Administrație publică - structura administrației publice

Referat
9/10 (2 voturi)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 3979
Mărime: 21.70KB (arhivat)
Publicat de: Rafael Mihai
Puncte necesare: 7

Extras din referat

Societatea ca mod de organizare al existenţei desemnează întregul câmp de acţiune umană: sistemul social, organismul comportamental, personalitatea individului, mediul fizic şi organic, sistemul cultural etc.

Caracteristica societăţii o constituie ordinea normativă comportamentală prin care viaţa unei populaţii este organizată în mod colectiv. Ca ordine, este alcătuită din valori şi norme, iar ca şi colectivitate, oferă o concepţie anume despre calitatea de membru, prin care se disting indivizii care-i aparţin sau nu.

Alcătuită dintr-un sistem normativ de ordine, din status-uri, drepturi şi obligaţii aparţinând membrilor, pentru a putea supravieţui şi dezvolta, comunitatea umană trebuie să menţină integritatea unei orientări culturale înţelese şi respectate de către membrii săi, ca bază pentru identitatea socială. Realizarea unei ordini normative solicită existenţa unui conformism, cu aşteptări comportamentale stabilite prin norme şi valori, dar şi a unui mecanism de constrângere, legat de necesitatea interpretării autoritate a obligaţiilor instituţionalizate.

Pentru toate acestea statul înfiinţează servicii publice, de menţinere a ordinii, de educaţie, finanţe publice, de pază a graniţelor ţării, administrarea domeniului public ş.a.Această înşiruire de servicii publice, organizate, alcătuiesc administraţia publică.

Administraţia publică este o categorie atât de abstractă şi variată, încât se poate descrie în termeni diferiţi:

„Administraţia publică este activitatea prin care se realizează scopurile şi obiectivele guvernului“ (J.I. Corson şi J.P.Harris).

„Administraţia publică este în principal preocupată de mijloacele pentru implementarea valorilor politice“ (J.Pfiffner şi R.Presthus).

„Procesul administraţiei publice constă în acţiunile de realizare a intenţiei sau dorinţei guvernului“ (D.J.Waldo).

Din aceste definiţii, dar şi a altor autori (D.H. Rosenbloom, P. Negulescu, I. Alexandru, A. Iorgovan) se poate concluziona faptul că administraţia publică, ca multe alte strădanii umane este dificil de definit, dar oamenii au cu toţii un sens al acesteia, deşi sunt păreri diferite despre cum ar putea fi realizată. Administraţia publică implică activitate, are legătură cu politica, tinde să fie concentrată în ramura executivă a guvernării, diferă de administraţia privată şi este preocupată de aplicarea legii.

Administraţia publică reprezintă ansamblul proceselor manageriale şi de execuţie, de natură politică şi juridică prin care se realizează mandatele guvernării legislative, executive şi judecătoreşti în scopul asigurării reglementărilor şi serviciilor necesare societăţii în ansamblu, dar şi componentelor acesteia.

În condiţiile statului de drept, în care separarea puterilor, descentralizarea serviciilor administrative şi autonomia administra¬tivă constituie coordonate fundamentale, structurile organizaţionale ale administraţiei publice sunt realizate atât la nivelul statului, a colectivităţii naţionale, situaţie în care avem administraţie publică centrală, cât şi la nivelul colectivităţilor locale, unde este organizată şi funcţionează administraţia publică locală.

Noţiunea de organizare este privită în literatura de specialitate într-o accepţiune foarte largă. Astfel, după M. Fayol, organizarea constă în construirea dublului organism social şi material al unei organizaţii şi în înzestrarea acesteia cu tot ce îi este necesar pentru funcţionarea sa: personal, materiale, utilaje, energie, bani etc.

Fără a se îndepărta prea mult de această apreciere, încercările făcute ulterior de diverşi specialişti, aduc elemente noi de completare sau nuanţare. Astfel, potrivit acestora (D.Mc.Gregor, C. Barnard, H. Simon, R. Likert etc.) structurile organizatorice trebuie să fie elastice, să corespundă nevoilor, să fie suple permiţând adoptarea rapidă şi fără dificultăţi la schimbările complexe apărute.

În esenţă, organizarea este un proces de divizare a muncii, de precizare a responsabilităţilor şi autorităţii. Raţiunea de a fi a organizării în administraţia publică derivă din necesitatea stabilirii ierarhiilor şi autorităţii necesare îndeplinirii obiectivelor. Se realizează, în acelaşi timp, o cât mai eficientă comunicare în şi între structurile administrative publice prin definirea cât mai clară a canalelor de comunicaţii. Ca urmare, fiecare individ, trebuie să ştie cine este, ce trebuie să facă, cine este responsabil şi pentru ce rezultate.

Eficienţa organizării administraţiei publice este apreciată după rezultatele obţinute. Amploarea şi complexitatea organizării sunt astfel dependente de nivelul la care se realizează aceasta. Cu cât instituţia, din administraţia publică are o sferă mai largă de atribuţii, competenţe şi responsabilităţi, cu atât şi organizarea acesteia este mai complexă.

1. Structura administraţiei publice

Structura administraţiei publice reprezintă configuraţia internă şi relaţiile care stabilesc între componentele sistemului de realizare a obiectivelor. Referindu-ne la instituţiile administraţiei publice, fiecare are propria sa structură cu un număr de compartimente, în care se desfăşoară activităţi specifice. Structura diferă de la o instituţie administrativă la alta şi este determinată de obiectivele pe care le are de îndeplinit fiecare componentă.

Structura administraţiei publice prezintă diferenţieri de la un stat la altul, dar şi în cadrul aceluiaşi stat, de la o etapă de dezvoltare la alta. Alături de influenţele naţionale, istorice, tradiţionale, un element determinant al structurii administraţiei publice îl reprezintă obiectivele pe care administraţia le are de îndeplinit. În acest context, trebuie ţinut seama de factorul politic, deoarece organele legislative, partidele de guvernământ sunt acelea care stabilesc obiectivele administraţiei, dar nu în mod arbitrar, ci în raport cu interesele economice, politice, sociale, pe care administraţia publică urmează să le satisfacă.

Prin urmare, apar evidente deosebirile dintre diferitele sisteme administrative determinate de interesele grupurilor sociale. Astfel, se poate afirma că administraţia publică poate apăra interesele unor grupuri economice, sociale şi politice restrânse, iar în acest caz o administraţie este totalitară, antipopulară sau dimpotrivă, poate promova interesele publice generale ale societăţii în ansamblul ei şi atunci este democratică.

O structură a administraţiei publice nu trebuie să fie supradimensionată deoarece ar genera paralelisme, rezolvări greoaie şi cheltuieli bugetare inutile şi nejustificate, dar nici subdimensionată, caz în care ar aglomera cu sarcini şi atribuţii pe funcţionarii publici, situaţie în care rezolvările vor fi superficiale.

Preview document

Administrație publică - structura administrației publice - Pagina 1
Administrație publică - structura administrației publice - Pagina 2
Administrație publică - structura administrației publice - Pagina 3
Administrație publică - structura administrației publice - Pagina 4
Administrație publică - structura administrației publice - Pagina 5
Administrație publică - structura administrației publice - Pagina 6
Administrație publică - structura administrației publice - Pagina 7
Administrație publică - structura administrației publice - Pagina 8
Administrație publică - structura administrației publice - Pagina 9
Administrație publică - structura administrației publice - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Administratie Publica - Structura Administratiei Publice.doc

Alții au mai descărcat și

Rolul Controlului în Eficientizarea Activității Administrației Publice

INTRODUCERE În condiţiile actuale complexe ale proceselor sociale, în efortul de edificare a unui stat de drept real democratic se impune o...

Relațiile Administrației Publice Locale cu Autoritățile Administrației Publice Centrale

INTRODUCERE Motto: „Se poate guverna de departe, dar se poate administra numai de aproape“. Decret francez-1852 Administraţia publică...

Studiu comparativ state unitare AP Centrală

„Statul este o totalitate de cetăţeni, necesară pentru o existenţă autosuficientă”. (Aristotel) Capitolul I. Noţiuni introductive privind statele...

Controale Politice și Administrative

CONTROALELE POLITICE SI ADMINISTRATIVE CAPITOLUL. I Controlul politic I.1.Importanţa controlului Controlul asupra administraţiei este o...

Structurile administrației publice

Prin structura se intelege o modalitate de alcatuire, constructie sau organizare a unui domeniu de activitate. In ceea ce priveste administratia...

Reforma APC în Republica Moldova

INTRODUCERE Administraţia publică reprezintă o varietate de activităţi a unui ansamblu de organe investite prin legislaţie, în regim de putere...

Rolul Administrației Publice Locale

Anii ’80 şi începutul anilor ’90 sunt marcaţi de schimbări politice şi economice majore în majoritatea regiunilor lumii. Succesul economiilor de...

Organizarea Administrației Publice în Spania

Spania este un stat unitar descentralizat care cuprinde 17 regiuni, 50 de provincii şi puţin peste 8000 de comune. Textul constituţional garantează...

Te-ar putea interesa și

Bugetele Locale - Instrumente de Realizare și Consolidare a Autonomiei Administrației Publice Locale

CAPITOLUL I ADMINISTRATIA PUBLICA LOCALA SI DESCENTRALIZAREA ADMINISTRATIVA PE BAZA PRINCIPIULUI AUTONOMIEI LOCALE 1.1. CONCEPTUL DE...

Investiții în Proiecte ale Administrației Publice

Sfera serviciilor capata dimensiuni tot mai mari în viata social –economica a unei tari civilizate ca urmare a actiunii unor factori obiectivi....

Administrația publică centrală de specialitate - elemente de istorie și contemporaneitate

Capitolul I 1.1 Scurt istoric al administraţiei publice, în România 1.1.1 Apariţia statului român Unul din aspectele cele mai deprimante ale...

Practică - Primăria Comunei Malu

1. Prezentarea institutiei publice 1.1.Denumirea institutiei, date generale, profil, obiect de activitate Alegerea institutiei in care sa imi...

Administrația publică - promotor și catalizator al dezvoltării economice durabile

INTRODUCERE Dezvoltarea durabila a devenit un obiectiv politic al Uniunii Europene incepand cu anul 1997, prin includerea sa in Tratatul de la...

Instrumente Manageriale Specifice Sistemelor Decizionale Locale

INTRODUCERE Democratia nu inseamna numai instituirea alegerilor libere, a dreptului de vot si a libertatii expresiei. Acesti pasi sunt absolut...

Monografie GFIP Primăria Iași

CAPITOLUL I ORGANIZAREA ŞI FUNCŢIONAREA PRIMĂRIEI MUNICIPIULUI IAŞI 1.1. Scurt istoric Actualul sediu al primăriei este fostul Palat Roznovanu,...

Administrația Ministerială

NOŢIUNI INTRODUCTIVE 1.1. Consideraţii generale Sistemul administraţiei ministeriale se conturează ca fiind cel mai important ansamblu de...

Ai nevoie de altceva?