Preparative pentru o Masă de Afaceri

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Negociere
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 5417
Mărime: 27.06KB (arhivat)
Publicat de: Romi-Valer Pașca
Puncte necesare: 6
FSEGA Cluj

Cuprins

  1. Preparative pentru o cină de afaceri 3
  2. Întâlniri de lucru 3
  3. Sfaturi bune pentru orice fel de masă 5
  4. Când luăm plasă 6
  5. Să incheiem elegant 7
  6. Sugestii pentru cocteil 7
  7. Bunele maniere la masă 8
  8. Într-o ţară străină 8

Extras din referat

Preparative pentru o masă de afaceri

Indiferent de compania la care lucrezi, eticheta îşi spune cuvântul în orice situaţie. Şi acest lucru este evident mai ales în situaţiile care nu au legatură directă cu mediul propriu zis de afaceri. Un astfel de moment poate fi cină de afaceri. Chiar dacă atmosferă ar trebui să fie ceva mai degajată, o cină de afaceri reuşită presupune respectarea unor reguli nescrise, dar foarte importante.

Se spune cǎ piatra de încercare a educaţiei unui om este comportamentul sǎu la masǎ. Trǎim într-un ritm trepidant şi de aceea tindem spre simplitate şi comoditate, renunţând la tot ce ne-ar încǎrca în mod inutil existenţa. Un prânz de trei ore la club este un lux, dar nu întodeauna o realitate. Cocteilurile la care poţi cunoaşte lume şi dineurile de gală sânt puţine şi rare, dar numărul ocaziilor în care cineva poate face impresie şi îşi poate etala prezenţa este considerabil. Scopul nu este sǎ vedem cât de mult sau cât de des putem mânca pe banii firmei. Scopul este să cultivăm relaţii.

Dând un telefon de invitaţie, planificând o masă şi mâncând împreună se cimenteaza o relaţie între oameni. Mai simplu spus, facem afaceri cu oamen pe carei cunoaştem. Însa pentru a contribui la prezenţa noastră profesională, o masă de afaceri trebuie realizată cu stil, cu rafinament şi eleganţă.

Întâlniri de lucru

Micul dejun e o cale ingenioasă de a construi o relaţie. Ne costă mai puţn ca bani şi ca timp. Lumea îşi gaseşte mai uşor vreme pentru o astfel de masă decât pentru un prânz sau o cină. Nu impietează asupra desfăşurării zilei delucru. Este o modalitate energică şi stimulatoare de a face business. Majoritatea oamenilor de afaceri vor accepta o întâlnire la micul dejun, dar s-ar putea să refuze o invitaţie la prânz sau la cină.

Braseriile sau restaurantele hotelurile sunt locurile cele mai indicate, deoarece nu sunt plinede lume, se găseşte loc de parcare şi mesele au întodeauna feţe de masă, cea ce e mai elegant decât o suprafaţa de plastic.

Întalnirile la micul dejun sunt ideale pentru a reuni mai multa lume. Cei care fixează asemenea întrevederi sunt persoane de un marcat dinamism. Se mişcă rapid, preferă să se scoale cu un ceas mai devreme pentru a se întâlni cu un client decât să piardă două ore la prânz, pe care le-ar putea folosi mai eficient.

Prânzul rămâne cea mai frecventă masă de afaceri, însă orarul său s-a schimbat. Regula nr.1- evitaţi înghesuiala. Încercaţi să planificaţi prânzul la ore insolite, astfel încât să nu pierdeţi timpluptându-vă cu mulţimea care dă năvala; sau fixţi-l la un restaurant unde se acceptă rezervări. Cu toate că numai restaurantele foarte scumpe fac rezervări pentru orele de prânz, merită să plătiţi ceva mai mult ca sa fiţi sigur că nu veţi aştepta douăzeci de minute o masă liberă, irosind timpul clientului. Luaţi neapărat masa la restaurantul cu pricina măcar o dată înainte de a face cuiva o invitaţie.

Nu treceţi la discuţia de afaceri mai înainte ca fiecare participant să studieze meniul, să decidă ce doreşte şi să comande. Altfel riscaţi să fiţi întrerupt mereu şi eficienţa dvs. Va scădea.

Păstraţi informaţiile cele mai importante pentru momentul de după felul principal. La desert şi la cafea subiectele grave au parte de atenţie mai mare decât între două înghiţituri de friptură. Calculaţi-vă momentele când puneţi întrebari, astfel încât interlocutorul să nu fie surprins cu gura plină. Deprindeţi-vă să răspundeţi chiar dacă n-aţi înghiţit absolut toată mâncarea.

Trebuie sa fii pregatita pentru conversatii adecvate unei astfel de situatii. Este necesar sa contribui la discutiile de la masa intr-un mod in care nu ii va pune pe ceilalti invitati in dificultate. Fa cateva cercetari in avans. Cine va fi la masa? Ce interese ar putea avea cei prezenti? Ce subiecte pot fi abordate avand in vedere pozitia pe care o ocupi? Cand apar inevitabilele goluri in conversatie, trebuie sa stii ce intrebari sa folosesti pentru a-i incuraja pe invitati sa inceapa sa vorbeasca despre ei insisi. Intrebarile pot fi:

"As fi interesata sa stiu mai multe despre activitatea pe care o desfasurati "

"Te rog, vorbeste-mi despre interesele pe care le are compania la care lucrezi in aceasta afacere"

"Ai ascultat ce anume s-a spus inainte?"

Servirea de băuturi alcoolice la masa de prânz e ceva depăşit. De fapt, a comanda la prânz o băutură tare creează imaginea unei persoane care are probleme de alcoolism. Cele mai ‘puternice’ lichide vor fi, la orele amiezii, vinul si berea.

Regulile generale ale unei ţinute corecte sunt valabile şi la masă. Stăm drept, dar nu înţepeniţi. Nu punem piitoarele nici sub scaun, dar nici prea departe în faţa, pentru a nu-i incomoda pe vecini. Nu ne agaţăm de scaun. Poziţia mâinilor sprijinite e foarte importantă. În nici un caz braţele şi mai ales coatele nu trebuie să stea pe masă. Nu ţinem cu mâinile farfuria din care mâncăm. Poziţia corectă, de repaus, este cea cu braţele lipite de corp şi cu încheieturile mâinilor sprijinite de marginea mesei. Această ţinută se schimbă când mâncăm, pastrându-ne însa coatele cât mai aproape de trunchi.

“Haina face pe om” sau “ Nu haina face pe om”? Ambele dictoane sunt discutabile. Dar, independent de adevărul lor, hainele trebuie astfel gândite încât să pună în vloare personalitatea omului. Poţi să copiezi fără greşeală modelele din revistele de modă făra a deveni o persoană elegantă. Adevărata eleganţa se obţine din acorul perfect între haina, împrejurare şi personalitatea celui care o poartă. În anumite împrejurări, ţinuta este precizată în invitaţie. La ocazii speciale cum ar fi invitatii la mese de afaceri sau la cocteil-uri femeile pot purta: un taior elegant sau rochie cu jacheta, manusi din piele la culoare sau contrastante, încalţăminte elegantă, ciorapi foarte fini, poşetă din piele, iar barbaţii: costum de culoare închisă, cămaşa albă sau cu dungi, cravată cu desen discret, şosete şi încălţăminte de culoare închisă.

Preview document

Preparative pentru o Masă de Afaceri - Pagina 1
Preparative pentru o Masă de Afaceri - Pagina 2
Preparative pentru o Masă de Afaceri - Pagina 3
Preparative pentru o Masă de Afaceri - Pagina 4
Preparative pentru o Masă de Afaceri - Pagina 5
Preparative pentru o Masă de Afaceri - Pagina 6
Preparative pentru o Masă de Afaceri - Pagina 7
Preparative pentru o Masă de Afaceri - Pagina 8
Preparative pentru o Masă de Afaceri - Pagina 9
Preparative pentru o Masă de Afaceri - Pagina 10
Preparative pentru o Masă de Afaceri - Pagina 11
Preparative pentru o Masă de Afaceri - Pagina 12
Preparative pentru o Masă de Afaceri - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Preparative pentru o Masa de Afaceri.doc

Te-ar putea interesa și

Aspecte ale gestiunii unităților de alimentație în Republica Moldova

INTRODUCERE În lucrarea de faţă va fi cercetată activitatea de deservire a clienţilor în unităţile de alimentaţie publică ce cuprinde noţiuni şi...

Aplicarea managementului prin obiective în organizațiile de servicii

INTRODUCERE Tema acestei lucrări de licență o constituie “Aplicarea managementului prin obiective în organizațiile de servicii”, o temă de...

Restaurantul - Unitate de Alimentație

INTRODUCERE Emanciparea şi evoluţia populaţiei a făcut ca toate elementele care întregesc cursul unei zile să fie dezvoltate şi modernizate direct...

Caiet de practică - Restaurant Europa Botoșani

Scurt istoric: Toate drumurile duc la noi…. se poate spune despre locul unde este amplasat astazi Complex Europa … la rascruce de drumuri, pe...

Diversificarea serviciilor turistice la Hotelul Best Western Savoy în contextul serviciilor oferite în stațiunea Mamaia

CAPITOLUL 1 INTRODUCERE Turismul zilelor noastre poate fi definit ca un fenomen social – economic, ce cuprinde relatiile ce au loc in societate...

Studiu de Caz - Restaurant Delicious

Rezumat Restaurantul Delicious va fi condus în parteneriat, de către Florin şi Alexandra. Restaurantul va avea o capacitate de 30 de locuri,...

Raporturile de concurență pe piața hotelieră

X este un hotel de lux dintr-o capitală est-europeană. La puţină vreme după inaugurare, pentru perioada mai 1998-aprilie 2000, rata ocupării...

Reguli de etică și tehnica a servirii consumatorilor

INTRODUCERE Sectorul ospitalităţii are o poziţie dominantă în cadrul industriei turismului. Pe lângă încasările generate în mod direct, acest...

Ai nevoie de altceva?