Școala online

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Psihopedagogie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 4 în total
Cuvinte : 1202
Mărime: 101.22KB (arhivat)
Cost: 3 puncte

Extras din document

În întreaga lume, instituțiile de învățământ caută platforme de învățare online pentru a continua procesul de educare a studenților. Noul normal este acum un concept transformat al educației, învățarea online fiind la baza acestei transformări.

Astăzi, învățarea digitală a apărut ca o resursă necesară pentru elevi și școli din întreaga lume. Pentru multe institute de învățământ, acesta este un mod cu totul nou de educație pe care au trebuit să îl adopte.

Învățarea online este acum aplicabilă nu doar pentru a învăța academicieni, ci se extinde și la învățarea activităților extracurriculare și pentru studenți. În ultimele luni, cererea de învățare online a crescut semnificativ și va continua să o facă în viitor.

Planificarea atentă a învățării online presupune nu doar identificarea conținutului de parcurs, ci și proiectarea atentă a tipurilor de interacțiune, cu scopul de a susține procesul de învățare. Apoi, trebuie adaptată particularităților de vârstă și chiar individuale ale elevilor, pretându-se mai bine vârstelor mari, ciclului liceal, studenților și adulților în contexte de formare.

Privind cum învățarea este eficientizată prin folosirea internetului, putem enumera mai multe avantaje, însă putem să vedem și câteva dezavantaje. În cele ce urmează, voi vorbi despre cum văd eu învățarea prin internet.

Profesorii pot transmite foarte repede, oricând, oriunde și oricui informațiile pe care le dorește.Astfel nu mai este nevoie de sincronizarea persoanelor pentru a se întâlni fizic; nimeni nu va pierde nimic pentru ca informațiile rămân online. Atât elevii cât și studenții intră în posesia materialelor print-o simpla accesare: orice persoana din grupul țintă are acces la toate informațiile, oriunde și oricând.

Învățarea online oferă profesorilor un mod eficient de a oferi lecții elevilor. Învățarea online are o serie de instrumente, cum ar fi videoclipuri, PDF-uri, podcast-uri, iar profesorii pot folosi toate aceste instrumente ca parte a planurilor lor de lecție. Prin extinderea planului de lecție dincolo de manualele tradiționale pentru a include resurse online, profesorii sunt capabili să devină educatori mai eficienți. Dacă profesorul își dă seama ca a transmis o informație greșită sau poate dorește să o actualizeze, el poate face acest lucru oriunde și oricând. De asemenea, orice document poate fi editat și reedidat, astfel corectarea nu mai produce dificultăți.

Un avantaj ar fi că informațiile pot fi îndreptate spre o persoană sau către mai multe în acelasi timp; în mod individual sau se pot crea grupuri în care elevii pot să comunice, să interacționeze și să colaboreze.

Un alt avantaj al educației online este că permite studenților să participe la cursuri din orice locație la alegere. Învățarea online oferă, de asemenea, elevilor opțiunea de a învăța în orice context este cel mai productiv pentru ei. Unii oameni nu se pot concentra fără tăcerea absolută. Alții trebuie să asculte muzică sau să se înconjoare de activitate pentru a rămâne motivați. În timp ce cursurile de clasă forțează o ambianță și un format specific, studierea online permite să vă mulțumiți mediul în funcție de preferințele personale.

De asemenea, permite școlilor să ajungă la o rețea mai extinsă de elevi, în loc să fie restricționată de granițele geografice. În plus, prelegerile online pot fi înregistrate, arhivate și partajate pentru referințe viitoare. Acest lucru permite elevilor să acceseze materialul de învățare într-un moment de confort.

Preview document

Școala online - Pagina 1
Școala online - Pagina 2
Școala online - Pagina 3
Școala online - Pagina 4

Conținut arhivă zip

  • Scoala online.docx

Alții au mai descărcat și

Handicapul de Limbaj

Constituirea logopediei Logopedia face parte si ea din sistemul stiintelor psihopedagogiei speciale si poate fi apreciata ca fiind un domeniu...

Ai nevoie de altceva?

''