Microscopul Electronic

Imagine preview
(5/10 din 5 voturi)

Acest referat descrie Microscopul Electronic.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 3 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Optica

Extras din document

APARATUL DE FOTOGRAFIAT

Scurt Istoric:

Din totdeauna oamenii au dorit sa lase generaiilor viitoare o marturie a evenimentelor importante din viaa lor. Pentru aceasta ei au gravat, au desenat, au pictat iar la sfâritul secolului al 19-lea au fotografiat.

O camera obscura, echipata cu o diafragma reglabila formeaza o imagine rasturnata a unui obiect, mai mult sau mai puin clara i mai puin luminoasa.

Alcatuirea i funcionarea aparatului de fotografiat

Parile componente ale aparatului de fotografiat:

1. Cutia care este închisa astfel încât sa nu patrunda lumina; pe interior este neagra pentru a evita difuzia luminii. Ea are rol de camera obscura.

2. Obiectivul este alcatuit dintr-o lentila convergenta sau un ansamblu de lentile convergente a caror distana focala este de 5 cm pentru aparatele obinuite.

3. Diafragma reglabila aflata în spatele obiectivului a carei deschidere variaza prin glisarea unor lamele montate una peste cealalta.

4. Obturatorul se afla în apropierea peliculei fotografice care împiedica patrunderea luminii atunci când nu se fotografiaza.

Apasând declanatorul se deschide obturatorul un timp scurt I pelicula primete lumina.

5. Sistemul de vizualizare permite fotografului sa vada ce va fotografia, sa încadreze correct I sa realizeze diferite reglaje.

6. Pelicula fotografica este un film din plastic acoperit cu un strat de granule microscopice, pe care lumina provoaca o reacie chimica cunoscuta ca descompunerea clorurii de argfint.

Imaginea va fi astfel înregistrata pe pelicula chiar daca este invizibila. Pentru a aparea imaginea trebuie sa sufere un alt tratament chimic numit developare.

Pentru obinerea unei fotografii cât mai bune trebuie îndeplinite urmatoarele condiii:

- imaginea trebuie sa se formeze exact pe pelicula fotografica i sa fie cât mai clara;

- pelicula trebuie sa primeasca o cantitate de lumina bine determinata;

In acest caz înaintea fotografierii unui obiect sunt necesare câteva reglaje. Pe obiectvele unor aparate de fotografiat exista inele de reglaj:

- inelul pentru reglarea diametrului diafragmei;

- inelul de punere la punct pentru reglarea dintre obiectiv i pelicula;

- inelul pentru reglarea profunzimii câmpului.

Profunzimea câmpului este distana dintre punctul cel mai apropiat I punctul cel mai îndepartat de aparat a caror imagine este clara.

Unele aparate de fotografiat sunt prevazute cu un dispozitiv pentru reglarea vitezei de obturare.

Reglarea distanei obiectiv – pelicula reprezinta faptul ca obiectul de fotografiat nu este întotdeauna la aceeai distana faa de aparatul de fotografiat . Reglarea se realizeaza prin învârtirea inelului 2.

Fisiere in arhiva (1):

  • Microscopul Electronic.doc