Procesul de Comunicare Institutionala

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Procesul de Comunicare Institutionala.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 4 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Carmen, Popa

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Stiinta Administratiei

Extras din document

PROCESUL DE COMUNICARE INSTITUTIONALA

Centrul de Informatii pentru Cetateni – una dintre modalitatile de comunicare institutionala.

Exista diferite modalitati de împartasire a informatiilor publicului, iar România a facut progrese considerabile în domeniu. Doar pentru o trecere în revista, exemplificam câteva modalitati de baza de împartasire a informatiei publicului larg si care includ: ziare, întâlniri publice, buletine oficiale, conferinte, publicatii tiparite, programe si anunturi radio si TV, web-site-uri, informatii stradale, centre de informare a cetatenilor, audieri publice, focus – grupuri (grupuri de discuti, colaborarea cu ONG, comitete consultative cetatenesti).

Majoritatea administratiilor locale sunt familiarizate cu toate aceste modalitati de diseminare a informatiilor, si multe dintre ele le folosesc în mod obisnuit.

Vom trata, în continuare, doar una dintre modalitatile specifice pentru informarea permanenta a publicului, si anume: centrul de informatii pentru cetateni.

Pentru multi oameni, cel mai important (contact pe care îl au cu administratia publica locala este de a solicita informatii despre multe lucruri pe care le furnizeaza aceasta, care sunt importante pentru viata lor zilnica sau pentru conducerea afacerilor sau problemelor lor personale.

Oferta C.I.C. cuprinde:

- date si informatii despre structura organizatorica si atributiile serviciilor din cadrul aparatului propriu al institutiilor sau serviciilor publice, a regiei autonome si societatile comerciale de sub autoritatea consiliului judetean, programul de functionare si programul de audiente.

- relatii privind modalitatea de a obtine documente, avize, aprobari ce intra în sfera de competenta a consiliului judetean si a serviciilor sale de specialitate;

- servicii de preluare a documentelor necesare rezolvarii unor probleme ce intra în competenta consiliului judetean;

- eliberarea de acte, documente aflate în arhiva consiliului judetean;

- în limitele relatiilor stabilite cu institutii publice si organizatii, reprezentate la nivelul judetului, ofera informatii de interes personal/ comunitar, cum ar fi: institutii competente a solutiona o anume problema (adresa, program de lucru, modalitati de contactare etc.) programe, actiuni, activitati din diverse domenii;

- informatii de interes comunitar, evenimente importante în care urmeaza sa fie implicat orasul, ONG-uri, oportunitati educationale, evenimente culturale si sportive, festivaluri, târguri etc.

Prima obligatie a unei administratii locale orientate pe client este aceea de a ajuta oamenii sa obtina informatiile de care acestia au nevoie.

Centrele de informatii pentru cetateni au fost introduse în România în 1997, prin programul de Asistenta pentru Administratia Locala din Europa centrala si de Est sponsorizat de USAID.

C.I.C. este un birou înfiintat special de catre administratie pentru a ajuta cetatenii sa aiba accesul la informatiile de care ei au nevoie pentru a-si rezolva pe loc o problema personala, cât si pentru depunerea documentatiilor, de ex: obtinerea diverselor autorizatii, plata taxelor etc. Caracteristica esentiala a C.I.C. este faptul ca acesta este destinat clientilor . Este realizat ca un spatiu unde cetatenii pot primi prompt, prietenos, sfaturi ajutatoare despre problemele administratiei.

În consecinta, C.I.C. este înfiintat într-un loc care sa fie usor accesibil publicului si sa aiba un cadru deschis si prietenos ca si atitudinea angajatilor care lucreaza aici.

Fisiere in arhiva (1):

  • Procesul de Comunicare Institutionala.doc

Alte informatii

Facultatea de Drept "Simion Barnutiu" Sibiu