Consilierea mamei unui copil bolnav de leucemie, decedat

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Consilierea mamei unui copil bolnav de leucemie, decedat.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Loredana Hodor AlGhazi

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Psihopedagogie

Extras din document

Acest caz este unul imaginar, dar cu inspirație din filmul My Sister`s Keeper, link-ul fiind prezentat la ultima pagină a acestui document, în secțiunea webografie.

Cazul și rezultatele în urma consilierii.

Dorin și Carla au fost părinții unui băiețel pe nume Sebastian în vârstă de 6 ani, care a decedat cu aproximativ un an înainte suferind de leucemie. Dorin sugerase Carlei să participe la câteva ședințe de consiliere deoarece ea pare că nu mai este capabilă să facă față vieții cotidiene. Dorin încă de la aflarea acestui diagnostic s-a resemnat și a fost conștient că fiul lui nu va mai trăi mult și a încercat să se bucure la maxim de cât mai are fiul lui să trăiască.

În prima sesiune a ședinței consilierul s-a concentrat pe crearea unei legături cu Carla și pe ascultarea poveștii ei. Carla a simțit pentru prima dată că cineva o ascultă cu adevărat. Ea a simțit că prietenii ei și familia nu au vrut nici măcar să îl menționeze vreodată pe Sebastian ca să nu o supere, iar asta a deranjat-o de multe ori, faptul că era conștientă de asta.

Soțul ei, Dorin crede că ea ar trebui să fie deja mai avansată în recuperarea ei deoarece el a reușit să accepte situația cu mai multă ușurință și este capabil să facă față vieții cotidiene.

Carla se acuză, își tot pune aceste întrebări, are tot felul de gânduri, precum: ”De ce el? El a fost atât de mic, Eu de ce încă trăiesc? Nu i-am spus că îl iubesc înainte de a muri, Ce am făcut greșit?

Dorin și Carla mai au un băiețel în vârstă de 12 ani, pe nume Remus, care acum este martor la stilurile diferite ale părinților lui de a-l aborda. Remus nu poate înțelege de ce înainte de moartea lui Sebastian părinții lui păreau să fie foarte apropiați, iar acum parcă se contrazic din orice. Dorin e de părere că Remus este capabil să facă ceea ce își dorește. Dorin știe că viața e scurtă și din această cauză nu vrea să fie restrictiv. Dorin deasemenea consideră că soția lui Carla este super protectivă cu Remus, în timp ce Carla știind că a pierdut deja un copil , nu vrea să îl piardă și pe celălalt. Carla crede că nu a putut să îl protejeze suficient pe Sebastian și acum face tot posibilul ca să îl protejeze pe Remus.

Sebastian a fost diagnosticat cu leucemie cu 6 luni înainte de a muri. Carla a avut un job part-ime înainte de diagnosticarea lui Sebastian, dar a renunțat la job pentru a fi alături de fiul lei în timpul tratamentului. Nu s-a mai întors la muncă de atunci. Înainte, când Carla lucra part-time mai făcea de asemenea și munca gospodărească, dar acum Carla nu mai poate face nici asta.

Fisiere in arhiva (1):

  • Consilierea mamei unui copil bolnav de leucemie, decedat.doc

Bibliografie

https://filme-online.to/film/bse/My-Sisters-Keeper?ep=4964