Studiu de Caz - Asistenta Sociala

Imagine preview
(4/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Studiu de Caz - Asistenta Sociala.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 7 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Cormos Iulia

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Medicina, Sociologie

Extras din document

Prezentare cazului:

A.N. in varsta de 40 de ani, traieste in concubinaj cu un barbat pe nume P.E. intr-un oras din localitatea”X” intr-un apartament modest cu 2 camere.

A.N. este somera,dar neavand nici un venit aceasta s-a hotorat sa se prostitueze pentru a putea trai.Este in vizorul politiei si ii s-a intocmit dosar penal pentru prostitutie.A fost angajata a unui hotel din oras pe post de camerista dar a fost concediata in urma unui incident.

A.N.are o fiica in varsta de 16 ani pe nume M.,tatal ei biologic fiind decedat.

Concubinul ei, P.E. in varsta de 34 de ani,momentan ispaseste o pedeapsa privata de libertate pentru talharie pe termen de 8 ani.

A.M. a fost internata in spital in urma unei tentative de suicid din cauza unei supradoze.Gestul fiind facut din cauza abuzurilor fizice de catre concubinul mamei, dar si din cauza mamei sale cand a aflat cu ce se ocupa.Fata a abandonat scoala in urma situatiei de familie.

Vecinii sustin ca intre cei doi existau scanadaluri si de multe ori E. le batea pe amandoua.Politia a fost sesizata dar interventia lor nu a avut nici un efect.Cazul a fost semnalat la DGASPC (Ploiesti)de catre un vecin.

Care sunt problemele?

Comportamentul sinucidal al fetei,comportamentul mamei,abandonul scolar al fetei,lipsa unui venit in familie,abuzul concubinului asupra celor doua.

Documentare:

Pentru ca asistentul social sa identifice problemele cu care se confrunta membrii acestei familii, acesta se deplaseaza in primul rand la unitatea scolara unde fata studia pentru a purta o discutie cu diriginta acesteia.

Interviu cu diriginta D.M.:

- Buna ziua! Ma numesc Apavaloaei Alina si sunt asistent social din cadrul Primariei (Ploiesti) si as dori sa avem o discutie in legatura cu eleva A.M.

- Buna ziua! Dar cu ce va pot ajuta?

- As dori sa aflu situatia scolara si comportamentul fetei.

- Va rog sa ma credeti ca era o fata foarte buna la invatatura, dar dintr-o data ceva s-a intamplat cu ea.

Am aflat ca tatal ei natural a decedat si a mama acesteia convietuieste cu un alt barbat si ca aceasta ar fi cauza principala a tuturor problemelor.

- Chiar credeti ca aceasta ar fi cauza abandonului scolar?

- Nu pot fi sigura de asta dar,presupun ca asta ar fi determinat-o sa recurga la acest gest.Fata era mereu retrasa si singura,nu mai avea multi prieteni ca alta data.

- Se intereseaza cineva din familie de situatia fetei?Cu mama ei a-ti discutat?

- Pe mama ei am vazut-o o singura data cand a venit la sedinta.Din cate am inteles nici ea nu o duce prea bine.

- Daca imi permite-ti as dori sa stiu care era situatia scolara din anii trecuti a fetei?

- Pai,cum am mai zis era o fata ascultatoare,prietenoasa,studioasa,cu un potential stralucit.Dar dupa o perioada aceasta a inceput sa lipseasca,iar din acest motiv a fost exmatriculata.

- A-ti incercat sa aflati motivul pentru care fata se comporta asa si cauza carui fapt nu mai frecventeaza cursurile scolare?

- Am incercat sa iau legatura cu familia dar nu s-a putut discuta cu acestia,pur si simplu nu le intereseaza situatia fetei.Pana la urma fiecare parinte isi creste copilul dupa bunul plac.

- Va multumesc pentru timpul acordat.O zi buna!

- Nu aveti pentru ce.Mi-a facut placere sa discut cu dumneavoastra.

In urma discutiei cu diriginta D.M. , asistentul social se deplaseaza la domiciliul familiei A. pentru a discuta cu vecinul S.C. care a semnalat cazul pentru a investiga situatia familiei.

Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu de Caz - Asistenta Sociala.doc