracteristici și îmbunătățiri.

Optima câștigă scoruri de cinci stele în toate testele - inclusiv testul

impactului lateral - de la guvernul federal, și primește ratinguri "bune" în fiecare categorie de testare de la IIHS (cu excepția unui "acceptabil" în noul test frontal). Insă, cu toate acestea, încă o califică pentru o evaluare Top Safety Pick +.

Indicele independent IIHS clasează Optima "Bun" în toate categoriile, inclusiv testul de coliziune cu dificultate, care este foarte dificil. Atunci când este opțional echipat cu măsuri de siguranță active, Optima obține o evaluare "superioară" de către IIHS pentru evitarea și atenuarea accidentelor, astfel ridicând standardele de siguranță.

Acest autovehicul folosește mai mult de 50% oțel avansat de înaltă rezistență (AHSS). O secțiune în formă de inel, care definește deschiderea portbagajului în spatele scaunelor din spate, sub raft, crește substanțial rigiditatea corpului. Ștanțarea la cald a componentelor în 16 zone de stres de bază mărește structura caroseriei pentru o mai bună dinamică a conducerii și o călătorie mai silențioasă.

Modelul 2016 Optima dispune de un corp special conceput, care combină diferite aliaje de oțel cu rezistență ridicată și se află pe un șasiu care este mai rigid și mai durabil, datorită utilizării sporite a AHSS (Advanced High Strength Steel). Cu mai mult de 50% din corpul construit din AHSS, noul Optima are o creștere de 150% față de mașina precedentă. Utilizarea mai mare a adezivului structural cu mai mult de 450% față de generația anterioară îmbunătățește NVH și contribuie la rigiditatea structurală. Inginerii au adăugat, de asemenea, mai multe componente imprimate la cald în noul Optima, o creștere de 350% față de modelul din 2015.

Structura acestui tip de caroserie este compartimentată în 3 volume separate (motor, habitaclu și portbagaj).

Fisiere in arhiva (1):

  • Studiul caroseriei realizat pe modelul Kia Optima.docx

Bibliografie

- http://www.boronextrication.com/2015/11/28/2016-kia-optima-advanced-high-strength-steel-ahss/
- https://www.youtube.com/watch?v=YDIqEmeiKJo
- https://www.thecarconnection.com/overview/kia_optima_2016