Functionarii Publici din SUA

Imagine preview
(6/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Functionarii Publici din SUA.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 3 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Stiinta Administratiei

Extras din document

Concepţia în S.U.A. asupra funcţionarilor publici este diferită de cea din Europa în sensul că funcţionarii publici nu se bucurau de prestigiu şi de foarte multe ori politica s-a amestecat brutal în administraţia publică.

În amenajarea federală a funcţiei publice a existat ăreocuparea de a disjunge sarcinile şi de a găsi oamenii potriviţi pentru fiecare sarcină.Americanii pun pe primul paln ceea ce ei numesc poziţia, adică activitatea de îndeplinit, locul circuitul de operaţii pe care trebuie să le realizeze.În prezent, funcţionarii publici din S.U.A. se apropie de Europa Occidentală, dar statutul este totuşi diferit.

De-a lungul anilor, funcţia publică în S.U.A. a suferit influenţa serviciului civil engleyşi, într+o oarecare măsură, organizarea funcţionarilor publici din alte ţări.

Multă vreme în S.U.A., au fost puţini funcţionari-majoritatea serviciilor erau particulare. Mai mult, în 1820 s-a votat o lege prin care se prevedea că că durata în funcţie nu putea fi mai mare de 4 ani, deoarece se credea că prin aceasta se asigură un control democratic asupra activităţii lor, supunându-I unei reînnoiri a numirii, la un termen scurt de la investitură, apoi s-a instituit un sistem de rotaţie a funcţiilor. În anul 1883, s-a creat o comisie a serviciului civil după modelul britanic.

În secolul XX, numărul funcţionarilor publici a crescut foarte mult, ami ales cu planul New Deal şi în timpul războaielor mondiale. Astfel de la 131.000 de funcţionari în anul 1883 s-a ajuns la aproximativ 3.000.000 de funcţionari în anul 1984.

CLASIFICAREA FUNCŢIONARILOR PUBLICI ÎN S.U.A.

Funcţionarii administrativi se împart în:

• Funcţionari permanenţi

• Funcţionari temporari

• Funcţionari intermitenţi( pe timp parţial)

Statutul lor este în mare parte stabilit prin lege, congresulş se interesează mult de funcţionari şi a votat multe legi care îi privesc pe aceştia.Nu există un statut general al funcţii publice stabilit printr-o lege cadru.

Între funcţionari trebuie să distingem:

• Cei care sunt numiţi de Senat cu acordul preşedintelui

• Funcţionari numiţi direct de preşedinte sau un şef de serviciu, aceştia din urmă sunt consideraţi a fi cei mai importanţi.

Funcţionarii obişnuiţi sau clasificaţi care sunt recrutaţi după reguli precise ţi sunt repartizaţi în diferite categorii.

Fisiere in arhiva (1):

  • Functionarii Publici din SUA.doc

Alte informatii

Referat la Deontologia Functionarului Public