Promovare unui Cabinet Optometric pe Internet

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Promovare unui Cabinet Optometric pe Internet.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 14 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Luciana Cristea

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Optica

Cuprins

Cuprins
Introducere 3
Optometrie si oftalmologie 3
Optometria, clientii si marketingul 3
Prezenta reala si virtuala 5
Prezentare site 5
Concluzii 13
Bibliografie 14

Extras din document

Inroducere

In mod firesc, din premiza cerererii, va aparea oferta mai devreme sau mai tarziu. Concurenta ofertantilor de servicii/produse, evident va apela la marketing. Cu cat acesta este aplicat in mod mai inteligent cu atat respectivul furnizor va avea de castigat. Acest aparent simplu lant rezultat in urma cererii si ofertei, voi incerca sa il sintetizez in cadrul acestui referat.

1. Optometrie si oftalmologie

Intodeauna oamenii s-au imbolnavit. Daca la inceput medicina a aparut din nevoie, apoi, cel care o practica avea deja o meserie prin care isi castiga un venit, sau chiar existenta.

Conform definitiei, oftalmologia este latura medicinei care se ocupa cu fiziologia, patologia ochilor şi a anexelor acestora. Mai mult, spune Wikipedia, se ocupa si de operatii chirurgicale a zonelor oculare. Mult timp doar oftalmologia aborda tratarea ochilor de tot ce inseamna vicii de refractie, boli aferente, etc.

Insa cele mai des intalnite probleme cu vederea nu se datoreaza bolilor ci viciilor de refractie. Bazele optometriei au aparut acum aproximativ 100 de ani conform Indiana University si Wikipedia, iar optometria este stiinta care se ocupa cu o ramura importanta a oftalmologiei - a diagnosticarii, respectiv a rezolvarii viciilor de refractie.

Astfel, au aparut cabinetele optometrice (in prezent in numar mai mare decat spitalele) in care oamenii isi pot corecta rapid problemele oculare des intalnite:

1. viciile de refractie: miopia, hipemetropia, astigmatismul

2. slabirea acomodatiei vizuale datorata imbatranirii numita presbitie

3. afectiuni patologice precum strabismul

Toate acestea le rezolva optometria, simplu, fara trimitere de la medic sau reteta.

2. Optometria, clientii si marketingul

Intr-un mod generic putem defini ca optometria cuprinde un lant diferit de abordare (fata de oftalmologie), din momentul in care pacientul/clientul doreste sa-si trateze probleme oculare pana la finalizarea acestui obiectiv.

Unghiurile de vedere propuse sunt reflectate in Fig. 1 si Fig. 2.

Fig.1 - Lantul tratamentului implicat de optometrie

Fig. 2 - Lantul tratamentului implicat de oftalmologie

Optometria poate fi privita si ca o latura „mai comerciala” a oftalmologiei.

E adevarat, daca stam sa analizam pragmatic ambele „variante” - optometria si oftalmologia - (aproape intodeauna) se concretizeaza printr-o vanzare pe banii clientului, respectiv ai pacientului. Oftalmologia directioneaza pacientul catre farmacii iar optometria, pe cat posibil, directioneaza clientul catre un produs/serviciu din cadrul aceluiasi cabinet unde s-a efectuat consultatia.

Acest fapt constituie totusi un avantaj (pentru client/pacient), deoarece tot lantul tratamentului sau se desfasoara centralizat, in acelasi loc (cabinet optometric), de la anamneza/diagnostic pana la tratament/corectie, clientul nemaifiind nevoit sa se deplaseze la farmacie sau la atelierul optic.

La inceput cu pazi timizi iar in prezent tot mai multe, in orasele mari mai multe decat spitale/policlinici/etc. – cabinetele optometrice din Romania au inceput sa atinga maturitatea prezentarii lor atat ca si magazin cat si ca centru de tratament ocular.

Faptul ca vitrinele, spoturile luminoase, asezarea in mod strategic a produselor, optometristi/optometriste amabili cu valeitati de vanzator si orientati spre client, denota ca marketingul se aplica din ce in ce mai mult si mai inteligent. Acest fapt, nu este decat un rezultat firesc al cererii si ofertei, asa cum afirmam in introducere si il indic schematic mai jos (Fig. 3).

Fisiere in arhiva (1):

  • Promovare unui Cabinet Optometric pe Internet.doc

Alte informatii

anul 4 Optometrie