Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor

Referat
10/10 (2 voturi)
Domeniu: Psihologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 59 în total
Cuvinte : 24848
Mărime: 103.42KB (arhivat)
Publicat de: Ilarie Crăciun
Puncte necesare: 13
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Daniel Goleman
LUCRARE DE LICENTA Consideratii cu privire la rolul conceptului de inteligenta emotionala în managementul organizatiilor

Cuprins

  1. Prefata 2
  2. Cap 1. Introducere asupra conceptelor de inteligenta si inteligenta emotionala 3
  3. 1.1 Definitii ale inteligentei 3
  4. 1.2 Tipologii ale inteligentei 6
  5. 1.3 Scurt istoric al inteligentei emotionale 8
  6. 1.4 Conceptul de inteligenta emotionala 10
  7. 1.5 IE versus IQ 17
  8. Cap 2. Metode de masurare a inteligentei emotionale 19
  9. 2.1 Tipuri de metode 19
  10. 2.1.1 Metoda auto-evaluarii 19
  11. 2.1.2 Teste de abilitate 19
  12. 2.1.3 Alte tipuri de teste 21
  13. 2.2. SCARA MULTIFACTORIALA de masurare a INTELIGENTEI EMOTIONALE (SMIETM) 21
  14. 2.3 Cercetari de referinta asupra inteligentei emotionale 26
  15. 2.3.1 Competentele emotionale si perfectiunea leadership-ului la Johnson&Johnson 26
  16. 2.3.2 Inteligenta emotionala în dezvoltarea carierei 28
  17. Cap 3. Utilizarea în practica a inteligentei emotionale 31
  18. 3.1 Inteligenta emotionala la locul de munca 31
  19. 3.2 Aplicatii specifice ale inteligentei emotionale la locul de munca 33
  20. 3.2.1 Consideratii privind conceptul de inteligenta în functiunile intreprinderii 33
  21. 3.2.2 Inteligenta emotionala si functiile organizatiei 35
  22. 3.2.3 Îndrumari pentru asigurarea si mentinerea eforturilor de sustinere a inteligentei emotionale într-o organizatie . 40
  23. 3.2.4 Pasii unei promovari profesioniste a inteligentei emotionale în organizatii 42
  24. 3.2.5 Indicii ale unui nivel înalt sau scazut de inteligenta emotionala 46
  25. Cap 4. Concluzii 49
  26. 4.1 Cum sa înveti sa te comporti inteligent emotional 49
  27. 4.2 Inteligenta emotionala in mediul de afaceri românesc 52
  28. 4.3. Concluzii si recomandari 55
  29. BIBLIOGRAFIE 57

Extras din referat

Termenul de INTELIGENTA provine de la latinescul INTELLIGERE, care înseamna a relationa, a organiza sau de la INTERLEGERE, care presupune stabilirea de relatii între oameni.

Chiar terminologia sugereaza faptul ca inteligenta depaseste gândirea care se limiteaza la stabilirea relatiilor dintre însusirile esentiale ale obiectivelor si fenomenelor si nu a relatiilor între oameni. Cât de complexa este aceasta latura a personalitatii reiese din modul ei de abordare în istoria filozofiei si psihologiei. Parerile fata de inteligenta au oscilat de la acceptarea si sublinierea rolului ei în cunoastere, pâna la diminuarea semnificatiei ei sau chiar pâna la eliminarea ei din existenta umana.

Socrate si Platon considerau ca inteligenta îi permite omului sa înteleaga ordinea lumii si de a se conduce pe sine însusi, iar Boudha milita pentru eliberarea omului de inteligenta pentru a ajunge la cea mai înalta forma de fericire. Pentru gândirea occidentala, inteligenta aparea a fi atributul esential, fundamental al omului, care face din om ceea ce el este, pentru gândirea orientala, inteligenta era redusa la minimum.

Au fost foarte controversate si functiile inteligentei. Unii autori si-au manifestat încrederea aproape nemarginita în puterea inteligentei, iar altii au minimalizat-o. Pentru Hegel, inteligenta era un gardian al întregii vieti psihice (el spune ca "adevarul si rationalitatea inimii si vointei se pot gasi numai în universalitatea inteligentei si nu în singularitatea sentimentului"), pentru Montaigne inteligenta forma imagini eronate despre Dumnezeu, oameni si lume. De aceea ea trebuie sa se centreze pe sine însasi si opiniile cu privire la relatiile dintre inteligenta si alte functii psihice, sunt împartite.

Kant o vede în uniune cu sensibilitatea, numai din aceasta întrepatrundere totala si absoluta izvorând cunoasterea. Leonardo Da Vinci legase inteligenta de sensibil, înaintea lui Kant. Cadillac, senzualistul pentru care toate cunostintele vin prin simturi, adauga ca inteligenta apare ca un distilator, ca un mecanism ce permite rafinarea materialului brut furnizat de simturi. Pascal, considera ca inteligenta este inhibata de afectivitatea debordanta. Si Schopenhauer vede inteligenta ca fiind subordonata vointei, singurul element primar si fundamental.

Toate aceste pareri contradictorii s-au repercutat asupra definirii inteligentei si asupra stabilirii componentelor si functiilor ei.

Descartes, se pare ca a dat definitia cea mai apropiata de întelegerea moderna a inteligentei. Filozoful francez definea inteligenta: "mijlocul de a achizitiona o stiinta perfecta privitoare la o infinitate de lucruri. În aceasta definire, gasim intuirea celor doua pozitii actuale ale notiunii de inteligenta: ca sistem complex de operatii; ca aptitudine generala. Vorbind despre inteligenta ca sistem complex de operatii care conditioneaza modul general de abordare si solutionare a celor mai diverse situatii si sarcini problematice, avem în vedere operatii si abilitati cum ar fi: adaptarea la situatii noi, deductia si generalizarea, corelarea si integrarea într-un tot unitar a partilor relativ disparate, consecintele si anticiparea deznodamântului, compararea rapida a variantelor actionale si retinerea celei optime, rezolvarea corecta si usoara a unor probleme cu grade crescânde de dificultate. Toate aceste abilitati si operatii releva cel putin trei caracteristici fundamentale ale inteligentei:

1. capacitatea de a solutiona situatiile noi;

2. rapiditatea, mobilitatea, supletea, flexibilitatea ei;

3. adaptabilitatea adecvata si eficienta la împrejurari.

Inteligenta apare ca o calitate a întregii activitati mintale, ca expresia organizarii superioare a tuturor proceselor psihice, inclusiv a celor afectiv - motivationale. Pe masura ce se formeaza si se dezvolta mecanismele si operatiile tuturor celorlalte functii psihice vom întâlni o inteligenta flexibila si supla.

Leibniz intuieste cel mai bine acest aspect, referindu-se la inteligenta ca expresie a efortului evolutiv al constiintei. În psihologie, Jean Piaget a descris magistral aceasta caracteristica în epistemologia sa genetica.

La începutul secolului nostru, psihologul englez C. Sperman distingea, în seria aptitudinilor umane, un factor G (general) ce participa la efectuarea tuturor fenomenelor de activitate, si numerosi factori S (speciali), care corespund, operational, numai conditiilor concrete ale activitatii respective (stiintifice, artistice, sportive, etc). Factorul general este de ordin intelectual, întrucât întelegerea si rezolvarea problemelor este necesara în orice activitate. De aceea factorul G a fost confundat cu inteligenta.

Termenul de inteligenta are o acceptiune dubla: pe de o parte de proces de asimilare si prelucrare a informatiilor variabile, în scopul unor adaptari optime, iar pe de alta parte, de aptitudine rezidând în structuri operationale dotate cu anumite calitati (complexitate, fluiditate, flexibilitate, productivitate), prin care se asigura eficienta conduitei. Aceste calitati sunt caracteristice subiectului, reprezinta invariatii ce pot fi evaluate statistic si sunt situatii la un anumit nivel sau rang de valoare functionala. Inteligenta apare astfel ca sistem de însusiri stabile proprii subiectului individual si care la om se manifesta în calitatea activitatii intelectuale centrata pe gândire. Procesul central al gândirii este strâns legat, chiar îmbinat organic cu toate celelalte. Psihologul american Thunstone, în aceasta perspectiva, operând pe baza de cercetari stabileste mai multi factori ai inteligentei, si anume: de rationament (deductiv si inductiv), de memorie, de capacitate de calcul, de rapiditate perceptuala, de operare spatiala, de întelegere a cuvintelor si de fluenta verbala. Sunt, deci, în jur de 7 sau 8 factori ai inteligentei, evaluati dupa efectele sale finale.

De altfel, în psihologia gândirii, s-au operat diverse diferentieri între analitic si sintetic, pragmatic si teoretic, reproductiv si productiv, cristalizat si fluid, convergent si divergent etc.

În legatura cu lateralizarea cerebrala, considerându-se ca emisfera stânga este specializata în ordinea verbala si semantica, iar emisfera dreapta detine functiile de manipulare a relatiilor spatiale si de configurare a imaginilor, se vor contura probabil prin cercetari variante de inteligenta cu dominanta logico-semantica sau spatio-imagistica.

De fapt, si testele de inteligenta sunt verbale si nonverbale (figurative), precum sunt si baterii de teste ce uzeaza de ambele tipuri de probe (Wachslen).

Preview document

Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 1
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 2
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 3
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 4
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 5
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 6
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 7
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 8
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 9
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 10
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 11
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 12
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 13
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 14
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 15
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 16
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 17
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 18
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 19
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 20
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 21
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 22
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 23
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 24
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 25
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 26
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 27
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 28
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 29
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 30
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 31
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 32
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 33
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 34
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 35
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 36
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 37
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 38
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 39
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 40
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 41
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 42
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 43
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 44
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 45
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 46
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 47
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 48
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 49
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 50
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 51
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 52
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 53
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 54
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 55
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 56
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 57
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 58
Conceptul de inteligență emoțională în managementul organizațiilor - Pagina 59

Conținut arhivă zip

  • Conceptul de Inteligenta Emotionala in Managementul Organizatiilor.doc

Alții au mai descărcat și

IQ vs IE (inteligență mentală vs inteligență emotională)

1. Introducere Auzim din ce in ce mai des de termenul “inteligenta emotionala”. Parte distincta fata de inteligenta generala ea ne afecteaza viata...

Inteligență emoțională

Ce este Inteligenta Emotionala? Inteligenta Emotionala este formata din 4 elemente: * Intelegerea mai buna a propriilor emotii * Gestionarea...

Tipuri de relații profesor - elev

Alături de familie, şcoala, acest principal izvor de cultură şi factor de civilizaţie, în care se desăvârşeşte formarea omului în vederea...

Leadership-ul, problemă critică a organizațiilor

Confucius spunea despre lideri că: “liderii nu vin doar din case privilegiate; fiecare poate aspira să devină lider prin cultivarea atributelor...

Empatia

O mare varietate de definitii si metafore au fost oferite de literature de specialitate cu privire la empatie, incluzand: “Empatia este eul...

Neuropsihologia Atenției

NEUROPSIHOLOGIA ATENTIEI Exista numeroase puncte de vedere care ar putea fundamenta o teorie moderna a procesului atentiei. În decursul istoriei...

Stimularea Creativității

Delimitări conceptuale Preocuparea pentru creativitate manifestată după anul 1950, datorită contribuţiei lui Guilford, este justificată de...

Inteligența

Descartes, se pare ca a dat definitia cea mai apropiata de intelegerea moderna a inteligentei. Filosoful francez definea inteligenta: "mijlocul de...

Te-ar putea interesa și

Inteligența Emoțională și Leadership-ul

Teoriile prezente în însăşi practica organizaţională accentuează rolul liderului în dinamica organizaţională, în definirea viziunii, în stabilirea...

Relația dintre Leadership și Personalitate din Perspectiva Psihologiei Organizaționale

INTRODUCERE „Îi admirăm pe oamenii de geniu, îi invidiem pe oamenii bogaţi, ne temem de oamenii aflaţi la putere, dar de încrezut, nu ne încredem...

Înțelesurile Managementului

CAPITOLUL I – GENERALITĂŢI 1.1 ÎNŢELESURILE MANAGEMENTULUI În formele sale incipiente, empirice, managementul l-a însoţit pe om, am putea spune,...

Considerații cu Privire la Rolul Conceptului de Inteligență Emoțională în Managementul Organizațiilor

PREFATA Inteligenta singura nu creeaza lideri. Se pot preda competentele personale? Se pot preda competentele emotionale? Cu siguranta...

Managementul Țării

Introducere Prin guvernare se acţionează la nivel economic, politic şi administrativ pentru a manageria afacerile publice, utilizând resurse...

Inteligența Emotională și Funcția de Decizie

CAP I- INTELIGENŢA EMOTIONALĂ 1. Aspecte generale Termenul inteligentǎ provine de la latinescul ‘intelligere’, care înseamnă a relaţiona, a...

Rolul Conceptului de Inteligență Emoțională

Oricine se poate înfuria - asta e uşor. Dar să fii furios pe cine trebuie, în măsura în care trebuie, la momentul potrivit, din motivul potrivit şi...

Emoțiile și inteligența emoțională

Cap I. Emotiile si inteligenta emotionala Competenta emotionala este o insusire dobandita ,intemeiata pe inteligenta emotionala si al carei...

Ai nevoie de altceva?