Cuba

Imagine preview
(6/10 din 3 voturi)

Acest referat descrie Cuba.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 8 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Mircea Teodoru

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 1 puncte.

Domeniu: Sociologie

Extras din document

Cuba este o tara formata dintr-o singura insula mica cu suprafata de 110,860 Km² situat între marea Caribica si Ocenul Atlantic. Climatul tarii este tropicala cu perioada umeda între Mai si Octombrie când mai ales coasta de est al insulei este devastata de uragane dese si distrugatoare. Astfel acest teritoriu anual este reconstruit în urma celor 15-20 de uragane care trec peste acest teritoriu. Limba vorbita în Cuba este Spaniola.

Cuba este un stat comunist, sau o republica parlamentara condusa de un partid comunist care detine monopolul puterii politice. Toate partidele de opozitie sunt considerate ilegale de constitutia cubaneza care afirma ca "Partidul Comunist Cubanez ... este forta suprema calauzitoare a societatii si a statului". Fidel Castro este seful statului si sef al guvernului din 1959, la început ca prim-ministru si dupa desfiintarea acestei functii în 1976, ca presedinte al Consiliului de Stat si de Ministri. Este de asemenea membru al Adunarii Nationale a Puterii Populare din partea municipalitatii orasului Santiago de Cuba din 1976, Prim Secretar al Partidului Comunist Cubanez si comandant suprem al fortelor armate

Dupa cum demostreaza si istoria altor tari comuniste acest lucru influenteaza în mare parte viata sociala, economica si demografia populatiei, însa ecesta mica tara, se poate spune ca este un caz aparte. Studiind mai deaproape, în acesta tara putem gasi toate stilurile de viata. Aici este prezent de la cea mai mare saracie pana la cea mai mare extravaganta si bogatie. Este o tara plina de traditii, totusi deschisa spre straini si foarte prietenoasa.

Populatia Cubei estimatîa în Iulie 2005, este de 11,346,670 locuitori. Majoritatea de 70.1 % cu vârsta cuprinsa între 15 si 64 de ani, dintre care 3,977,110 sunt barbati si 3,975,818 sunt femei. Putem observa ca raportul femei/barbati este de 1/1. Restul populatie în cota de 19.6% sunt copii sub 14 ani si 10.4% vârstnici peste 65 de ani.

Rata cresterii populatie în 2004 a fost de 0.33%.

Din punct de vedere al grupurilor etnice existente, gasim mulatrii in majoritate de 51%, albi 37%, negrii 11% si 1% chinezi.

Din punct de vedere al religiilor Se crede ca Santeria si catolicismul popular sunt cele mai larg raspândite religii în Cuba, desi nu este neobisnuit ca indivizii sa aiba mai multe credinte în acelasi timp si sa fie mebri al Partidului Comunist în acelasi timp. De asemenea credinta penticostala se dezvolta rapid

Desi vizita Papei Ioan Paul al II-lea a revigorat catolicismul oficial, cabanezii sunt de mai multe confesiuni, de la catolicismul popular care reprezinta circa 83% din populatie, la peste 50 de versiuni ale protestantismului sau la spiritism sau credinte originare din Africa. Cele mai importante curente necrestine sunt Regla de Ocha cunoscuta si ca Santería. Alte credinte sunt francmasoneria si bisericile Penticostale.

Cuba avea odata o comunitate evreiasca mica dar activa, în Havana mai sunt una sau doua sinagogi în functiune.

Fisiere in arhiva (1):

  • Cuba.doc