Stilurile de negociere comercială internațională. Studiu de caz Canada

Referat
4.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Negociere
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2041
Mărime: 571.24KB (arhivat)
Publicat de: Cristea Niță
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ioan State
Universitatea Dimitrie Cantemir Facultatea de Relatii Economice Internationale

Cuprins

  1. 1. Canada pg.3
  2. 2. Economia pg.4
  3. 3. Resurse Naturale pg.6
  4. 4. Negociere pg.8

Extras din referat

Capitolul 1: Canada

Canada este un stat situat în extremitatea nordică a continentului american. Ca suprafaţă, Canada este a doua ţară a lumii ca întindere după Rusia, teritoriul său fiind organizat asemenea unui stat federal, în zece provincii şi trei teritorii. Este mărginită la est de Oceanul Atlantic, la nord de Oceanul Arctic, iar la vest de Oceanul Pacific. La sud, se învecinează cu Statele Unite ale Americii.

Populată la început în mod exclusiv de populaţie aborigenă, Canada a fost fondată sub forma unei uniuni de colonii britanice, unele dintre ele transformate din foste colonii franceze. Ca formă de organizare statală, Canada este, din 1867, un dominion britanic, deci o monarhie constituţională.

În realitate, Canada şi-a obţinut independenţa de Marea Britanie în mod paşnic, printr-un proces gradual început cu întemeierea Canadei în 1867 şi definitivat în 1982, când Canada a obţinut dreptul de a-şi modifica propria constituţie. Cele mai importante trei acte normative care au consolidat independenţa sunt:

• British North America Act (Documentul ce ratifică independenţa Canadei), 1 iulie 1867

• Statute of Westminster, 11 decembrie 1931

• Canada Act, 17 aprilie 1982.

În prezent, Canada este un stat independent, care funcţionează ca o democraţie parlamentară şi monarhie constituţională bine articulată, şef al statului fiind regina Elisabeta a II-a, al cărei reprezentant local este Guvernatorul General al Canadei, Michaëlle Jean. Şeful guvernului este primul ministru al Canadei, actualmente Stephen Harper.

Canada se autodefineşte ca fiind o naţiune bilingvă şi multiculturală. Engleza şi franceza sunt ambele limbi oficiale. La începutul anilor 1970, Canada începe să adopte concepte de diversitate culturală şi multiculturalism, concepte pe care mulţi canadieni le consideră astăzi ca unele dintre principalele caracteristici ale ţării.

Ţară industrializată şi avansată tehnologic, Canada este un exportator net de energie datorită rezervelor considerabile de combustibili fosili şi a generării de energie nucleară şi hidroelectrică. Economia diversificată se bazează mult pe abundenţa resurselor naturale şi a comerţului extern, în special cu Statele Unite, cu care Canada are o relaţie complexă şi de lungă durată, relaţie care poate fi descrisă ca cel mai strâns şi mai vast parteneriat comercial din istoria.

Capitolul 2: Economia

Canada este una dintre cele mai bogate naţiuni ale lumii, membră a Oraganizaţiei pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OECD) şi G8. La fel ca în alte ţări dezvoltate, economia canadiană este dominată de sectorul de servicii, în care lucrează trei sferturi din populaţie. Totuşi, Canada este neobişnuită între ţările dezvoltate în ceea ce priveşte importanţa industriilor primare, printre care cele forestieră şi extractivă de ţiţei sunt două dintre cele mai importante ramuri industriale. Parţial datorită acestui fapt, Canada este dependentă de comerţul exterior, în special cu Statele Unite. Astfel, menţinerea independenţei faţă de Statele Unite a reprezentat întotdeauna o chestiune politică de cea mai mare importanţă. Canada deţine o industrie producătoare activă, cu centrul în sudul provinciei Ontario, unde industria de autovehicule este printre cele mai dezvoltate.

Preview document

Stilurile de negociere comercială internațională. Studiu de caz Canada - Pagina 1
Stilurile de negociere comercială internațională. Studiu de caz Canada - Pagina 2
Stilurile de negociere comercială internațională. Studiu de caz Canada - Pagina 3
Stilurile de negociere comercială internațională. Studiu de caz Canada - Pagina 4
Stilurile de negociere comercială internațională. Studiu de caz Canada - Pagina 5
Stilurile de negociere comercială internațională. Studiu de caz Canada - Pagina 6
Stilurile de negociere comercială internațională. Studiu de caz Canada - Pagina 7
Stilurile de negociere comercială internațională. Studiu de caz Canada - Pagina 8
Stilurile de negociere comercială internațională. Studiu de caz Canada - Pagina 9
Stilurile de negociere comercială internațională. Studiu de caz Canada - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Stilurile de Negociere Comerciala Internationala. Studiu de Caz Canada.doc

Ai nevoie de altceva?