Relații publice - campanii de succes și eșuate

Referat
5/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1648
Mărime: 13.39KB (arhivat)
Publicat de: Norman Marian
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Fernanda Osman
O scurta prezentare a doua campanii de PR. Prima dintre ele este cea a lui Al Gore, a doua reprezinta strategia, mai mult sau mai putin prezenta, a lui Gigi Becali.

Extras din referat

De-a lungul istoriei au existat oameni care au obtinut performante exceptionale doar prin maniera de a dialoga cu publicul, fie ca a fost vorba de o comunicare verbala sau non-verbala. Desigur ca rezultatele au fost diferite, unele fiind extrem de satisfacatoare, altele apropiindu-se de limita dezastrului.

Al Gore

In lista lunga a oamenilor care s-au facut cunoscuti si apreciati doar prin simpla stiinta de a aborda publicul se afla Albert Arnold Gore, cunoscut si sub numele de Al Gore. Desi multi il vad ca pe marele perdant in urma alegerilor prezidentiale din 2000, anul 2007 l-a facut pe Al Gore din marele invins, un mare invingator.

Viata politica

Dupa doua mandate in care a fost al 45-lea vicepresedinte al Statelor Unite ale Americii, Al Gore a decis sa candideze pentru functia de Presedinte in anul 2000, ca reprezentant al Democratilor. Desi popularitatea sa crescuse vertiginos in ultimii ani, el a pierdut alegerile in defavoarea candidatului republican George W. Bush. Dupa acest eveniment indelung contestat, Al Gore a declarat ca nu va mai candida pentru postul de Presedinte in viitoarele campanii.

Intensificarea actiunilor ca ecolog

In anii ce au urmat el si-a facut cunoscuta activitatea in cadrul organizatiilor ecologice. Desi activitatea sa ca ecologist a inceput inca de la sfarsitul anilor 70, inceputul de secol 21 a insemnat pentru Al Gore o crestere a popularitatii la nivel mondial. Discursurile sale din intreaga lume au produs o serie de reactii in lant in randul populatiei, schimband perceptia oamenilor asupra fenomenului de incalzire globala. Folosindu-se de cifrele exacte ale oamenilor de stiinta in ceea ce priveste evolutia climatica a planetei si de industria cinematografica, Al Gore a reusit sa-si transmita mesajul poate in fiecare casa unde exista acces la Internet.

Filmul An Inconvenient Truth (Un adevar incomod), lansat in anul 2007, a fost repede apreciat de catre criticii cinematografiei, filmul fiind premiat cu Oscar pentru Cel mai bun documentar. Desi la decernarea Oscarurilor premiul i-a fost acordat producatorului filmului, Al Gore a fost rugat sa urce pe scena pentru a i se inmana statueta. In acele momente a declarat:

Americani, oameni din toata lumea, trebuie sa rezolvam aceasta criza a climei. Nu este o problema politica; este o problema morala. Avem tot ce ne trebuie pentru a face acest lucru, exceptand probabil dorinta de a actiona. Aceasta (n. Dorinta) este o sursa reutilizabila. Sa o reutilizam.

In acelasi an, Al Gore lanseaza o carte cu acelasi nume care la scurt devine un best seller. In continuare Al Gore calatoreste in intreaga lume pentru a-si promova mesajul. Avand la activ peste 1000 de cuvantari, Al Gore continua sa fie solicitat desi discursul sau ii costa pe organizatori 100.000$.

Preview document

Relații publice - campanii de succes și eșuate - Pagina 1
Relații publice - campanii de succes și eșuate - Pagina 2
Relații publice - campanii de succes și eșuate - Pagina 3
Relații publice - campanii de succes și eșuate - Pagina 4
Relații publice - campanii de succes și eșuate - Pagina 5
Relații publice - campanii de succes și eșuate - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Relatii Publice - Campanii de Succes si Esuate.doc

Alții au mai descărcat și

Administrație Publică

Administratia publica 1. Sfera de cuprindere a notiunii de administratie publica. 2. Distinctia dintre administratia publica centrala si locala....

Uniunea Europeană - Olanda

Istoric Uniunea Europeana - Pe 16 aprilie 1948 este semnata conventia instituind Organizatia Europeana de Cooperare Economica. Saisprezece state...

Subiecte Sisteme Administrative Comparate

Subiecte Sisteme Administrative Comparate ASE Administratie Publica 2011-01-24 Nr.1 1. Elaborati o analiza comparativa in ceea ce priveste...

Te-ar putea interesa și

Relații publice, comunicare, protocol

Capitolul I - NOŢIUNEA DE COMUNICARE 1. Concepte şi orientări specifice Comunicarea (de la termenii latini comunicatio, communis), semnifică,...

Ai nevoie de altceva?