Evoluția vitezelor de rețea - EDGE WCDMA-HSPA HSPA dispozitive și rețele LTE

Referat
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Rețele
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 4790
Mărime: 502.85KB (arhivat)
Publicat de: Iorgu Dumitriu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Nicolae Constantin

Extras din referat

Introducere

Serviciulde broadbandmobil e un adevarat succes in intreaga lume si a devenit la ora actuala - necesitate, motiv pentru care majoritatea operatorilor de retele mobileil includ in oferta. Lucrarea de fata are ca obiect definirea tehnologiilor de sistem 3GPP (GSM/GPRS, EDGE, WCDMA-HSPA, LTE, etc), centralizarea angajamentelor operatorilor pentru acestea – piata de top la nivel mondial –capacitatile lor curente si planificate, facand referire la ultimile sondaje GSA (The Global mobile Suppliers Association – organizatie ce reprezinta furnizorii GSM/3G/WCDMA-HSPA/LTE din intreaga lume), prezentandinformatii si note asupra ultimilor progrese in domeniu de la initiere si pana in prezent.

EDGE

Enhanced Data rates for GSM Evolution (EDGE) (cunoscut ca si Enhanced GPRS (EGPRS), sau IMT Single Carrier (IMT-SC), sau Enhanced Data rates for Global Evolution) e - tehnologie digitala de telefonie mobila ce permite rate de transmisie mult imbunatatite, ca - extensie de compatibilitate a GSM. EDGE este considerata - tehnologie radi- pre-3G dar face parte din definitia 3G a ITU (International Telecommunication Union). EDGE a fost implementata pentru prima data in retelele GSM incepand cu anul 2003 de catreCingular (in prezent AT&T), in Statele Unite ale Americii.

EDGE a aparut ca - evolutie naturala a primelor retele de telefonie bazate pe tehnologii de telefonie mobila:

- Initials-au folosit sisteme considerate ca fiind pre-cellular precum Pusht- Talk (PTT sau manual), Mobile Telephone System (MTS) – recunoscut ca generatia 0: 0G.

- Urmatorul pas s-a facut in directia primei generatii de telecomunicatii mobile cu tehnologii telefonice wireless: 1G. Aceasta reprezinta standardele analogice de telecomunicatie introduse in anii ’80 in Japonia de catre NTT (Nippon Telegraph and Telephone), - premiera la nivel mondial.

- Ce-a de-a 2-a generatie, 2G, a fost lansata in Finlanda in 1991, aducand 3 mari beneficii:

- Conversatiile devin criptate digital

- Eficienta imbunatatita in intensitatea de penetrare a undelor

- Se introduc serviciile de date pentru mobil: transmiterea de SMS (ShortMessage Service), mesaje-imagine si MMS (Multi Media Message)

Primul pas major catre cea de-a 3-a generatie s-a facut prin introducerea generatiei2.5G ce foloseste GPRS (General Packet Radi- Service), primul serviciu mobil de date orientat pe pachete, cu rate de transfer de 56-114 kbit/s.

EDGE e considerata ca fiind - punte de legatura intrereteleleGSM/GPRS (tehnologie 2.5G) si cele 3G.Aceasta introduce codificarea de tip 8PSK, e standardizata de 3GPP ca - parte din familia GSM si este un upgrade ce furnizeaza - triplare a capacitatiiinitiale de transmisie a conexiunilor GSM/GPRS. Se poate folosi pentru orice aplicatiece se bazeaza pe schimburi de pachete, precum Internetul.

EDGE s-a dovedit a fi - tehnologie celulara de date extrem de eficienta, si este acum sustinuta de catre operatori si furnizori din intreaga lume. Intre timp, implementarea UMTS, care are capacitati de transmisie a datelor chiar mai puternice, se accelereaza. HighSpeed DownlinkPacket Access (HSDPA), - imbunatatire pentru Universal Mobile Telecommunications System(UMTS), isi va crestein curandcapacitatile de date si mai mult. Rezultatul este un portofoliu de tehnologii complementare care sa valorifice potentialul wireless de date al familiei GSM a tehnologiilor de date.

Desi vocea constituie in continuare cea mai mare parte a traficului celular si cea mai mare parte din veniturile incasate din servicii, datele wireless incep sa se adauge semnificativ la veniturile din servicii. Intr-un comunicat recent, un operator GSM (MM02) a raportat ca peste 20 la suta din veniturile lor de servicii a fost de date wireless. Exista - serie de factori importanti care accelereaza adoptarea de date wireless, incluzand constientizarea (awareness) la nivelul utilizatorilor, dispozitive inovatoare - smartphone-uri - si acoperire globala. Cu toate acestea, putem distinge doi factori majori: capacitatea de reteasi aplicatiile. Tehnologii precum EDGE si UMTS ofera capacitatea de a sprijini - gama larga de aplicatii, inclusiv aplicatii standard de retea, precum si cele concepute pentru wireless. Intre timp, furnizorii de aplicatiisi continutisioptimizeazaaplicatiile, sau, in multe cazuri, dezvoltarea de noi aplicatii si continut pentru a viza nevoile si dorintele utilizatorilor de telefoane mobile.

De vreme ce traficul de date constituie un procent in cre stere a traficului celular total, este esential ca operatorii sa implementeze tehnologii de date care sa indeplineascacerintele de performanta clientului care sa fie eficiente spectral, mai ales ca aplicatiile de date pot necesita resurse de retea semnificative. Operatorii sunt nevoiti sa facainvestitiiuria se in spectrul de frecvente si in propriile retele, iar serviciile de de date trebuie sa compenseze aceste investitii.

Incepand cu luna Iulie 2004, 114 operatori din 68 de tari din intreaga lume au inceput sa foloseasca EDGE. Aceasta include 34 de operatori care ofera servicii comerciale si 38 de operatori in utilizarea activa. EDGE a atins masa criticain termeni de geografie, infrastructura si dispozitive. Operatorii EDGE reprezinta peste - jumatate de miliard de potentialiclienti EDGE in cadrul retelelor lor. Din cauza costurilor incrementale foarte mici de includere a capacitatii EDGE in retelele GSM, aproape toate noile implementari infrastructura GSM sunt susceptibile de a fi EDGE-capabile, cu, practic, toate dispozitivele GSM midtohighlevel ce includ EDGE de asemenea.

Evolutia GPRS spre HSDPA ofera - gama tot mai mare parte de capabilitati, sprijinind aplicatii din ce in ce mai exigente. GPRS, acum disponibil la nivel global, face deja - multitudine de aplicatii posibile, incluzandaplicatii de intreprindere, mesaje, e-mail, navigare web, aplicatii de consum uzual, si chiar unele aplicatii multimedia. EDGE extinde in mod semnificativ capacitatea GPRS, care permite navigarea pe Internet mai rapida, streamingul in aplicatiisi mai multe aplicatii multimedia. Cu UMTS si HSDPA, utilizatorii se pot astepta la conferinte vide- mobile, muzica de inalta fidelitate, aplicatii multimedia bogate, si un acces eficient la aplicatiile industriale.

Preview document

Evoluția vitezelor de rețea - EDGE WCDMA-HSPA HSPA dispozitive și rețele LTE - Pagina 1
Evoluția vitezelor de rețea - EDGE WCDMA-HSPA HSPA dispozitive și rețele LTE - Pagina 2
Evoluția vitezelor de rețea - EDGE WCDMA-HSPA HSPA dispozitive și rețele LTE - Pagina 3
Evoluția vitezelor de rețea - EDGE WCDMA-HSPA HSPA dispozitive și rețele LTE - Pagina 4
Evoluția vitezelor de rețea - EDGE WCDMA-HSPA HSPA dispozitive și rețele LTE - Pagina 5
Evoluția vitezelor de rețea - EDGE WCDMA-HSPA HSPA dispozitive și rețele LTE - Pagina 6
Evoluția vitezelor de rețea - EDGE WCDMA-HSPA HSPA dispozitive și rețele LTE - Pagina 7
Evoluția vitezelor de rețea - EDGE WCDMA-HSPA HSPA dispozitive și rețele LTE - Pagina 8
Evoluția vitezelor de rețea - EDGE WCDMA-HSPA HSPA dispozitive și rețele LTE - Pagina 9
Evoluția vitezelor de rețea - EDGE WCDMA-HSPA HSPA dispozitive și rețele LTE - Pagina 10
Evoluția vitezelor de rețea - EDGE WCDMA-HSPA HSPA dispozitive și rețele LTE - Pagina 11
Evoluția vitezelor de rețea - EDGE WCDMA-HSPA HSPA dispozitive și rețele LTE - Pagina 12
Evoluția vitezelor de rețea - EDGE WCDMA-HSPA HSPA dispozitive și rețele LTE - Pagina 13
Evoluția vitezelor de rețea - EDGE WCDMA-HSPA HSPA dispozitive și rețele LTE - Pagina 14
Evoluția vitezelor de rețea - EDGE WCDMA-HSPA HSPA dispozitive și rețele LTE - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Evolutia Vitezelor de Retea - EDGE WCDMA-HSPA HSPA Dispozitive si Retele LTE.docx

Alții au mai descărcat și

Comunicații și rețele wireless

În cautarea raspunsului istoric, am ajuns la un altul legat de tehnologia mobila Bluetooth, care ne înconjoara astazi de pretutindeni. Caci la fel...

Fibră optică

INTRODUCERE Tehnologia de astazi ne permite sa transmitem informatii sub forma de voce sau date la o viteza care a depasit-o pe cea a sistemului...

Rețele de calculatoare

Un model de comunicatie - Sursa —Genereaza date care urmeaza a fi transmise - Transmitator —Converteste datele in semnale transmisibile -...

Soluții Flexibile pentru Supraveghere Video și Monitorizare de la Distanță

Supravegherea bazată pe IP oferă soluţii de calitate superioară pentru securitate si monitorizare de la distanţă, prin simpla conectare la o reţea...

Multimedia - Suport de curs pentru autoinstruire

1. UNITATEA DE STUDIU 1 - Concepte generale, clase de aplica.ii multimedia Cuprins 1.1. Introducere .. 4 1.2. Obiectivele .i competen.ele...

Întrebări licență rețele de calculatoare

protocol de nivel aplicatie este utilizat pentru a a translata nume de host (adrese URL) in adrese IP? DNS 2. Dati un exemplu de adresa valida de...

Totul despre rețele

TOTUL DESPRE RETELE Inceputul Retelele sunt clasificate in retele peer-to-peer si retele bazate pe server. Intr-o retea peer-to-peer nu exista...

Ai nevoie de altceva?