Crowdfunding-ul este o strategie de strângere de fonduri eficientă

Referat
7/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 1741
Mărime: 30.38KB (arhivat)
Publicat de: Sabina Călin
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Fiind dată moțiunea „Crowdfunding-ul este o strategie de strângere de fonduri eficientă”, mă declar contra acestei teze și doresc să-mi justific poziția raportându-mă la dezvantajele pe care crowdfunding-ul le oferă. Această moțiune este una de valoare, care încearcă să modifice convingeri și să dezvolte strategia de față.

Contextul istoric al acestei metode online de strângere de fonduri apare în jurul anului 1970, luând însă amploare odată cu anul 2009. Astfel, ideea de crowdfunding este mult mai veche decât se crede, fiind o tehnică de finanțare a proiectelor prin intermediul mediului online desprinsă din crowdsourcing. Cu toate acestea, pentru țara noastră, acest tip de finanțare este o inițiativă destul de nouă, făcând o comparație succintă cu țările dezvoltate în care crowdfunding-ul a fost adoptat cu mult timp înainte.

Crowdfunding-ul este o metodă alternativă de strângere de fonduri, derulată exclusiv în mediul online, cu scopul de a finanța crearea sau dezvoltarea unor produse. La baza ei stă ideea a apela la o comunitate ca un potențial finanțator pentru a dezvolta un produs. Totodată, strângerea de fonduri constituie o metodă modernă care înlocuiește sistemul de donație cu o metodologie de tip recompensă. Astfel, persoanele care propun un proiect trebuie să aducă, de la început, la cunoștința eventualilor depunători care va fi recompensa pentru ajutorul lor. Iar termenul „eficient” este definit ca fiind o acțiune ce produce un efect așteptat.

Pentru a-mi susține punctul de vedere, conform căruia crowdfunding-ul nu este o metodă eficientă de strângere de fonduri, prezint următoarele argumente:

1. Crowdfunding-ul nu este o metodă eficientă de strângere de fonduri, întrucât ideea care are nevoie de finanțare poate fi copiată.

Când cineva solicită crowdfunding, una dintre cerințe este să dezvăluie ideea care are nevoie de finanțare. Acest lucru expune proprietarul ideii la riscul ca proiectul său să fie copiat de concurenții care au o finanțare mai bună. În cazul în care concurența declanșează ideea înainte ca finanțarea să poată fi ridicată, proprietarul ideii originale riscă să piardă cota de piață.

De exemplu, un antreprenor a dezvoltat un nou tip de pastă de dinți care previne mai bine cavitățile. Cu toate acestea, acest inventator necunoscut nu are fondurile necesare pentru a scoate proiectul de la sol, așa că apelează la crowdfunding. Totodată, un executiv la Colgate-Palmolive vede campania, iar înainte ca antreprenorul să aibă timp să colecteze fondurile de care are nevoie, produsul se află pe raft cu numele companiei mai mari pe acesta.

2. Crowdfunding-ul nu este o metodă eficientă de strângere de fonduri pentru toate tipurile de întreprinderi.

Este perfect dacă nu aveți nevoie de finanțare de milioane de dolari și dacă puteți utiliza această finanțare pentru a vă crea rapid produsul sau serviciul. Pe de altă parte, dacă aveți nevoie de milioane de dolari pentru a dezvolta o nouă tehnologie care poate dura ani de cercetare și dezvoltare, crowdfunding-ul nu este potrivit,. Acesta lucrează în mod obișnuit cu proiecte care necesită capital de sub 100.00 de dolari.

Totodată, crowdfunding-ul nu funcționează pentru proiectele non-consumatoare. Încă nu am văzut ca această metodă să funcționeze într-o piață neaglomerată. De exemplu, lansarea unei campanii publicitare pentru o afacere între întreprinderi este dificilă. Este posibil ca în viitor să vedem că acest lucru devine mai răspândit, dar acum nu este o utilizare eficientă a crowdfunding-ului.

3. Crowdfunding-ul nu este o metodă eficientă de strângere de fonduri, deoarece face ca proiectul tău să fie inflexibil.

Platformele de crowdfunding au reguli stricte pe care trebuie să le urmați, iar acest lucru face ca proiectul să fie inflexibil. Odată ce primiți finanțarea de care aveți nevoie, nu puteți face schimbări drastice în ofertă. În mod similar, orice întârziere a termenelor vă poate afecta reputația și marca.

4. Crowdfunding-ul nu este o metodă eficientă de strângere de fonduri, deoarece poate afecta reputația business-ului în cazul în care proiectul eșuează.

Atunci când alegeți o astfel de alternativă de strângere de fonduri, trebuie să vă asumați toate riscurile. Astfel, dacă proiectul dumneavoastră nu este văzut cu ochi buni de către comunitatea de investitori sau dacă ei consideră că nu este o idee suficient de bună pentru a fi finanțată, atunci acest lucru poate afecta, atât pe termen scurt, cât și lung, imaginea afacerii.

Preview document

Crowdfunding-ul este o strategie de strângere de fonduri eficientă - Pagina 1
Crowdfunding-ul este o strategie de strângere de fonduri eficientă - Pagina 2
Crowdfunding-ul este o strategie de strângere de fonduri eficientă - Pagina 3
Crowdfunding-ul este o strategie de strângere de fonduri eficientă - Pagina 4
Crowdfunding-ul este o strategie de strângere de fonduri eficientă - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Crowdfunding-ul este o strategie de strangere de fonduri eficienta.docx

Alții au mai descărcat și

Politici Publice

În sensul comun, termenul politica se considera de obicei ca se aplica la ceva “mai mare” decât deciziile particulare, dar la ceva “mai mic” decât...

Blocada Berlinului

Sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial aduce cu sine era Razboiului Rece,o confruntare deschisa, nonmilitara si limitata intre doua grupuri de...

Organizații Regionale latino-americane

Organizaţie Data creãrii Ţãri membre (Nr). Ţãri membre AEC Asociaţia Statelor din Caraibe 1994 26 Antigua şi Barbuda, Bahamas, Barbados,...

Triunghiul violenței în Columbia

Triunghiul violentei in Columbia Format din: 1. Miscarile de gherila 2. Cartelurile de droguri 3. Organizatiile paramilitare Miscarile de...

Rusia după Încheierea Războiului Rece

Rusia si strainatatea apropiata Dupa încheierea razboiului rece, fiecare tara europeana a blocului socialist a fost confruntata cu problemele...

Planul de dezvoltare rurală și ocuparea forței de muncă în Comuna Feleacu, județul Cluj

Prezentarea generalǎ a comunei Feleacu Transilvania este consideratǎ de cǎtre mulţi specialişti ca fiind ţara tuturor formelor de relief, de la...

Te-ar putea interesa și

Crowdfunding și Business Angels

Termenul "Crowd Funding” descrie acțiunea colectivă ce are rolul de a strânge fonduri, în general prin intermediul internetului, pentru a finanța...

Ai nevoie de altceva?