Aparitia Mastitei Subclinice la o Turma de Oi dintr-o Ferma Asociata Infectiei Produsa de Complexul Burkholderia Cepacia

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Aparitia Mastitei Subclinice la o Turma de Oi dintr-o Ferma Asociata Infectiei Produsa de Complexul Burkholderia Cepacia.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Medicina Veterinara

Extras din document

Aparitia in masa a mastitei subclinice la o turma de 620 de oi de lapte a fost investigata. Analizele microbiologice si epidemiologice au identificat agentul cauzator ca apartinand complexului Burkholderia Cepacia (cunoscut sub denumirea de Pseudomonas Cepacia). Fiecare oaie din turma a fost testata individual de mastita subclinica cu doua ocazii diferite, la diferente de 6 saptamani, cu ajutorul testului California Mastitis Test (CMT). Proportia oilor la care testul CMT a iesit pozitiv a fost de 69 din 393 (17.6%) la prima testare si de 27 din 490 (5.5%) la a doua testare. Culturile pure de B. Cepacia identificate cu ajutorul sistemului API 30 NE provaneau de la 64 din 96 (66.7%) oi depistate pozitiv la CMT si de la 1 din 33 (3%) oi depistate negativ la CMT. Analizele statistice au confirmat asocierea semnificativa dintre rezultatele unui test CMT pozitiv si un rezultat pozitiv al culturii complexului B. Cepacia. Analizele aditionale a 8 bacterii izolate au aratat ca 7 apartineau genului B. Cepacia III , iar cel de-al 8-lea a fost identificat ca Burkholderia vietnamiensis (B.Cepacia genul V). Investigatiile bacteriologice ale mostrelor colectate din echipamentul de muls si alte spatii inconjuratoare au dat gres in identificarea bacteriei B. Cepacia in cazul tuturor mostrelor luate. Din cunostiintele noastre acesta este primul raport cu privire la izbucnirea unei infectii naturale la animale cauzata de complexul B. Cepacia si prima descriere a unei infectii la oi cauzata de complexul B. Cepacia.

Bacteriile apartinand complexului Burkholderia Cepacia sunt gram negative, nu formeaza spori, sunt bacili aerobi ale caror habitate primare includ sedimentele acvatice si solul, in special plantele rizosfere. Descrisa initial ca fiind cauza ofiliri frunzelor de ceapa, membrii acestui grup de bacterii foarte adaptabile si diverse au devenit importanti amenintatori ai vietii, patogenii umani, intalniti in special la indivizii suferind de fibroza chistica, pacientii cu o boala cronica cu granulomatoza si paciantii care au nevoie de ingrijire intensiva. Rezistenta mostenita de majoritatea bacteriilor de B. Cepacia la cea mai mare parte dintre antibiotice ii priveaza pe pacientii infectati de o terapie antimicrobiana eficienta. In completare, transmiterea de la o persoana la alta in cazul majoritatii bacteriilor prin contacte sociale si contactate in spital a condus la utilizarea unor masuri de controlare a infectiilor foarte stricte, incluzand izolarea persoanelor. In mod ironic, in contrast cu rolul lor patogenic in cazul plantelor si animalelor, interesul pentru B. Cepacia este de asemenea generat de aplicabilitatea in agricultura, in special, utilizarea acestor bacterii metabolic active in bioremediere si control biologic. In consecinta, agentiile guvernamentale specializate se confrunta in prezent cu judecatile lui Solomon care le cer sa realizeze un echilibru intre utilizarea biotehnologica a B. Cepacia si potentialele hazarde asupra comunitatii CF, a muncitorilor agricoli si a intregii populatii. Taxonomia si identificarea organismelor apartinand complexului Burkholderia este complexa si prezinta anumite probleme in stabilirea diagnosticului de laborator. Analizele genotipice si fenotipice au aratat ca bacteriile identificate prezumptiv ca fiind B. Cepacia includ cel putin 6 genurii care impreuna constituie complexul B. Cepacia. Toti menbrii complexului au fost prelevatii de la oameni cu diferite infectii; oricum, majoritatea epidemiilor sunt asociate genului B. Cepacia III sau Burkholderia multivorans.

Fisiere in arhiva (1):

  • Aparitia Mastitei Subclinice la o Turma de Oi dintr-o Ferma Asociata Infectiei Produsa de Complexul Burkholderia Cepacia.doc

Alte informatii

Acest referat a fost prezentat in cadrul Facultatii de Medicina Veterinara, Timisoara