Diplomatia economica - Diplomatia comerciala

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Diplomatia economica - Diplomatia comerciala.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier pdf de 3 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Stiinte Politice

Extras din document

Economia mondială este un mediu dinamic plin de oportunități și risc pentru afaceri internaționale. Un astfel de dinamism creează un spațiu politic și economic nou pentru oportunități de afaceri internaționale în economii în curs de dezvoltare rapidă, inclusiv Brazilia, China și India, dar cresc, de asemenea, riscurile economice pentru întreprinderile internaționale cu investiții în scădere sau chiar economii dezvoltate de criză precum Grecia.

Dinamismul este evident în creșterea de noi afaceri internaționale din Est, cum ar fi Etihad (Emiratele Arabe Unite), precum și un nou val de investiții de afaceri internaționale în țările în curs de dezvoltare în economiile mai vechi ale Occidentului.

Pentru a înțelege modul în care diplomația comercială și afacerile internaționale functioneaza impreuna, trebuie doar să luam în considerare modul în care comerțul și aspectele diplomatice au propulsat civilizațiile să devină mari puteri economice.

De la Mesopotamienii care foloseau comerțul ca un aspect al diplomatiei și romanii care foloseau comerțul pentru a-și răspândi cultura, chiar dincolo de granițele Imperiului Roman, până în perioadele medievale, când comerțul englez cu Liga Hanseatică Germană a fost susținut de negocieri diplomatice continue, comerțul și diplomația au fost strâns legate.

În vremuri ceva mai recente, olandezii au înființat o ambasadă în China în 1655, cu obiectivul specific de îmbunătățire a comerțului, iar nouă țară numită SUA ar schimba semnificativ economia globală și relațiile comerciale.

Diplomația implică de obicei colectarea de informații, lobby, sustinere și reprezentarea intereselor într-o negociere. Diplomația comercială implică toate aceste activități și se concentrează pe negocieri în jurul tranzacțiilor comerciale. Este o activitate cu mai multe părți interesate care implică actori publici și privați care negociază o afacere care va implica, probabil, interese comerciale, precum și private comerciale. O afacere comercială uriașă, cum ar fi cumpărarea Tata de Jaguar Land Rover, afectează interesele economice și politice ale statului național (are implicații pentru reputația de guvernare, precum și indicatori economici cheie, precum ratele de angajare și PIB), precum și reputația și dezvoltarea economică a afacerii. Pentru a surprinde astfel de oferte, întreprinderile se bazează adesea pe statul național pentru a oferi asistență informațiilor comerciale și pentru a promova afacerea atât în negocieri formale, cât și informale, într-o varietate de setări.

În esență, aceasta include adesea ambasadorii și personalul ministerului de externe care organizează și găzduiește târguri comerciale, dar include și lobby direct în numele sau

însoțit de directorii generali sau de personalul întreprinderilor. Din aceasta și din definițiile dezvoltate până acum, definiția lui Lee a diplomației comerciale este un e pluribus unum care afirmă că diplomația comercială este „opera unei rețele de actori publici și privați care gestionează relațiile comerciale folosind canale și procese diplomatice “.

Există o mulțime de motive pentru care actorii publici și privați se pot împreună și ar trebui să conducă diplomația comercială pe piețele noi și necunoscute și să deschidă rețele diplomatice din motive comerciale. În primul rând, contactele de la ambasadă generează inteligență economică care altfel nu ar fi fost disponibilă. În al doilea rând, diplomații sunt de obicei mai vizibili în mass-media și pot atrage astfel atenția (marketing) la costuri relativ mici. În al treilea rând, diplomații au, de obicei, acces mai ușor și influent la contacte la nivel înalt decât majoritatea întreprinderilor. În al patrulea rând, diplomații sunt, de obicei, văzuți ca fiind extrem de credibili, ceea ce facilitează atragerea investițiilor străine directe. Iar in ultimul rând, informațiile colectate de misiunile străine sunt centralizate și acest lucru creează eficiență pentru sector; Împiedică întreprinderile să reinventeze roata.

Fisiere in arhiva (1):

  • Diplomatia economica - Diplomatia comerciala.pdf