Profesorul si pregatirea pedagogica

Imagine preview
(8/10 din 7 voturi)

Acest referat descrie Profesorul si pregatirea pedagogica.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 2 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domenii: Pedagogie, Psihopedagogie

Extras din document

Ce este pedagogia? Cu ce se ocupa ea? sunt întrebari care au raspuns unanim acceptat doar la un nivel ridicat de generalitate: pedagogia este stiinta educatiei, sau pedagogia se ocupa cu studiul fenomenului educational. Detalierea judecatilor–raspuns la aceste întrebari au ridicat însa numeroase controverse. Înca de la începutul anilor 1900, Emil Durkheim, adept al unei orientari sociologizante a educatiei face distinctie între pedagogie si stiinta educatiei.

Pedagogia se ocupa de felurile în care este conceputa educatia, de emiterea unor percepte de conduita; modalitatea în care se practica educatia este urmarita de stiinta educatiei, prin studiul sistemelor de educatie caracteristice unor tari sau epoci, explicarea tipurilor de educatie si prezentarea institutiilor pedagogice si a functionarii lor.

Pedagogia este teoria generala a artei educatiei grupând într-un sistem solid legat prin principii universale experientele izolate, metodele personale, plecând de la realitate si separând cu rigurozitate ceea ce apartine realului de ceea ce apartine idealului.

Pedagogia „are ca obiect elaborarea unei doctrine a educatiei, în acelasi timp teoretica si practica, precum doctrina moralitatii a carei prelungire este, si care nu este exclusiv nici stiinta, nici tehnica, nici filosofie, nici arta, dar toate acestea la un loc si ordonate dupa articulatii logice

Fisiere in arhiva (1):

  • Profesorul si pregatirea pedagogica.doc