Echipamente pentru sudare

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Echipamente pentru sudare.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 10 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Conf. Dr. Ing. Cohal Viorel

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Organe de Masini

Extras din document

Programarea offline cu ajutorul tehnologiei robot virtual simulează existența unui robot real pe calculatorul utilizatorului. Aplicația RobotStudio de la firma ABB permite programarea și simularea unui robot pe un calculator fără sa fie nevoie de oprirea producției. Aplicația este bazată pe sistemul VirtualController de la firma ABB, care rulează exact același sistem de operare (RobotWare )ca roboții de producție. Astfel sunt premise simulări aproape reale, utilizând programe de robot reale, folosind fișiere deconfigurare de pe roboții de producție. De asemenea aplicația RobotStudio oferă posibilitatea de conectare la un controller fizic pentru programare online.

Etape de lucru

1. Construirea unei stații de lucru.

În momentul in care am deschis programul RobotStudio, in fereastra de lucru exista posibilitatea de a creea o stație de lucru simpla, cu un sistem existent sau o statie de lucru nedefinita(figura1).

Figura 1 (Meniul principal)

Imediat ce statia de lucru a fost creata, avem posibilitatea de a introduce un robot(exceptie face optiunea unei statii de lucru cu sistem existent). Pentru aceasta aplicatie a fost ales robotul industrial IRB140(figura2).

Figura2. (Robotul IRB140)

Asezarea robotului se poate face fie prin comanda freehand, urmata de o dragare cu mausul, fie prin introducerea unor coordonate.

După așezarea robotului, s-a importat din meniul de echipamente efectorul PKI 500 (Figura 3), care s-a atașat brațului robotic prin comanda ”Attach to”, urmând să se poziționeze piesa de sudat pe axa X față de centrul de fixare a robotului.

Fig.2(alegerea pistoletului de sudare)

Fisiere in arhiva (1):

  • Echipamente pentru sudare.docx

Alte informatii

UNIVERSITATEA TEHNICA GHEORGHE ASACHI DIN IASI, FACULATEA DE CONSTRUCTII DE MASINI SI MANAGEMENT INDUSTRIAL, INGINERIA SUDARII