Tehnici de formare a opiniei publice - studiu de caz

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Tehnici de formare a opiniei publice - studiu de caz.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 7 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Stiintele Comunicarii

Extras din document

Remus Cernea vrea să elimine predarea religiei în școli

Proaspăt demisionar din USL, deputatul de Constanța, Remus Cernea, spune că îndoctrinarea prin religie ar trebui eliminată din şcoli.

În acest sens, deputatul Verzilor a exemplificat şi cum ar trebui să sune începutul unei lecţii de religie.

“Dragi elevi, religiile fac parte din patrimoniul cultural si istoric al umanitatii. Cu totii avem dreptul de a ne asuma o astfel de viziune asupra lumii, iar cetatenii care poate nu au o religie, au convingeri stiintifice ei bine si acesti oameni trebuie respectati”, a spus Remus Cernea.

Cernea crede că religia ar trebui predată în şcolile publice, într-un mod… neutru. “Ar trebui ca religia să nu fie predată într-un mod confesional în școli pentru că atunci ea se transformă într-o formă de îindoctrinare religioasă”, a mai spus deputatul.

Cernea şi-a anunţat intenţia modificării legii educaţiei în acest sens, în cadrul unei întâlniri a umaniştilor din întreaga lume. Unul dintre participanţi, cadru didactic în Buzău, militează chiar pentru scoaterea religiei din curricula şcolară.

”Este o disciplina care se preda exact cum se țin slujbele religioase în biserica. La biserică lumea se duce numai când dorește, pe când în școlile publice din România, copiii sunt obligati sa meargă. Această obligativitate a predării religiei în școlile publice ar trebui eliminată rapid”, a spus profesorul Emil Moise.

Data publicarii: 26/05/2013

http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/Politica/remus-cernea-vrea-sa-elimine-predarea-religiei-in-coli--87740.html

1. Motivaţia alegerii articolului

Prima meserie pentru care am optat, cu câţiva ani în urmă, a fost cea de cadru didactic. Luarea acestei decizii a implicat un interes aparte vizavi de tot ceea ce înseamnă învăţământul românesc. În toţi anii mei de studii, m-am confruntat cu nenumărate situaţii neplăcute, dăunătoare, conflictuale, etc., situaţii care m-au convins că problema cea mai mare nu este nici la noi – elevi, studenti, ş.a.m.d. – dar nici le ei – profesori, inspectori, etc. –, ci totul porneşte de la un sistem de învăţământ greşit gândit /înţeles/implementat. Am fost acuzată în nenumărate rânduri că sunt „prea revoluţionară pentru vârsta mea”, dar asta nu mă împiedică să sper, să cred şi să pot schimba ceva! Preocupată mereu de modificările ce apar pe acest plan, nu a putut trece neobservat nici acest articol. În multe discuţii purtate cu profesori, inspectori, reprezentanţi ai Ministerului Învăţământului – cu care se întâmplă să mă cunosc tocmai datorită unor sesizări pe care le-am făcut cu privire la diverse situaţii care , după umila mea capacitate, depăşeau cu mult raţionalul – a fost abordat acest subiect sensibil legat de predarea religiei în şcoli. Încă de atunci am avut convingerea şi mi-am exprimat-o răspicat, că dacă profesorii nu ştiu – nu zic „toţi”, dar destul de mulţi, potrivit ultimelor sondaje – să predea corespunzător această materie şi sunt departe de tactul pedagogic, atunci să se modifice ceea ce se predă. Eu am ajuns la o concluzie, în urma unor experienţe: dacă nu găsim soluţia, schimbăm problema. Simplu! Atunci, de ce să nu se facă unele modificări la manual?

Pe lângă motivele subiective, personale, am ales spre analiză acest articol şi pentru că prezintă un subiect de interes public, care a stârnit fel şi fel de reacţii, mai ales în mediul online, unde libertatea de exprimare este din ce în ce mai prost înţeleasă, chiar abuzată, din păcate!

Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnici de formare a opiniei publice - studiu de caz.doc