Tendinte ale Utilizarii Aluminiului in Industria Auto Europeana

Imagine preview
(4/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Tendinte ale Utilizarii Aluminiului in Industria Auto Europeana.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si .

Arhiva contine 1 fisier doc de 8 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Nocivin Anna

Iti recomandam sa te uiti bine pe , cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Mecanica

Cuprins

Introducere
Industria auto europeană este cunoscută pe plan mondial ca fiind cea mai inovativă şi cea mai avansată din punct de vedere tehnic. Bazându-se pe presiunile politice şi economice de reducere a consumului de combustibil şi a emisiilor de CO2, eforturile de reducere a greutăţii în design-ul şi construcţia autovehiculelor au crescut semnificativ, ducând la soluţionarea acestor probleme prin utilizarea intensivă a aluminiului şi a aliajelor sale, pe parcursul ulimelor decenii.
Industria auto europeană şi-a dublat consumul mediu de aluminiu utilizat în construcţia autovehiculelor pentru pasageri în ultimul deceniu (Figura 1), acesta continuând să crească în următorii ani.
În anul 2000 se estima un consum mediu de 102kg aluminiu pentru fabricarea pieselor auto în vestul Europei, 59kg constând în piese pentru motor, 11kg în piese structurale, 6kg în aplicaţii pentru şasiuri, 5kg pentru caroserie, restul de 21kg având alte utilizări. Bazându-ne pe dezvoltările curente în modelele noilor generaţii, cu concepte inovative de utilizare a aluminiului, se estimează că în Europa acest tip de material va fi utilizat de două ori mai mult ca până în prezent, în următorul deceniu.
O analiză mult mai detaliată este arătată în Figura 2. Cantitatea de aluminiu utilizată în ziua de azi variază, pentru autoturismele mici şi medii, la 50-200kg/autoturism, în unele cazuri, cum este cel al modelului Audi A2; la clasele de vârf – Audi A8 (Figura 3), cantitatea poate ajunge la 300-550kg. Oricum, prezenţa aluminiului concurează cu cea a altor materiale uşoare (tipuri noi de oţeluri, magneziu, materiale plastice etc.). Aluminiul îşi menţine totuşi o poziţie preferată, datorită avantajelor pe care le oferă, cum ar fi: disponibilitatea, reciclabilitatea, capacitatea de producere în serie, la un pret avantajos.
Figura 1: Consumul mediu de aluminiu per vehicul în vestul Europei [EAA].
Câteva concepte noi şi aplicaţii în uşurarea greutăţii vin în ajutorul dezvoltării ulterioare – de exemplu, pentru organizarea flexibilă a şasiului, componente precum punţile, roţile, aplicaţii ale caroseriei. Aici se întâlnesc o diversitate de soluţii, bazate pe larga varietate de produse semi-fabricate, precum cele turnate, extrudate sau de tip placaj, cu specificele lor avantaje în ceea ce priveşte integrarea în ansambluri, rolul funcţional, proprietăţile de croire. Aceste avantaje conferă aluminiului un mare succes, în ciuda impunerii, uneori, a unor cerinţe specifice cu privire la manevrare, formare şi lipire, precum şi a costurilor mai mari de producţie decât în cazul oţelului convenţional.
Figura 2: Procente de utilizare a aluminiului la anumite automobile europene.
Unul din principalele avantaje ale aluminiului este disponibilitatea acestuia, într-o varietate largă de semifabricate, forme turnate, extruziuni sau plăci. Astfel de semifabricate sunt potrivite pentru producerea de serie şi oferă soluţii inovative, sub formă de piese compacte sau integrate, care respectă cererile de performanţă, calitate şi cost de producţie.
Principalele provocări invocate aici sunt unirea suprafeţelor şi tratamentele aplicate acestora, pentru care au fost dezvoltate o serie de soluţii, fapt demonstrat de numărul mare de maşini, la care aluminiul este tipul preferat de material uşor. Utilizarea semifabricatelor din aluminiu aplicate a crescut, acestea întâlnindu-se sub formă de piese turnate sau extrudate: blocurile motoarelor, piese ale trenurilor de rulare, parţi de caroserie (ex.: Audi A2, A8, BMW Z8, Lotus Elise); structuri tip placaj (Honda NSX, Jaguar) sau pentru închideri şi alte componente structurale (Renault, Peugeot).

Fisiere in arhiva (1):

  • Tendinte ale Utilizarii Aluminiului in Industria Auto Europeana.doc