Studiu de caz - asistența socială

Referat
4.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Medicină
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 2231
Mărime: 13.29KB (arhivat)
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Cormos Iulia

Extras din referat

Prezentare cazului:

A.N. in varsta de 40 de ani, traieste in concubinaj cu un barbat pe nume P.E. intr-un oras din localitatea”X” intr-un apartament modest cu 2 camere.

A.N. este somera,dar neavand nici un venit aceasta s-a hotorat sa se prostitueze pentru a putea trai.Este in vizorul politiei si ii s-a intocmit dosar penal pentru prostitutie.A fost angajata a unui hotel din oras pe post de camerista dar a fost concediata in urma unui incident.

A.N.are o fiica in varsta de 16 ani pe nume M.,tatal ei biologic fiind decedat.

Concubinul ei, P.E. in varsta de 34 de ani,momentan ispaseste o pedeapsa privata de libertate pentru talharie pe termen de 8 ani.

A.M. a fost internata in spital in urma unei tentative de suicid din cauza unei supradoze.Gestul fiind facut din cauza abuzurilor fizice de catre concubinul mamei, dar si din cauza mamei sale cand a aflat cu ce se ocupa.Fata a abandonat scoala in urma situatiei de familie.

Vecinii sustin ca intre cei doi existau scanadaluri si de multe ori E. le batea pe amandoua.Politia a fost sesizata dar interventia lor nu a avut nici un efect.Cazul a fost semnalat la DGASPC (Ploiesti)de catre un vecin.

Care sunt problemele?

Comportamentul sinucidal al fetei,comportamentul mamei,abandonul scolar al fetei,lipsa unui venit in familie,abuzul concubinului asupra celor doua.

Documentare:

Pentru ca asistentul social sa identifice problemele cu care se confrunta membrii acestei familii, acesta se deplaseaza in primul rand la unitatea scolara unde fata studia pentru a purta o discutie cu diriginta acesteia.

Interviu cu diriginta D.M.:

- Buna ziua! Ma numesc Apavaloaei Alina si sunt asistent social din cadrul Primariei (Ploiesti) si as dori sa avem o discutie in legatura cu eleva A.M.

- Buna ziua! Dar cu ce va pot ajuta?

- As dori sa aflu situatia scolara si comportamentul fetei.

- Va rog sa ma credeti ca era o fata foarte buna la invatatura, dar dintr-o data ceva s-a intamplat cu ea.

Am aflat ca tatal ei natural a decedat si a mama acesteia convietuieste cu un alt barbat si ca aceasta ar fi cauza principala a tuturor problemelor.

- Chiar credeti ca aceasta ar fi cauza abandonului scolar?

- Nu pot fi sigura de asta dar,presupun ca asta ar fi determinat-o sa recurga la acest gest.Fata era mereu retrasa si singura,nu mai avea multi prieteni ca alta data.

- Se intereseaza cineva din familie de situatia fetei?Cu mama ei a-ti discutat?

- Pe mama ei am vazut-o o singura data cand a venit la sedinta.Din cate am inteles nici ea nu o duce prea bine.

- Daca imi permite-ti as dori sa stiu care era situatia scolara din anii trecuti a fetei?

- Pai,cum am mai zis era o fata ascultatoare,prietenoasa,studioasa,cu un potential stralucit.Dar dupa o perioada aceasta a inceput sa lipseasca,iar din acest motiv a fost exmatriculata.

- A-ti incercat sa aflati motivul pentru care fata se comporta asa si cauza carui fapt nu mai frecventeaza cursurile scolare?

- Am incercat sa iau legatura cu familia dar nu s-a putut discuta cu acestia,pur si simplu nu le intereseaza situatia fetei.Pana la urma fiecare parinte isi creste copilul dupa bunul plac.

- Va multumesc pentru timpul acordat.O zi buna!

- Nu aveti pentru ce.Mi-a facut placere sa discut cu dumneavoastra.

In urma discutiei cu diriginta D.M. , asistentul social se deplaseaza la domiciliul familiei A. pentru a discuta cu vecinul S.C. care a semnalat cazul pentru a investiga situatia familiei.

Preview document

Studiu de caz - asistența socială - Pagina 1
Studiu de caz - asistența socială - Pagina 2
Studiu de caz - asistența socială - Pagina 3
Studiu de caz - asistența socială - Pagina 4
Studiu de caz - asistența socială - Pagina 5
Studiu de caz - asistența socială - Pagina 6
Studiu de caz - asistența socială - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Studiu de Caz - Asistenta Sociala.doc

Alții au mai descărcat și

Starea de sănătate și caracteristicile ei în România

SCOPURILE SANATATII PUBLICE: 1.Promovarea sanatatii, care vizeaza ca oamenii sa fie tot mai sanatosi, apti de a participa la viata sociale (se...

Te-ar putea interesa și

Asistență socială

Introducere Asistenta Sociala este un asamblu de institutii, programe, masuri, activitati profesionalizate, servicii specializate de protejare a...

Asistența socială în cadrul serviciului de probațiune din România

Introducere Probațiunea reprezintă un rezultat al evoluției societății omenești în domeniul sancționării celor care, sub diferite forme, încalcă...

Elemente de management organizațional în instituțiile de asistență socială - instituții pentru persoane adulte

INTRODUCERE Lucrarea de faţă a fost concepută plecând de la convingerea că necesitatea abordării corespunzatoare a eleborarii şi managementul de...

Adopția - forma a ocrotirii alternative a copilului

INTRODUCERE Prin lucrarea de faţă, am încercat să dezbat unele aspecte privind subiectul adopţiei care reprezintă unul dintre cele mai actuale şi...

Droguri

I) INTRODUCERE; „Însoţindu-ne încă din zorii umanităţii, drogul continuă să fascineze, să suscite interes, să reclame contramăsuri, dar să şi...

Tehnici în asistență socială. Studiu de caz individual - persoană dependentă de alcool

G.H este elev in clasa a –XI-a la liceul Forestier din Piatra-Neamt.Totul a inceput in urma cu doi ani ,cand cu ocazia aniversarii zilei de nastere...

Studiu de caz asistență socială

Cazul Dianei a intrat in atentia asistentului social in momentul in care situatia copilului a fost referita de catre doamna diriginta.Doamna...

Persoane cu Handicap Fizic

MEMORIU EXPLICATIV Pasiunea mea pentru asistenta sociala si in general tot ceea ce tine de acest domeniu este mai intai de toate o vocatie. Exista...

Ai nevoie de altceva?