Eveniment relații publice - zmeura de aur

Referat
7/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 2165
Mărime: 414.32KB (arhivat)
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Stefanescu Popa

Extras din referat

Premiile “Zmeura de aur” (The Golden Raspberry Awards sau Razzies), decernate pentru prima data in 1981, au fost create de John Wilson in 1980 in intentia de a completa Premiile Academiei Americane de Film-Oscarurile prin a dezonora cu acest premiu cel mai prost actor, regizor, producator, scenarist, compozitor si film. Trofeul consta intr-o zmeura vopsita in auriu, asezata pe o baza de plastic. Denumirea provine de la sensul figurat al cuvantului “zmeura” . In engleza, expresia “blowing a raspberry” inseamna a scoate un sunet care indica prosteala.

Voturile pentru aceste categorii sunt date de membrii Fundatiei Premiilor “Zmeura de aur”; nominalizarile sunt anuntate cu o zi inainte ca Academia Americana de Film sa isi anunte nominalizatii ei, iar premiile sunt decernate cu o zi inaintea decernarii premiilor Oscar.

Categoriile oficiale ale Zmeurei de aur sunt:

- Cel mai prost film

- Cel mai prost regizor

- Cel mai prost actor in rol principal

- Cea mai proasta actrita in rol principal

- Cel mai prost actor in rol secundar

- Cea mai proasta actrita in rol secundar

- Cel mai prost cuplu pe ecran

- Cel mai prost scenariu

- Cea mai proasta urmare a unui film

- Cel mai prost remake sau rip-off

- Cel mai prost cantec original

Totusi, de-a lungul anilor au fost introduce si categorii speciale, valabile numai in anul in care sunt inmanate: Most Tiresome Tabloid Targets (2005), Worst Excuse for an Actual Movie (All Concept/No Content!) (2003), Most Flatulent Teen-Targeted Movie (2002), Worst Reckless Disregard for Human Life and Public Property (1997), Worst Excuse For Family Entertainment (2006) si altele.

De asemenea, pe langa acestea, Fundatia a acordat in timp alte cateva premii speciale:

- Premiul pentru cele mai proaste realizari intr-o cariera(Worst Career Achievement Award) acordat lui Ronald Reagan in 1981, Linda Blair in 1983, Irwin Allen in 1985 si Bruce Rechinul de Cauciuc din Falci ("Bruce the Rubber Shark" from Jaws) in 1987.

- Premiul Guvernatorului-acordat de guvrnatorul Zmeurei de Aur, John Wilson, unei persoane ale carei realizari nu sunt acoperite de celelalte categorii. Acest premiu a fost acordat in 2003 lui Travis Payne pentru Cea Mai Proasta Realizare in Coregrafie("Distinguished Under-Achievement in Choreography") pentru filmul From Justin to Kelly(De la Justin la Kelly).

Multi actori, regizori si producatori distinsi au primit, de-a lungul timpului, recunoasterea unui premiu “Zmeura de Aur”. Totusi, din cauza caracterului de insulta al acestui premiu, foarte rar se intampla ca acesta sa fie acceptat de catre “castigator” in persoana. Acest lucru s-a intamplat doar in cazul catorva persoane:

- In 1988, Bill Cosby a fost prima persoana care a acceptat toate cele trei premii “Zmeura de Aur”, pentru Cel mai Prost Film, Actor si Scenariu- filmul Leonard Part 6. Potrivit unui interviu acordat de acesta ulterior, Bill Cosby amenintase ca va da in judecata Fundatia daca nu va primii trofee confectionate din aur adevarat. Asa ca a primit statuete din aur de 24 caratre si marmura de Italia, in valoare de 27.000$, in conditiile in care un trofeu obisnuit costa 4.97$.

- In 1993, Tom Selleck a acceptat premiul pentru Cel mai Prost Actor in Rol Secundar pentru prestatia sa ca Regele Ferdinand al Spaniei in filmul Christopher Columbus: The Discovery in cadrul unui episod al The Chevy Chase Show.

- In 1996, Paul Verhoeven a primit personal in cadrul ceremoniei premiul pentru Cel mai prost regizor-filmul Showgirls.

- In 1998, scenaristul Brian Helgeland a fost prima persoana care sa primeasca in acelasi an un Oscar si o Zmeura de Aur. Oscarul l-a castigat pentru L.A. Confidential, iar Zmeura pentru Cel mai prost scenariu pentru The Postman, produs de Kevin Costner.

- In 2000, filmul Wild Wild West a primit 5 Zmeure de Aur, inclusiv pentru Cel mai prost film.

- In 2002, Tom Green si-a acceptat toate cele 5 Zmeure de Aur printr-un discurs lung, care a cuprins si o interminabila melodie la acordeon; drept consecinta, actorul a trebuit sa fie scos cu forta de pe scena;

- In 2004, Ben Affleck a primit Zmeura pentru Cel mai prost actor in Gigli, Daredevil si Paycheck. Statueta i-a fost inmanata in cadrul emisiunii Larry King Live, cand actorul a strivit-o pe jos. Totusi, trofeul strivit a fost vandut pe eBay si astfel au fost obtinuti banii pentru inchirierea salii de ceremonie pentru anul urmator;

- In 2005, Halle Barry a surprins Hollywood-ul tinand in gluma un discurs de acceptare a Zmeurei pentru Cea mai proasta actrita pentru rolul din Catwoman. In timpul discursului a tinut Zmeura intr-o mana si Oscarul castigat in 2002 pentru Monster’s Ball in cealalta. Dupa ceremonie, John Wilson a tinut un discurs prin care a recunoscut performantele actoricesti ale lui Halle Barry, declarand ca asteapta o noua interpretare demna de Oscar.

Trivia

Singurii actori care au fost nominalizati atat la Oscar cat si la Zmeure de Aur pentru aceeasi prestatie sunt James Coco in Only when I laugh(1982) si Amy Irving pentru Yentl(1984). Nici unul dintre cei doi nu a castigat vreunul din premii.

Alec Baldwin si Christofor Walken au fost nominalizati in acelasi an la Oscarul pentru Cel mai bun actor in rol secundar si la Zmeura pentru Cel mai prost actor in rol secundar, insa pentru filme diferite. Walken a fost nominalizat in 2002 la Oscar pentru prestatia din Catch Me if You Can si la Zmeura de aur pentru The Country Bears, iar Alec Baldwin in 2003 a fost nominalizat la Oscar pentru The Cooler si la Zmeura de Aur pentru The Cat in the Hat.

Preview document

Eveniment relații publice - zmeura de aur - Pagina 1
Eveniment relații publice - zmeura de aur - Pagina 2
Eveniment relații publice - zmeura de aur - Pagina 3
Eveniment relații publice - zmeura de aur - Pagina 4
Eveniment relații publice - zmeura de aur - Pagina 5
Eveniment relații publice - zmeura de aur - Pagina 6
Eveniment relații publice - zmeura de aur - Pagina 7
Eveniment relații publice - zmeura de aur - Pagina 8
Eveniment relații publice - zmeura de aur - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Eveniment Relatii Publice - Zmeura de Aur.doc

Ai nevoie de altceva?