Serviciul de Transport Public - Regia Autonoma de Transport Bucuresti

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Serviciul de Transport Public - Regia Autonoma de Transport Bucuresti.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Stiinta Administratiei, Transporturi

Cuprins

1.Introducere pag. 3
2.Serviciul de transport R.A.T.B
2.1. Prezentarea serviciului de transport R.A.T.B pag. 4
2.2. Modul de organizare pag. 4
2.3. Elemente privind piaţa utilităţii de transport R.A.T.B pag. 5
2.4. Aspecte privind calitatea utilităţii de transport R.A.T.B pag. 6
2.5. Reglementări şi tendinţe pag. 7
3.Concluzii pag. 9
4.Bibliografie pag. 10

Extras din document

1.Introducere

Transportul reprezintă o ramură a economiei naţionale cuprinzând totalitatea mijloacelor rutiere, aeriene şi navale care asigură circulaţia bunurilor şi a persoanelor, accesul la locuri de muncă, educaţie, activităţi turistice şi de agrement.Este,practic, un element esenţial pentru societatea noastră modernă,contribuind la dezvoltarea economică şi socială acesteia.Totodată, activitatea de transport este responsabilă de o mare parte a poluării aerului în mediu urban, precum şi de poluarea fonică, cu un impact semnificativ asupra peisajului ducând la serioase consecinţe asupra plantelor şi animalelor.

În această lucrare,voi trata aspecte privind serviciul de transport R.A.T.B.(Regia Autonomă de Transport Bucureşti) cu accent pe modul în care se desfăşoară organizarea acestuia,piaţa cu elementele sale : cererea,oferta,costuri dar şi aspecte cu privire la calitatea transportului R.A.T.B. , reglementări şi tendinţele din acest sector.

2.Serviciul de transport R.A.T.B

2.1. Prezentarea serviciului de transport R.A.T.B

În anul 1871 se înfiintează prima "Societate Română de Tramvaiuri", pe străzile Bucureştiului apărând primele tramvaie tractate de cai(în 1929 să înceteze folosirea lor),urmând ca în 1894 să fie dată în folosinţă prima linie electrică pentru tramvaie, pe traseul Obor - Cotroceni.Prima linie de troleibuz se înfiinţează în anul 1949,între Piaţa Victoriei şi Hipodromul Băneasa.Anul 1950 avea să aducă o schimbare şi anume Societatea comunală a tramvaielor din Bucureşti se transforma în „Întreprinderea de Transport Bucureşti" (I.T.B),( în acea vreme, existând 27 trasee de tramvaie şi 24 trasee de autobuze),urmând ca în anul 1990 să devină Regia Autonomă de Transport Bucureşti(R.A.T.B.).Un an mai târziu ,se marchează începutul activităţii de publicitate,prin intermediul a 150 de autobuze noi,decorate cu reclama Camel.În anul 1996 intră în exploatare sistemul electronic de percepere a taxei de călătorie pe autobuzele EXPRES, utilizând cartele magnetice iar în 2001 intră în dotarea R.A.T.B. instalaţiile sistemului de reducere a poluării GPL (gaz petrol lichefiat).2002 este anul în care se dă în folosinţă prima linie de metrou uşor. 400 de autobuze Mercedes se dau în folosinţă în 2006 şi alte 400 autobuze de aceeaşi marcă în 2008.

În România sistemul de transport terestru este reprezentat astfel:

- transport feroviar - căi ferate: total: 11380 km din care electrificată: 3971 km;

- transport rutier - reţea de drumuri: 198817 km, asfaltată: 60043 km, neasfaltată: 138774 km (statistica anului 2003);

- transport prin conducte - reţea de transport prin conducte: gaz-3508 km; petrol-2427 km (statistica anului 2004).

2.2. Modul de organizare a R.A.T.B.

Regia Autonomă de Transport Bucureşti este principala companie de transport public de persoane din Bucureşti.Transportul de suprafaţă în Bucureşti este responsabilitatea Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), şi include un sistem extensiv de autobuze, troleibuze, tramvaie şi o linie de metrou uşor. Reţeaua RATB este printre cele mai dense din Europa, fiind a patra cea mai mare de pe continent şi transportând 2,26 milioane de pasageri pe zi pe cele 116 linii de autobuz, 20 linii de troleibuz şi 25 linii de tramvai (incluzând metroul uşor menţionat).

Tabel Nr.1 Lungimea reţelei de tramvaie, troleibuze şi autobuze (km cale dublă)

Fisiere in arhiva (1):

  • Serviciul de Transport Public - Regia Autonoma de Transport Bucuresti.doc

Alte informatii

Materia servicii si utilitati publice