Obezitatea în Secolul XXI

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Medicină
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 16 în total
Mărime: 1.14MB (arhivat)
Publicat de: Ilona Iordache
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ana Marasescu
A fost prezentata in noiembrie 2008 la Colegiul National "Ana Aslan" din Timisoara si a fost publicat in revista "Nurssing" in numarul din Decembrie

Extras din referat

Obezitate in secolul XXI

Auzim in fiecare zi ca trebuie sa traim sanatos, sa mancam sanatos, sa ne ingrijim in mod sanatos. Dar stim oare ce inseamna cu adevarat ,,sanatos’’?

In zilele noastre sanatatea e o problema care ar trebui luata in serios de toata lumea, nu doar de cei care studiaza in domeniul sanatatii.

Obezitatea este una dintre cele mai însemnate probleme de sănătate publică din lume, cele mai afectate ţări fiind cele dezvoltate.

Cauze:

Abuzul alimentar

Predispozitia ereditara

Factori congenitali

Ancheta abuzului alimentar

Sedentarismul

Alcoolismul

Traume psihice si nervoase

Cauze endocrine

Realitatea este că în ultimii ani obezitatea a atins proporţii epidemice în Europa. Statisticile arată că prevalenţa ei s-a triplat în ultimii 20 de ani.

Experţii OMS avertizează că dacă actualele tendinţe nu sunt frânate numărul adulţilor obezi din Europa va ajunge în 2010 la 150 de milioane, ceea ce, practic, înseamnă 20% din populaţia regiunii.

Rapoartele oficiale ale OMS arată că în cea mai mare parte a ţărilor europene, 30-80% din populaţia de vărstă adultă este supraponderală.

Deşi există diferenţe semnificative între diversele ţări, rata obezităţii înregistrează o creştere îngrijorătoare în toate părţile Europei.

Conform estimărilor făcute de experţii organismelor mondiale pentru anul 2005, 41,28% dintre bărbaţii din România sunt supraponderali în timp ce la femei procentul este de 58,72%.

In 2006, un sondaj pilot al Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica, releva in cadrul unei analize comparate a obezitatii pe clase datele prezentate in graficul de mai jos.

Analiza s-a efectuat pe un esantion format din 464 de elevi (clasele V-VII:239 elevi; clasele IX-XI: 225 elevi) din cadrul unui liceu din Bucuresti.

Conținut arhivă zip

  • Obezitatea in Secolul XXI.ppt

Alții au mai descărcat și

Starea de sănătate și caracteristicile ei în România

SCOPURILE SANATATII PUBLICE: 1.Promovarea sanatatii, care vizeaza ca oamenii sa fie tot mai sanatosi, apti de a participa la viata sociale (se...

Te-ar putea interesa și

Efectele sociale ale globalizării

Introducere Globalizarea nu poate fi considerată ca reprezentând un fenomen complet nou în istoria lumii, ea având anumite antecedente istorice,...

Tehnici promoționale Longlife

1.Analiza preliminară a produsului 1.1 Analiza conjuncturii de macromediu Firma “Confortlife “ cu sediul în Iaşi, îşi are domeniul de activitate...

Trăsături personalitate marca McDonald's

1. Prezentarea mărcii McDonald’s este cel mai cunoscut lanţ de restaurante de tip fast food din lume. Afacerea a început în 1940, cu un...

Consecințele psihice generate de obezitate în rândul copiilor și adolescentilor

Motivația și importanța studierii obezității în rândul copiilor și adolescenților „Comportamentul alimentar are un rol cheie în formarea unor...

Ai nevoie de altceva?