Virginia Henderson

Imagine preview
(6/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Virginia Henderson.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 3 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Topliceanu Andrei

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Medicina

Extras din document

Nascuta în 30 Noiembrie 1897

Decedata în 19 Martie 1996

Virginia Henderson si-a terminat studiile la scoala Army School of Nursing din Washington în 1921. Ea a fost membra a Scolii Columbiene de asistente având diploma de la colegiul profesorilor al Universitatii Columbia si a fost membra a facultatii între anii 1930 si 1948. Ea a editat si a scris mai multe carti si manuale despre principiile si practicile nursingului si anume: în 1960 Basic principles of nursing care, în 1966 The nature of nursing, în 1969 ICN basic principles of nursing care si în 1991 The nature of nursing-Reflections after 25 years.

În 1953 ea s-a alaturat scolii de asistente din Zale, o asociatie potrivit careia pentru prima data împreuna cu Annie Warburton Goodrich au fost îndrumatoare timp de multi ani pentru generatii de un succes desvârsit. A urmat pe urma o perioada stralucita , între ani 1955  1978 având un succes bine meritat, publicând si 3 carti de referinta.

Cu un corp de invidiat, cu ochii mari si albastri, purtând mereu doar haine elegante ea a fost denumita o femeie model pentru multe asistente. Ea era plina de umor binedispunând pe cei din jur întotdeauna. A ramas cunoscuta pe plan mondial pentru pregatirea ei în vederea studierii nursingului, de aceea este una dintre cele mai de pret descoperiri de seama pentru literatura nursingului. Si astazi aceasta Societate a Cercetarii Nursingului este în continuare în dezvoltare dar pe alta cale si anume functionând on-line.

Fisiere in arhiva (1):

  • Virginia Henderson.doc

Alte informatii

Referatul a fost prezentat la Facultatea de Medicina in cadrul Colegiului de asistente medicale, Virginia Henderson a fost "mama" care a infiintat prima scoala de asistente medicale