Managementul Organizatiilor Non-Profit

Imagine preview
(9/10 din 4 voturi)

Acest referat descrie Managementul Organizatiilor Non-Profit.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 17 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Mihaela Vlasceanu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Stiinte Politice

Cuprins

I. ANALIZA MEDIULUI SOCIAL SI ECONOMIC ÎN CARE FUNCTIONEAZA ORGANIZATIA 2
1.Descrierea organizatiei 2
2. Misiune si Obiective 3
3. Activitate 4
Principalele proiecte si evenimente 4
Analiza unui proiect în desfasurare 6
Date beneficiari 7
4. Organizare si conducere 9
Luarea deciziei în cadrul organizatiei 9
5. Sustenabilitatea Organizatiei 10
Modul de finantare 10
Cotizatii 12
Licitatii 12
6. Gestionarea fondurilor 13
Recrutarea voluntarilor 13
II. ANALIZA MEDIULUI DE COMUNICARE INTERNA SI EXTERNA. 14
Comunicarea interna 14
Comunicarea externa. 14
Analiza SWOT 16
Puncte tari 16
Puncte slabe 16
III. OBSERVATII SI RECOMANDARI 16

Extras din document

Înfiintata în septembrie 1998, asociatia Prietenii Muzeului National de Arta(PMNAR) este înregistrata ca persoana juridica româna, non-profit si non-guvernamentala, cu scopul de a furniza sprijin moral, organizatoric si financiar Muzeului National de Arta(MNAR).

Înca de la crearea Asociatiei, de catre un grup de iubitori de arta si cultura, atât români cât si straini care traiesc în România, membrii sai s-au concentrat asupra strângerii de fonduri necesare redeschiderii Muzeului si expunerii celei mai bogate colectii de arta din România, în acelasi timp participând voluntar la prezentarea efectiva a colectiilor. Consiliul de conducere cuprinde opt români si sapte straini. În urma unei serii de evenimente culturale de fund-raising, a unei finantari acordate de Uniunea Europeana prin programul PHARE si a doua evenimente ce se desfasoara anual la Bucuresti, Asociatia Prietenii Muzeului de Arta a reusit sa strânga peste 25 000$ în 1999, 70 000$ în 2000 si 90 000$ în 2001. Proiectele desfasurate urmaresc revitalizarea Atelierului de Restaurare a Ramelor, înfiintarea unui Magazin de Cadouri asociat Muzeului de Arta, dotarea cladirii cu rampe care sa permita accesul persoanelor cu handicap locomotor, punerea la dispozitia vizitatorilor de banci si garderobe, finantarea unei expozitii permanente, "Ten Years After”, organizarea unor programe educative pentru copii si fondarea Ghidul Colectiilor în limba engleza.

În anul 2000, Prietenii Muzeului National de Arta a devenit membra a Federatiei Internationale a Prietenilor Muzeelor, fiind a doua asociatie-membra din Europa de Est.

2. Misiune si Obiective

Misiunea organizatiei consta în ajutarea Muzeului National de Arta în efortul sau de redeschidere a colectiilor permanente si transformarea vizitelor la muzeu într-o experienta mai prietenoasa. Organizatia îsi propune, de asemenea, sa ajute ridicarea MNAR la standardele internationale.

În concordanta cu misiunea definita, organizatia îsi stabileste urmatoarele obiective, prezentate în Statutul Asociatiei (Anexa 1), în articolul 5:

a) Sprijinirea morala si materiala a programelor Muzeului National de Arta al României (denumit în continuare “Muzeul”) în concordanta cu obiectivele Muzeului;

b) Sprijinirea redeschiderii expunerii permanente a Muzeului;

c) Mentinerea si dezvoltarea colectiilor de arta ale Muzeului cu acordul conducerii Muzeului;

d) Stabilirea si promovarea unor relatii de colaborare cu alte asociatii similare din tara si strainatate;

e) Organizarea de conferinte, seminarii si alte asemenea manifestari, în tara si în strainatate. De asemenea, Asociatia va publica Buletinul Informativ al Asociatiei.

Organizatia functioneaza pe baza unui fel de parteneriat cu Muzeul National de Arta din România, parteneriat care are la baza contracte de sponsorizare pentru diferite proiecte, editarea de ghiduri, restaurare, achizitionare de echipamente etc.

Prietenii Muzeului National de Arta din România reprezinta, deci, o organizatie filantropica, orientata pe beneficiul unui public, care se auto - finanteaza din donatii, sponsorizari, cotizatiile membrilor etc. Este o organizatie receptor-distributiva, fondurile obtinute fiind folosite mai departe în cadrul proiectelor sale, conform misiunii.

3. Activitate

De la înfiintare, organizatia a desfasurat o serie de activitati (ce vor fi analizate separat), în principal pe urmatoarele directii:

-concerte pentru diferite ocazii( vernisaje de expozitii, redeschideri de sali etc.) În ultimii trei ani, PMNAR a organizat seri de concerte la Sala Auditorium a MNAR, cu implicarea unor artisti români si a unor personalitati culturale renumite pe plan international

-evenimente de strângere de fonduri;

-realizare de proiecte specifice Muzeului;

-publicarea trimestriala a Buletinului Informativ “Palette”;

-participarea la întrunirile Federatiei Mondiale a Prietenilor Muzeelor si la întruniri regionale, ale Federatiei Europene:

-participarea, ca voluntari , la traininguri sustinute de Ministerul Culturii;

Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Organizatiilor Non-Profit.doc

Alte informatii

Descrierea unei org non profit: prietenii muzeelor