Fred West - O investigare multicauzala a unui psihopat, violator și criminal în serie

Referat
7.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Psihologie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 2954
Mărime: 26.39KB (arhivat)
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Introducere

Criminalii în serie par a ocupa un loc privilegiat în cadrul psihologiei legale moderne. Crima în serie este definită fiind o crimă cu un minim de trei sau patru victime, ce prezintă o perioadă de calmare emoțională între omucideri (Burgess, Douglas & Ressler, 1988; Ressler, Burgess, & Douglas, 1983). Ucigașul este de obicei străin victimei, crimele părând fără conexiune între ele sau aleatoare. Crima este rareori înfăptuită pentru profit, motivul fiind psihologic, nu de ordin material. Victima poate avea o valoare simbolică pentru criminal, metoda de ucidere putând dezvălui această valoare. Ucigașul alege adesea victime care sunt vulnerabile (copii, adolescenți, femei, prostituate). Profilul uzual al unui criminal în serie este următorul: alb, de sex masculin, statut socio-economic scăzut până la mediu, vârsta cuprinsă între 20 și 30 de ani, cu o istorie de abuz sau neglijare în copilărie, sociopat/psihopat, un cameleon în mediul său, pare normală pentru ceilalți (Egger, 1990). Un număr mare de criminalii în serie prezintă, de asemenea, elemente de sadism sexual (motivate în principal de satisfacția sexuală obținută prin suferința victimei) (Groth & Burgess, 1977; Hazelwood & Burgess, 1987) incluzând aceste fantezii sexuale deviante în crimele lor (Egger, 1990; Holmes & DeBurger, 1988; Pistorius, 1990). Un astfel de exemplu de criminal în serie sexual-sadic este Fred West, care între 1967 și 1987, împreună cu soția sa Rosemary, a torturat, violat și ucis cel puțin douăsprezece tinere femei și fete.

Despre Fred West

Frederick Walter Stephen West (29 septembrie 1941 – 1 ianuarie 1995), sa născut într-o familie săracă de fermieri în Bickerton Cottage, Much Marcle, Herefordshire, părinții săi fiind Walter Stephen West și Daisy Hannah Hill. El a fost al doilea dintre cei opt copii ai lor. West a pretins mai târziu că tatăl său a avut relații incestuoase cu fiicele sale (Crimelibrary 2009). S-a sugerat de asemenea că incestul a fost o parte acceptat a gospodăriei și că tatăl său la pus în contact cu bestialitatea de la o vârstă timpurie. West a povestit în timpul interviurilor efectuate de poliție că tatăl său spunea deseori "Fă tot ceea ce vrei, cât timp nu te prinde nimeni" (Morris, 2007). De asemenea, Fred a susținut că mama sa Daisy a început să îl abuzeze sexual la vârsta de 12 ani.

La școală, West a arătat o aptitudine pentru munca cu lemnul și artă, dar nu a excela academic. El a părăsit școala la vârsta de 15 și a început să lucreze ca muncitor la o fermă. Doi ani mai târziu, în Noiembrie 1958, el a suferit o fractură de craniu, de braț și picior datorită unui accident de motocicletă. În urma accidentului el a fost într-o stare de comă timp de opt zile. Familia lui a raportat că, după accident a devenit predispus la accese bruște de furie. Doi ani mai târziu, el a fost inconștient timp de 24 de ore după ce a suferit o lovitură la cap în urma unei căzături de pe o scară de incendiu (Biografie Canal, 2007). La vârsta de 20 de ani a fost arestat pentru molestarea unei fete de 13 ani. Fred a fost condamnat, dar a scăpat de pedeapsa cu închisoare (Crimelibrary, 2009). Familia sa la dezmoștenit în urma celor întâmplate .

În septembrie 1962, la vârsta de 21 de ani el a reînceput o relație cu o fosta prietenă, Catherine Costello, care era cunoscută mai bine sub numele de Rena, din vremea în care lucra ca și prostituată. Costello era deja însărcinată cu un alt bărbat, ea și West căsătorindu-se în date de 17 noiembrie, înainte de a se muta la Glasgow. Fiica ei, Charmaine Carol, sa născut la 22 februarie 1963. Costello și West susțineau că o adoptatseră pe Charmaine, al cărui tată era de origine pakistaneză. În iulie 1964 Costello a născut-o pe Anne Marie, al cărui tată era West. În această perioadă, în Glasgow, West a lucrat ca și șofer de mașină cu înghețată. În 4 noiembrie 1965, el a accidentat și ucis din greșeală un băiat în vârstă de patru ani (Crimelibrary, 2007).

Familia, alături de Isa McNeill care se ocupa de copii cuplului și prietena lui Costello, Anne McFall, s-au mutat în parcul de rulote Lakeside în Bishop Cleeve, Gloucestershire la sfârșitul anului 1965, datorită temerilor pentru propria siguranța a lui West în urma accidentului în care ucisese băiețelul de patru ani. Pentru a scăpa de cerințele sexuale sadice ale lui West, Costello și McNeill s-au mutat în Scoția în 1966, în timp ce McFall, care se îndrăgostise de West, și cei doi copii, au rămas împreună cu el. Costello a continuat să viziteze copiii odată la câteva luni. În august 1967 McFall, care era însărcinată în opt luni cu copilul lui West, a dispărut. McFall nu a fost niciodată raportată ca fiind dispărută, rămășițele ei fiind găsite în iunie 1994.

În septembrie 1967, Costello sa întors să trăiască cu West, dar l-a părăsit din nou anul următor, lăsând copiii în grija sa. În timp ce era încă căsătorit cu Costello, West, în vârstă de 27 de ani, și-a întâlnit viitoarea soție, pe Rosemary Letts, în data de 29 noiembrie 1968, ziua în care aceasta sărbătorea împlinirea a 15 ani. Când a împlinit vârsta de 16 ani, ea sa mutat împreună cu West dând naștere în data de 17 octombrie 1970 fiicei lor, Heather Anne. Fred West a fost închis pentru furt la data de 4 decembrie 1970, fiind eliberat la 24 iunie 1971.

Bibliografie

Agnew, R. (2001). Building on the foundation of general strain theory: Specifying the types of strain most likely to lead to crime and delinquency. Journal of Research in Crime and Delinquency, 38, 319-361.

Bradford, J. M. W. (1999). The paraphilias, obsessive compulsive spectrum disorder, and the treatment of sexually deviant behaviour. Psychiatric Quarterly, 70, 209-219.

Brennan, P. A., Hall, J., Bor, W., Najman, J. M., & Williams, G. (2003). Integrating biological and social processes in relation to early-onset persistent aggression in boys and girls. Developmental Psychology, 39(2):309-323.

Burgess, A., Douglas, J., Ressler, R. (1988). Sexual homicide: Patterns and motives. New York: Lexington Books.

Center, D. B., Jackson, N., & Kemp, D. (2005). A test of Eysenck’s antisocial behavior hypothesis employing 11-15 year old students dichotomous for PEN and L. Personality and Individual Differences, 38, 393-402.

Egger, S. A. (1990). Serial Murder: A Synthesis of Literature and Research. In S. A. Egger (Ed.) Serial Murder: An Elusive Phenomenon (pp.3-34). New York: Praeger Publishers. Eysenck, H. J. (1996). Personality and Crime: Where do we stand? Psychology, Crime & Law, 2, 143-152.

Hirschi, T. & Stark, R. (1969). Hellfire and Delinquency. Social Problems, 17, 202-213.

Hirschi, T. (1983). Crime and the Family. In J. Wilson (ed.) Crime and Public Policy. San Francisco: ICS.

Hirschi, T. & M. Gottfredson. (1986). The Distinction Between Crime and Criminality. In Critique and Explanation: Essays in Honor of Gwynne Nettler, edited by T. Hartnagel & R. Silverman (pp. 44-69). NJ: Transaction.

Jang, S., & Smith, C. (1997). A test of reciprocal causal relationships among parental supervision, affective ties, and delinquency. Journal of Research in Crime and Delinquency, 34(4), 307- 336.

Preview document

Fred West - O investigare multicauzala a unui psihopat, violator și criminal în serie - Pagina 1
Fred West - O investigare multicauzala a unui psihopat, violator și criminal în serie - Pagina 2
Fred West - O investigare multicauzala a unui psihopat, violator și criminal în serie - Pagina 3
Fred West - O investigare multicauzala a unui psihopat, violator și criminal în serie - Pagina 4
Fred West - O investigare multicauzala a unui psihopat, violator și criminal în serie - Pagina 5
Fred West - O investigare multicauzala a unui psihopat, violator și criminal în serie - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Fred West - O investigare multicauzala a unui psihopat, violator si criminal in serie.docx

Alții au mai descărcat și

Expertiza psiho-judiciară - importanța în descoperirea infracțiunilor

Expertiza psiho-judiciară (EPJ). Inportanța în descoperirea infracțiunilor “Efectuarea expertizei psihologic-judiciare este o verigă care...

Tehnicile Profiller pentru Identificarea Serial Killerului

Criminalul în serie trebuie să comită cel puţin trei crime, disparate în timp, având o anumită periodicitate. Cei mai mulţi criminali în serie sunt...

Empatia

O mare varietate de definitii si metafore au fost oferite de literature de specialitate cu privire la empatie, incluzand: “Empatia este eul...

Neuropsihologia Atenției

NEUROPSIHOLOGIA ATENTIEI Exista numeroase puncte de vedere care ar putea fundamenta o teorie moderna a procesului atentiei. În decursul istoriei...

Comportamentul Social

Pentru o mai buna intelegere a subiectului propus vom face mai intai cateva precizari necesare pentru constructia interioara a lucrarii. In primul...

Ai nevoie de altceva?