Caiet practică

Referat
7/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 6248
Mărime: 41.38KB (arhivat)
Publicat de: Ovidiu Aldea
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. INTRODUCERE 3
  2. CAP. I. PREZENTAREA SOCIETĂŢII COMERCIALE 4
  3. 1.1. Scurt istoric al companiei 4
  4. 1.2. Structura conducerii şi a personalului 5
  5. CAP. II OBIECTUL DE ACTIVITATE IN CADRUL FIRMEI SC KARGO EXPRESS SRL 7
  6. 2.1. Prezentarea serviciilor pe categorii 8
  7. 2.2. Desfășurarea activității de transport 9
  8. 2.3. Piaţa 11
  9. CAP. III Riscurile întreprinderii 12
  10. CONCLUZII 16

Extras din referat

INTRODUCERE

Prezenta lucrare evidenţiază o privire de ansamblu asupra sectorului de transport rutier, urmărind în principal partea naţională. Am tratat, în linii mari, atât serviciile de transport rutier de mărfuri cât şi cea privitoare la transportul de călători, însă mare parte din lucrare se axează pe prima categorie, aceasta deţinând ponderea cea mai mare în activitatea desfăşurată în prezent de companiile de transport din România, inclusiv în cadrul societăţii analizate în partea practică.

Dintotdeauna serviciile de transport rutier, fie ele de marfă sau persoane au reprezentat un element esenţial, atât în sfera economică şi comercială precum şi în cea socială. Prin caracteristica sa unică, respectiv serviciul de transport poartă în poartă, transportul rutier susţine progresul economic şi social.

Sectorul de transport marfă este dependent de activitatea economiei naţionale, el asigurând circulaţia bunurilor de la producător la consumator, fie că este vorba despre procesul de aprovizionare cu materii prime şi materiale, sau de desfacere a produselor finite în reţeaua comercială. În funcţie de cantităţile de marfă care se transportă, expeditorul alege unul dintre sistemele de transport existente, respectiv transportul feroviar, rutier, aerian, naval sau prin conducte. În România, tendinţa este de a apela, pentru transportul mărfurilor lor, la serviciile de transport rutier, atât la nivel naţional cât şi internaţional. Mobilitatea autovehiculelor, faptul că pot pătrunde în locuri inaccesibile altor mijloace de transport, efectuarea de transporturi lungi şi foarte lungi într-un timp relativ redus, precum şi disponibilitatea şi flexibilitatea lor în funcţie de conjunctura externă, sunt doar câteva aspecte care fac atractiv acest sistem de transport pentru o mare parte de producători, atât naţionali cât şi internaţionali.

În ultima perioadă, sectorul transporturilor rutiere a fost puternic afectat de criza economică manifestată la nivel global. Influenţele negative pe care aceasta le-a manifestat asupra tuturor domeniilor de activitate, în special asupra rapoartelor comerciale, a determinat dezechilibre majore în situaţiile financiare ale companiilor din sectorul transport. În momentul de faţă, politicile de redresare practicate de organismele naţionale şi internaţionale de reglementare în domeniul transporturilor, au determinat o îmbunătăţire vizibilă în acest sector, însă situaţia este departe de a fi una favorabilă.

În prezent, industria transportului rutier reprezintă un element esenţial în interconectarea afacerilor cu pieţele din întreaga lume, facilitând derularea comerţului şi creând numeroase locuri de muncă. Altfel spus, transportul rutier joacă un rol crucial în viaţa economică şi socială actuală. Din acest motiv, se impune luarea unor măsuri urgente de redresare, orice penalizare aplicată de către organismele guvernamentale în domeniul transporturilor rutiere, având un impact negativ direct asupra economiei naţionale.

Recunoscând rolul economico-social al transportului rutier, se conturează ideea că acest tip de transport va cunoaşte o dezvoltare susţinută, în conformitate cu importanţa sa, printr-un angajament comun al tuturor participanţilor la activitatea de transport, respectiv atât constructorii de autovehicule cât şi transportatorii rutieri. Eficienţa economică în acest domeniu trebuie gândită şi concretizată în rentabilizarea procesului de transport, respectiv a prestaţiei de transport, atât pentru beneficiari cât şi pentru fiecare dintre părţile implicate, pe filierele specifice propriilor activităţi.

CAP. I. PREZENTAREA SOCIETĂŢII

COMERCIALE

1.1. Scurt istoric al companiei

Datele de identificare a agentului economic:

1. Denumirea firmei – SC KARGO EXPRESS SRL

2. Numarul si data înregistrarii la Registrul Comertului –J 20/1233/2004

3. Cod fiscal / Cod unic de înregistrare RO 16690667

4. Forma juridica de constituire: Societate cu raspundere limitata

5. Adresa, telefon, fax: Brad, Str. I. Bocaescu, Nr. 3; 0254/611737; 0745/572945

6. Tipul activitatii principale actuale si codul CAEN: 6024 – Transporturi rutiere de mărfuri

7. Tipul activităţii noi : 6021 Transporturi rutiere de calatori pe baza de grafic

8. Natura capitalului : capital privat

Societatea a fost înfinţată în anul 2004. În acea perioadă, domenul principal de activitate era comerţul cu produse industriale. Activitatea în acest domeniu a fost de proporţii reduse şi nu a generat randamentul scontat, astfel că administratorul societăţii s-a reorientat spre activitatea de transport de marfă.

La începutul anului 2005 a fost efectuat transferul la activitatea de transport de marfă, rezultatele din segmentul de comerţ industrial fiind reinvestite în noul domeniu de activitate a firmei. În luna septembrie a acestui an a avut loc achiziţionarea primei autoutilitare dedicată transportului. Ca urmare a acestei achiziţii a fost angajat şi primul conducător auto.

Anul 2006 reprezintă o perioadă propice pentru societate. Transportul de marfă este în continuă dezvoltare pe piaţa internă, iar la jumătatea anului societatea reuşeşte să pătrundă pe piaţa internaţională, prin realizarea primului transport intracomunitar de marfă. Ca urmare a solicitărilor de transport în creştere, în luna septembrie a acestui an este achiziţionată o a doua autoutilitară pentru transportul de marfă.

Ca urmare a creşterii notorietăţii societăţii, fapt ce a determinat creşterea cererii de transport, respectiv dezvoltarea activităţii, apare necesitatea încheierii unor contracte cu diferiţi furnizori, în special furnizori de carburant. Dintre aceştia, pe plan intern este ales Diesel One, un furnizor foarte mare de carburant din România, iar pe plan internaţional Verag Spedition AG. În august 2007 au fost achiziţionate încă 2 autoutilitare.

În vederea dezvoltării afacerii şi a creşterii competitivităţii, societatea încearcă diversificarea activităţii de transport. În acest sens, în octombrie 2007 apare oportunitatea desfăşurării de transport de persoane, moment când societatea participă la o licitaţie de trasee pentru Draxlmayer Hunedoara. Datorită faptului că societatea era cunoscută clientului, pentru că efectua deja de o bună bucată de timp transport de marfă intern şi internaţional, licitaţia a fost câştigată, încheindu-se cu aceştia o convenţie. Ca urmare a acestor evenimente, în noiembrie au fost achiziţionate 2 autobuze şi 1 microbuz. Contractul a intrat în vigoare din decembrie 2007. în aceeaşi perioadă au fost achiziţionate două autoutilitare destinate curieratului rapid.

Anul 2008 favorizează dezvoltarea considerabilă a transportului în cadrul companiei, în special a sectorului de transport de persoane. În aprilie este achiziţionată prima camionetă de 7,5 tone, iar în august o nouă autoutilitară. Finele anului 2008 aduce un nou contract de transport de persoane în convenţie, pentru o firmă locală, Key Safety Systems Romania Srl. Pentru onorarea acestui contract au fost achiziţionate 9 autobuze. Tot în transportul de persoane s-a încheiat un contract cu Zoppas, Sân Nicolau, cumpărându-se un microbuz. În acelaşi an a fost înfiinţat şi departamnetul de expediţie.

În 2009 activitatea firmei creşte considerabil atât pe plan naţional cât şi internaţional. Au fost atraşi noi clienţi importanţi. A fost achiziţionată o a doua camionetă, destinată exclusiv pentru transportul de marfă în cadrul comunităţii. Spre finele anului a fost încheiat un nou contract de transport persoane la Lugoj. Începutul anului 2010 marchează dezvoltarea semnificativă a transportului de persoane prin încheierea unui contract cu SEWS Deva, pentru 16 microbuze.

În concluzie putem spune că pe parcursul anilor procesul investiţional nu a fost neglijat în fiecare an parcul auto crescând şi înnoindu-se. În decursul anilor de activitate firma a înregistrat un trend crescător al cifrei de afaceri şi un număr din ce în ce mai mare de clienţi.

Preview document

Caiet practică - Pagina 1
Caiet practică - Pagina 2
Caiet practică - Pagina 3
Caiet practică - Pagina 4
Caiet practică - Pagina 5
Caiet practică - Pagina 6
Caiet practică - Pagina 7
Caiet practică - Pagina 8
Caiet practică - Pagina 9
Caiet practică - Pagina 10
Caiet practică - Pagina 11
Caiet practică - Pagina 12
Caiet practică - Pagina 13
Caiet practică - Pagina 14
Caiet practică - Pagina 15
Caiet practică - Pagina 16
Caiet practică - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Caiet practica.doc

Alții au mai descărcat și

Administrație Publică

Administratia publica 1. Sfera de cuprindere a notiunii de administratie publica. 2. Distinctia dintre administratia publica centrala si locala....

Uniunea Europeană - Olanda

Istoric Uniunea Europeana - Pe 16 aprilie 1948 este semnata conventia instituind Organizatia Europeana de Cooperare Economica. Saisprezece state...

Subiecte Sisteme Administrative Comparate

Subiecte Sisteme Administrative Comparate ASE Administratie Publica 2011-01-24 Nr.1 1. Elaborati o analiza comparativa in ceea ce priveste...

Te-ar putea interesa și

Caiet practică

Potrivit regulamentului scolar al anului III de studii din cadrul Facultatii de Stiinte Economice am efectuat practica in productie la societatea...

Caiet practică - Primăria Comunei Ion Neculce

Cap.I Structura si atributiile comportimentului financiar-contabil I.1 Prezentarea obiectului de activitate si domeniul in care se incadreaza...

Caiet de practică de specialitate - managementul companiei Vodafone

Cap I Prezentarea Companiei VODAFONE VODAFONE este cea mai mare companie de comunicaţii mobile din lume având o gamă completă de servicii de...

Caiet practică la SC Electrificare CFR SA Iași

Rezumat introductiv Sucursala Iasi a S.C. ELECTRIFICARE C.F.R. S.A. a fost înfiintata în anul 2004, principalul actionar este statul si are ca...

Caiet de practică tehnologică și de organizare

1. Legea 258/2007 privind practica elevilor si studentilor Art. 1 Practica este activitatea desfăşurată de elevi şi studenţi, in conformitate cu...

Caiet practică economică - SC Avenir Telecom România SA

PREZENTAREA FIRMEI Avenir Telecom Romania este parte integranta a grupului multinational de telecomunicatii - AVENIR TELECOM International -...

Caiet practică management Paulista SRL

I. ACTIVITATEA AGENTULUI ECONOMIC 1.1. Prezentarea generala a agentului economic PAULISTA SRL este o companie relativ noua în domeniul produselor...

Caiet practică

1. PREZENTAREA DE ANSAMBLU A UNITĂȚII ECONOMICE HOTEL DEL MAR MAMAIA 1.1 Statutul juridic, profilul de activitate, dimensiunea şi complexitatea...

Ai nevoie de altceva?