Rolul asistenței medicale în îngrijirea pacietilor cu infarct miocardic

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Medicină
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 2 în total
Cuvinte : 853
Mărime: 9.92KB (arhivat)
Publicat de: Nechifor Kiss
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Asistenta medicala contribuie la activitati ce fac ca viata sa fie mai mult decat un proces: este vorba de relatiile sociale, ocupatii recreative sau utile. In alti termeni, ea ajuta bolnavul sa-si mentina un regim de viata pe care l-ar fi avut singur daca ar fi avut forta, cunostintele necesare sau vointa. Sunt servicii intime care presupun daruirea de sine si care produc bolnavului satisfactie si pentru care asistenta medicala este pregatita sa le acorde. Pentru aceasta unica ratiune, ea este bine plasata pentru a ajuta bolnavul sa-si pastreze dorinta de a trai, sa se adapteze impedimentelor ce decurg din starea sa sau sa moara cu demnitate cand moartea este inevitabila.

Ingrijirea bolnavilor cu infarct miocardic cere din partea asistentelor medicale un volum mare de cunostinte profesionale, aptitudini tehnice si un nivel inalt de constiinciozitate.

Viata bolnavilor cu infarct miocardic este in pericol pentru o durata relativ lunga de timp, cu posibilitatea instalarii unui numar mare de complicatii, foarte grave. De aceea operativitatea asistentelor medicale bazata pe cunostinte profesionale temeinice poate contribui in mare masura la recuperarea acestor bolnavi.

Urgenta deosebita a infarctului cere de la asistenta daca nu chiar recunoasterea dar suspectarea infarctului in cazurile corespunzatoare si anuntarea imediata a medicului.

Asistenta medicala trebuie sa se gandeasca la posibilitatea unui infarct miocardic, la instalarea durerii, punand bolnavul imediat in repaus absolut si instiintand medicul. Daca accidentul are loc in spital, va lua masuri pentru aducerea aparatului electrocardiografie in salon; masoara tensiunea arteriala a bolnavului si recolteaza sange pentru determinarile enzimatice, a fibrinogenului, glicemiei si pentru determinarea leucocitozei si a V.S.H-ului.

Daca accidentul se intampla in afara spitalului, bolnavul va fi transportat la spital cu autosalvari dotate cu aparatura si instalatii de diagnostic si tratament antisoc (electrocardiograf, defibrilator,stimulator cardiac, medicamente, soluții perfuzabile, etc.)

Bolnavii cu infarct miocardic sunt ingrijiti de preferinta unitatea coronariana a sectiei de cardiologie, care este organizata pentru urgente cardio-vasculare si reanimare. Acesta este inzestrata cu instalatie de monitorizare electrocardiografica si hemodinamica, oxigenoterapie, aparate de respiratie asistata, sistem de aspiratie centrala, aparat de radiodiagnostic portativ, aparatura si instrumentar pentru determinarea echilibrului acido-bazic, defibrilator, stimulator electric extern..

Preview document

Rolul asistenței medicale în îngrijirea pacietilor cu infarct miocardic - Pagina 1
Rolul asistenței medicale în îngrijirea pacietilor cu infarct miocardic - Pagina 2

Conținut arhivă zip

  • Rolul asistentei medicale in ingrijirea pacietilor cu infarct miocardic.doc

Alții au mai descărcat și

Îngrijirea Bolnavului cu Accident Vascular Cerebral

In cele ce urmeza prezint pe scurt aspectul morfologic al arterelor extra si intra craniene,precum si al cercului vascular bazat,care se prezinta...

Accidentul vascular cerebral

Partea generală: 1.Anatomia si fiziologie SNC 1.Anatomia SNC Sistemul nervos periferic acţionează doar ca un releu pentru transmiterea mesajelor...

Starea de sănătate și caracteristicile ei în România

SCOPURILE SANATATII PUBLICE: 1.Promovarea sanatatii, care vizeaza ca oamenii sa fie tot mai sanatosi, apti de a participa la viata sociale (se...

Ai nevoie de altceva?