9 Metode Contraceptive

Imagine preview
(10/10 din 1 vot)

Acest referat descrie 9 Metode Contraceptive.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 5 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Medicina, Farmacie

Extras din document

CONTRACEPTIA CA URGENTA este o metodã care se foloseste doar pentru a preveni aparitia unei sarcini, ca urmare a unui contact sexual neprotejat. Este eficiantã numai in cel mult 72 de ore dupã contactul sexual. Nu se foloseste ca metodã contraceptivã. Nu protejeazã impotriva bolilor cu transmitere sexualã, inclusiv SIDA.

PILULA COMBINATA

Este o combinatie de mici cantitati de estrogen si progestagen.

Eficientã: 98-99%, in cazul folosirii corecte.

Cum actioneazã: Impiedicã eliberarea ovulelor si modifica invelisul intern al uterului, care devine neospitalier pentru ovulul fecundat.

Avantaje: Este metoda reversibilã cea mai eficientã, usor de administrat; nu afecteazã dorinta sexualã; diminueazã durerile din timpul menstruatiei, reduce cantitativ mentruatia si regleazã ciclul menstrual; diminueazã riscurile anemiei; diminueazã starea de disconfort premenstrual; reduce riscul afectiunilor benigne ale sanului; contribuie la diminuarea aparitiei cancerului uterin si a cancerului ovarian; protejeazã impotriva afectiunilor inflamatorii pelviene; nu intervine in desfasurarea actului sexual.

Dezavantaje: Eficienta depinde de corectitudinea folosirii; nu este recomandatã femeilor care prezintã factori de risc cardio-vascular; pot aparea efecte secundare minore, precum dureri de cap, cresteri in greutate, mici sangerãri la inceputul administrarii; nu sunt recomandate femeilor peste 35 de ani, fumãtoare; interferã cu unele tratamente medicamentoase; nu protejeazã impotriva bolilor cu transmisie sexualã, inclusiv SIDA.

Observatii: Se recomandã supravegherea medicalã, de preferat la un Cabinet de Planificare Familialã.

Fisiere in arhiva (1):

  • 9 Metode Contraceptive.doc