Etica in afaceri (companie, angajat sau angajator)

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Etica in afaceri (companie, angajat sau angajator).
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 6 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Sociologie

Extras din document

Etica în afaceri este una din ramurile specializate ale eticii aplicate, care se preocupă cu principiile morale și cu problemele morale sau etice care apar în cadrul mediului de afaceri. Ea reflectă filosofia aferentă mediului de afaceri, o ramură a filosofiei care se preocupă cu aspectele filosofice, politice și etice ale economiei și mediului de afaceri.

Ce este codul de etică?

Codul de etică este o politică a unei companii care stabilește misiunea, valorile și principiile companiei. Acesta este creat pentru a vă sprijini în luarea deciziilor zilnice. Acesta cuprinde și angajamentul, unul față de celălalt, cu privire la comportamentul pe care îl adoptăm. Codul clarifică ce comportamente se considera că sunt adecvate sau neadecvate.

Este esențial ca toți angajații să cunoască și să înțeleagă codul de etică al companiei in care activeaza.

Chiar dacă s-ar putea să nu existe întotdeauna acces la codul de etică, este important să recunoastem atunci când situațiile nu sunt conforme și să ne bazam pe propria judecată pentru a răspunde corespunzător.

Dacă ni se cere să facem ceva despre care consideram că ar reprezenta o încălcare a codului de etică, cea mai bună alegere este să refuzam în mod politicos și fără echivoc.

Am putea chiar să explicam că nu consideram că o astfel de acțiune ar fi permisă în baza codului nostru de etică.

Comportamentul etic creaza un mediu de lucru pozitiv.

Acest mediu de lucru pozitiv datorat unui comportament etic adecvat poate fi deteriorat in urma unor actiuni sau fapte cum ar fi :

- Cadourile si divertismentul

- Conflicte de interese

- Coruptie

- Frauda

- Discriminare

Etc.

Cadourile si divertismentul

Cu toții știm că în urmă cu mulți ani se obișnuia să se utilizeze cadouri și divertisment pentru a obține contracte și a mulțumi clienții. De asemenea, mai știm că acele timpuri au trecut demult.

Orice companie, pentru a rămâne fidela valorilor, pentru a evita orice impresie de conduită nepotrivită și pentru a respecta reglementările legale privind mita și corupția, trebuie să fie foarte atenta în legătură cu cadourile și divertismentul pe care le ofera și le primeste.

Greșelile din acest domeniu pot duce la sancțiuni severe de ordin civil sau penal și la daune imense pentru reputația companiei. Este obligatoriu ca angajatii sa fie familiarizați cu ghidul anticorupție și să se adopte mereu o conduită adecvată.

Acceptarea unui cadou nepotrivit poate afecta întreaga companie. Nu este ok sa se accepte cadouri care vor influența obiectivitatea.

In cazul in care suntem pusi in situatia de a accepta sau nu un cadou, ar trebui sa ne intrebam dacă ne simțim jenați în cazul în care cineva ar afla despre cadou si prin acest mod vem sti daca este etic sau nu.

Trebuie clarificat întotdeauna dacă un angajat are dreptul să primeasca cadouri în numele companiei, chiar și cel mai mic cadou.

Fisiere in arhiva (1):

  • Etica in afaceri (companie, angajat sau angajator).docx