Truda Fanny - casa de vinuri Stefănești

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Merceologie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1162
Mărime: 625.84KB (arhivat)
Publicat de: Bernard Dobre
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Neacsu E.
Merceologie- Marketing Anul I

Cuprins

  1. Truda Fanny Roșu Casa de vinuri Ștefănești.pag 2
  2. Casa De Vinuri Stefănesti.pag 3
  3. Segmentarea Pietei. pag 3
  4. Concurenta Si Marele Avantaj .pag 3
  5. Caracteristici De Calitate.pag 3
  6. Ambalajul si Eticheta.pag 4
  7. Bibliografie.pag 5

Extras din referat

Truda Fanny Roșu Casa de vinuri Ștefănești

Povestea spune că romancierul Liviu Rebreanu, care făcea vin pe viile Stefanestiului (sunt foarte interensate însemnările recuperate din jurnalul de vinificație), punea la mare preț un vin dedicat special an de an soției sale, Fanny. Era cel mai bun vin pe care îl putea produce în anul respectiv și pe cale de consecință rezultatul unei trude asidue.

Așa a apărut Truda Fanny, cel mai bun vin roșu pe care îl poate da Stefanestiul la ora actuală, într-o ediție limitată de doar 1475 de sticle.

Tehnic este un asamblaj în proporție de 85% Fetească Neagră, învechită în stejar românesc, alături de 15% Cabernet Sauvignon vinificat printr-o tehnică specială de vinificare, asemănătoare tehnologiei de fabricare a vinurilor Amarone, cu tărie alcoolică de 14.3% vol.

Din pespectiva unei asocieri culinare este un excelent partener pentru cu carnea roșie: porc, miel, oaie, rată, gâsca și vânat, iar pentru doamne este un camarad excelent alături de ciocolată amăruie, de preferat cu un conținut de peste 70% cacao, ce va potența buchetul și nuanțele stafidite.

Din punct de vedere al temperaturii de servire cel mai potrivite ar fi cele obișnuite unui vin roșu între 18 și 20 grade Celsius, orice altă temperatură ce nu se încadrează între aceste praguri va estompa calitatea vinului.

1. Casa de vinuri Stefănesti

În 2010 ia fiintă Casa de Vinuri Stefănesti, o plantație nouă, modernă, în Stefanesti de Argeș, de 25ha, cu soiuri tradiționale pentru zonă aceasta și o mică cramă care să vinifice strugurii proprii la un nivel de calitate foarte ridicat, astfel au reusit 3 localnici readuc la viaţă o podgorie celebră.

De vinul de la Ştefăneşti vorbesc cronicile valahe de la 1388. E drept, Ştefăneştiul a avut o istorie viticolă şi în perioada comunismului, doar că, după Revoluţie, a intervenit declinul

“Legați de locurile natale, ne-am dorit să renaștem tradiția. Bineînțeles, vedem și o oportunitate de business, având în vedere potențialul zonei, neexploatat. 25 ani de delăsare și distrugere neocomunistă nu pot șterge cu buretele sute de ani de istorie și tradiție”, povestește Cosmin Smădu, oenolog.

2. SEGMENTAREA PIETEI

Acest produs vizează în primul rând, persoanele peste 18 ani, dat fiind faptul că, deși e un produs agroalimentar, conține alcool, apoi datorită calității sale superioare acesta targheteaza segmentul HoReCa ((HOTELURI, RESTAURANTE , CATERING), astfel cumpărarea sau degustarea acestuia este posibilă doar în magazine de specialitate și restaurante.

3.CONCURENTA SI MARELE AVANTAJ

Înainte de revoluție aici funcționa o stațiune de cercetări care practic acapara cu plantațiile toată zona. Când funcționa și producea stațiunea, vinul de Stefanesti era destul de cunoscut în capitală.

Retrocedările, fărâmițarea viilor și managementul defectuos au condus stațiunea către “ultimul drum”, au rămas doar denumirile străzilor și satelor de gen Valea Mare Podgoria, Viișoară sau Văleni Podgoria care aduc aminte că pe vremuri aici era plantate aproape 1400 ha cu vie.

În al douasprezecelea ceas, chiar în ultimul an înainte să se piardă statul de DOC al zonei, un mic producător din zonă reușește să scoată câteva sute de sticle de vinuri de pe vii nou plantate și să aplice pentru DOC, acesta fiind o productie apartinand Casei de Vinuri Stefanesti. Acestea fiind spuse în momentul de față crama este încă mult prea tânără, dar poate succesul ei îi va atrage în viitor “potentiali concurenti ”, iar dat fiind faptul că Truda Fanny este un vin de o calitate exceptinala va reuși să inducă ideea că podgoriile Stefanestiului au reînviat la strălucirea lor “de altă dat’ “

Preview document

Truda Fanny - casa de vinuri Stefănești - Pagina 1
Truda Fanny - casa de vinuri Stefănești - Pagina 2
Truda Fanny - casa de vinuri Stefănești - Pagina 3
Truda Fanny - casa de vinuri Stefănești - Pagina 4
Truda Fanny - casa de vinuri Stefănești - Pagina 5
Truda Fanny - casa de vinuri Stefănești - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Truda Fanny - casa de vinuri Stefanesti.docx

Ai nevoie de altceva?