Importanța diplomației corporative în dezvoltarea afacerilor

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Negociere
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 2532
Mărime: 20.14KB (arhivat)
Cost: 3 puncte
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Tau Nicolae

Extras din document

De la începutul mileniului, globalizarea a fost puternic avansată. Au fost create noi condiții-cadru, iar ramurile industriei au trebuit să facă față unor provocări neobișnuite. Acordurile comerciale, Internetul, provocările geopolitice, crizele economice toate au un impact asupra activității zilnice a oricărei întreprinderi. Piața a devenit mai complexă. Aproape o industrie a fost scutită, iar companiile se confruntă cu o concurență tot mai mare și chiar globală. Pentru a continua să fie de succes, trebuie dezvoltate și aplicate noi metode. Cel mai eficient dintre acestea este Diplomația Corporativă.

Relativ puține companii știu ce este Diplomația Corporativă și, în consecință, au folosit mai puțin acest instrument în mod deliberat. Diplomația corporativă nu a dobândit încă un punct de plecare în practica generală de management. Treptat, cu toate acestea, câștigă din importanță. Deja, școlile de conducere de conducere oferă cursuri în toată lumea. Este mai mult decât o tendință; este o dezvoltare necesară, după cum este confirmat de numărul tot mai mare de literatură de specialitate.

Ce se află în spatele conceptului de Diplomație Corporativă? În general, Diplomația Corporativă este definită ca abilitatea de a dezvolta interese de afaceri prin crearea de alianțe strategice semnificative cu cifre cheie externe, inclusiv guvern, analiști, mass-media, organizații neguvernamentale (ONG), grupuri de interese și părți interesate, punerea în aplicare a obiectivelor corporative. Diplomația corporativă este o dezvoltare ulterioară, o combinație a resurselor deja existente. Ceea ce se numește relații publice, crearea de rețele, gestionarea relațiilor sau responsabilitatea socială corporativă constituie baza acesteia. În termeni simpli, principiul Diplomației Corporate este un instrument diplomatic sau un vehicul orientat către companie, care ajută corporațiile să-și consolideze poziția, să obțină influență, să implementeze obiectivele companiei și să obțină o creștere a valorii prin utilizarea metodelor încercate și testate. O componentă-cheie a Diplomației Corporative este concentrarea asupra alianțelor strategice. Se bazează din ce în ce mai mult pe crearea și extinderea unor parteneriate semnificative cu părțile interesate externe, care ar trebui să formeze o rețea profesionistă, fiabilă și, mai presus de toate, mai departe, care să sprijine activitățile de afaceri. Trebuie implicate personalități-cheie, factori de decizie și lideri de opinie. Diplomația corporativă poate fi aplicată independent de industrie. În funcție de companie, industrie și țară, influența unor cifre-cheie va varia și strategia va trebui adaptată în consecință. În general, cu toate acestea, ar trebui să păstrați legături strânse și bune cu guvernele și autoritățile. Grupul de factori de decizie, care poate include organizații neguvernamentale, mass-media, grupuri de interese, analiști, dar și indivizi, este de asemenea decisiv. Dacă aceste grupuri sunt adversari, se poate dovedi a fi o perturbare gravă a procesului de afaceri de zi cu zi sau chiar încetarea activității de afaceri. Sarcina Diplomației Corporate este de a defini aceste grupuri și de a dezvolta strategii care să promoveze comunicarea cu diferitele grupuri.

Liderii de afaceri sunt de așteptat să fie diplomați corporativi, dar diplomația corporativă nu vizează transformarea oamenilor de afaceri în politicieni sau oameni de stat cu timp parțial. Mai degrabă, implică corporații care iau parte la crearea, aplicarea și modificarea regulilor jocului care guvernează desfășurarea afacerii. Depășește delegarea comunicărilor externe și a lobby-urilor la o agenție de relații publice sau la o firmă de avocatură.

Diplomația corporativa este angajamentul proactiv al părților interesate externe de a-și câștiga inima și mintea în sprijinul creării valorii acționarilor. Diplomația corporativa este importantă deoarece firmele caută din ce în ce mai mult oportunități de creștere și venituri în străinătate pe piețele emergente, pe piețele de frontieră și pe piețele externe. Pe aceste piețe străine, aceștia interacționează în mod necesar cu mai mulți factori interesați, părțile interesate care au diferite filosofii și ideologii economice, care au istorii diferite, medii diferite de limbă și medii culturale diferite. Abilitatea de a oferi oportunități de creștere pe aceste piețe emergente necesită interacțiuni reușite cu tot mai multe părți interesate. Este important să știți cât de mult vă pot afecta aceste părți interesate, cât de mult vă pot ajuta și dacă puteți construi și menține o relație de lungă durată cu ei. Nu este vorba doar de a vorbi cu ei. Nu este vorba despre o strategie de comunicare. Este într-adevăr răsuci mâneci, lucrați cu ei pentru a obține obiectivele lor.

Preview document

Importanța diplomației corporative în dezvoltarea afacerilor - Pagina 1
Importanța diplomației corporative în dezvoltarea afacerilor - Pagina 2
Importanța diplomației corporative în dezvoltarea afacerilor - Pagina 3
Importanța diplomației corporative în dezvoltarea afacerilor - Pagina 4
Importanța diplomației corporative în dezvoltarea afacerilor - Pagina 5
Importanța diplomației corporative în dezvoltarea afacerilor - Pagina 6
Importanța diplomației corporative în dezvoltarea afacerilor - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Importanta diplomatiei corporative in dezvoltarea afacerilor.docx

Alții au mai descărcat și

Divertismentul în Lumea Diplomatică

Argument Scopul principal al divertismentului este de a oferi oaspeţilor plăcere şi amuzament. Însă pentru diplomaţi, acesta are un scop mai...

Persuasiunea,Arta a Relationarii

TEHNICI DE PERSUASIUNE Legile in sine nu sunt nici bune, nici rele. Ele exista si nimic mai mult. Felul cum manipulam sau folosim legile este...

Diplomatie si Protocol

Diplomatie veche si diplomatie noua Meseria de diplomat este foarte veche. Unele tratate de pace si de alianta se numara într-adevar printre...

Ai nevoie de altceva?