Produse Medicamentoase cu Aloe Vera

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Produse Medicamentoase cu Aloe Vera.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 49 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Ana Stanciu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Medicina

Cuprins

1. Memoriu Explicativ
2. Cap. I – Cercetări asupra Aloei Vera
3. Cap. II – Compoziţia chimică
4. Cap. III – Efectele benefice ale Aloei Vera
5. Cap. IV – Prelucrarea şi stabilizarea gelului
6. Cap. V – Produse medicamentoase cu Aloe
7. Cap. VI – Produs pentru igienă cu Aloe
8. Bibliografie

Extras din document

1. Memoriu explicativ

Sondajele de opinie arată că fiecare consideră importantă sănătatea lui de-a lungul vieţii, dar devine cu adevărat importantă atunci când se ivesc problemele.

În societăţile bine dezvoltate, aproximativ 70 % din îmbolnăviri sunt provocate de probleme cardiovasculare.

Problemele metabolice care apar insidios şi care duc la intoxicarea organismului şi la bulversarea haotică a celulelor, ne ameninţă, de asemenea, din ce în ce mai mult. În general, 5-6 % din populaţie suferă de diabet zaharat, iar în ultimii ani a crescut înspăimântător numărul bolnavilor de căi respiratorii, în primul rând, datorită poluării mediului.

Din cauza alimentaţiei incorecte, a vieţii pline de stres, a toxinelor şi a medicamentelor, la cei mai mulţi oameni se bulversează echilibrul organismului.

Sistemul protector al organismului se dereglează şi apar diferite maladii.

De aceea, pe lângă obiceiurile de alimentaţie din zilele noastre, e aproape inevitabil consumul de suplimente nutritive.

Astfel, pe parcursul ultimului deceniu, lumea a redescoperit efectele binefăcătoare a Aloei Vera, care, cu cele aproximativ 240 de substanţe fitochimice, stă în topul plantelor medicinale. Astfel, dintr-o plantă puţin cunoscută, devine astăzi o plantă folosită pe scară largă în domeniul sănătăţii şi al industriei cosmetice.

Substanţele active din Aloe Vera sunt aproape identice cu microelementele corpului nostru şi, astfel, pot echilibra lipsurile survenite.

Mulţi oameni de ştiinţă, în urma cercetării acestei plante, au ajuns la concluzia că Aloe Vera este o plantă miraculoasă, ce ne rezervă noi surprize în viitor.

2. Cap. I – Cercetări asupra ALOEI VERA

Pentru omul erei noastre, modul lui de viaţă îndepărtat de natură, obiceiurile nesănătoase ale alimentaţiei şi mediul poluant poartă responsabilitatea unor boli din ce în ce mai ameninţătoare.

Trebuie să acordăm atenţie accentuată întreţinerii corespunzătoare a trupului, alimentaţiei sănătoase, asigurării substanţelor active necesare funcţionării optime ale organismului uman.

Ţesutul cel mai extins al corpului nostru este pielea, care întotdeauna trebuie să fie în stare optimă. Ea este unul din cei mai importanţi factori în reglarea temperaturii corpului şi în protejarea lui de efectele exterioare dăunătoare.

În ultimii ani, se recunoaşte din ce în ce mai mult că trebuie să utilizăm şi posibilităţile naturii în interesul păstrării sănătăţii, deoarece omul face parte din natură.

Oamenii încep să realizeze din nou că plantele medicinale, principiile active ce le conţin, nu au efectele secundare ale medicamentelor tipizate. Un astfel de exemplu sunt principiile active din ALOE VERA - una din plantele medicinale oferite de natură.

Vindecarea cu plante se poate considera, de fapt, precursorul farmaciei moderne, deoarece astăzi multe medicamente sunt de origine vegetală.

Civilizaţiile vechi şi-au dat seama, prin observaţiile şi încercările îndelungate făcute, de valorile terapeutice ale plantelor medicinale.

Şi medicina modernă foloseşte experienţele, cunoştinţele dobândite despre plantele medicinale care au fost confirmate şi de experimentele ştiinţifice.

Din ce în ce mai mulţi oameni sunt mai prudenţi în ceea ce priveşte medicamentele sintetice şi de la an la an le creşte interesul faţă de plantele medicinale.

Un interes deosebit în cercetarea ştiinţifică a plantelor medicinale îl prezintă Aloe Vera.

Fisiere in arhiva (1):

  • Produse Medicamentoase cu Aloe Vera.doc