Caracterizarea unui copil

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Caracterizarea unui copil.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 2 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Psihopedagogie

Extras din document

Odată cu începerea celui de-al doilea semestru în cadrul facultății , am fost repartizată pentru practica pedagogică la Liceul Vocațional ,,Nicolae Bolcaș ,, la clasa a II-a B.

Încă din prima oră de practică , copiii m-au impresionat profund datorită implicării lor în activitățile propuse , perseverenței ,voinței și ambiției , însă pe parcurs copilul care m-a determinat să-mi focusez atenția asupra lui este Adrian.

La primele întâlniri părea un copil la fel ca și ceilalți , într-adevăr pe de o parte este la fel ca și ceilalți copii însă am descoperit comunicând cu doamna învățătoare că este un copil supradotat.

Din punctul meu de vedere , un copil supradotat este un copil special , iar eu mi-aș dori sa petrec o anumită perioadă de timp cu un asemenea copil pentru a-i vedea manifestarile în funcție de tot ceea ce îl înconjoară , să observ cum reacționează la orice situație ,cum alege să acționeze ,dacă își desfașoară activitățile la fel cum fac restul copiilor ,etc.

Îl pot descrie pe Adrian din multe puncte de vedere , spre exemplu din punct de vedere al limbajului , m-a impresionat datorită ușurinței cu care acesta comunică cu toți cei din jur. De la primul nostru contact vizual s-a așezat lângă mine și mi-a adresat o serie de întrebări ceea ce alți copii nu simt nevoia sa o faca de la primul contact cu o persoana străină.

Cu doamna învătătoare comunică la fel de liber și deschis , chiar dacă uneori mai apar unele divergențe își păstrează tăcerea și nu adoptă un limbaj neadecvat spre exemplu , ceea ce este ușor neadecvat este faptul că în unele situații de genul acesta ridică puțin tonul ,dar nu exagerează. La fiecare dintre activități își împartășește gândurile cu noi cei prezenți ,așteaptă păreri , iar dacă nu îi sunt implementate bine unele lucruri adresează întrebări cu privire la explicații.

Fisiere in arhiva (1):

  • Caracterizarea unui copil.docx