Prevalența și factori de risc pentru infecția cu papilomavirus uman la bărbații mexicani infectați cu HIV

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Stomatologie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 2238
Mărime: 24.36KB (arhivat)
Publicat de: Clara H.
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Rezumat

Obiectiv.

Determinarea prevalenței și a factorilor de risc pentru infecția orală cu papilomavirus uman (HR-HPV) la bărbați infectați cu virusul imunodeficienței umane (HIV).

Materiale și metode.

Mai multe persoane de sex masculin din ambulatoriu cu infecție HIV au fost înscrise. Au fost obținute date demografice și de risc comportamental. Tampoane anale și clătiri orale au fost testate pentru ADN HR-HPV. Au fost efectuate examinari orale, faringiene și video-laringoscopii pentru detectarea leziunilor.

Rezultate.

Prevalența infecției orale cu HR-HPV a fost de 9,3% (au predominat alte subtipuri decât HR HPV 16/18). Prevalența infecției anale cu HR-HPV a fost de 75,7%. Factorii de risc pentru infecția orală cu HR-HPV au fost amigdalectomia (OR = 13,12) și anii de la diagnostic HIV (OR = 1,17).

Concluzii.

Efectuarea amigdalectomiei și anii de la diagnosticul HIV au fost asociati cu infecția orală cu HPV. Nici o asociere nu a fost găsită între infecția orală cu HR-HPV și cea anală. Acesta este primul studiu care prezintă prevalența și factorii de risc pentru infecție orală HR-HPV la populația mexicană infectată cu HIV.

Carcinomul scuamo-celular al cavității orofaringiene se observă de obicei la adulți mai în vârstă și este asociat cu consum de tutun și alcool.

Cu un altfel de profil clinic și epidemiologic, cancerul legat de papilomavirus uman (HPV) este o formă particulară de OPSCC, cu factori de risc legați de comportamentul sexual.

În decursul ultimilor 40 de ani, o incidență din crescută a cancerul legat de HPV a fost observantă la adulții sub 60 de ani. De fapt, creșterea OPSCC legată de HPV a atins proporții epidemice. Cancerul legat de HPV este cauzat de subtipurile cu risc ridicat (HR-HPV), și anume 16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56 și 58; în timp ce subtipurile HPV benigne, cel mai frecvent 6 și 11, sunt responsabile pentru condyloma acuminate și papilomatoza respiratorie.

Studiile anterioare au arătat o prevalență crescută a HR-HPV la populația infectată cu HIV (13,7%), comparativ cu adulții neinfectați cu HIV (4,5%). Intr-adevar, incidența cancerelor asociate cu HPV la indivizii infectați cu HIV este de asemenea mai mare, iar riscul de cancer orofaringian este de 2 până la 6 ori mai mare decât în rândul populației normale.

Deși ratele crescute menționate mai sus sunt slab înțelese, factorii de risc pentru cancerul asociat cu HPV includ deficiențele imunitare associate HIV cât și incidența și persistența mai mare a infecțiilor HPV.

În timp ce creșterea OPSCC fără legătură cu HPV ar putea fi legată de îmbunătățirea speranței de viață pentru populația infectată cu HIV, istoricul natural, prevalența și factorii de risc ai infecției cu HPV oral și a OPSCC legată de HPV sunt în mare parte neexplorate.

Prin urmare, scopul studiul nostru a fost de a determina prevalența și factorii de risc pentru infecția orală HR-HPV la indivizi fără cancer oral din Mexic, infectați cu HIV.

Materile și metode

Populația de studiu.

Acest studiu prospectiv și transversal a fost realizat la Centro de Investigación en Enfermedades Infecciosas, Instituto Nacional de Enfermedades Respiratorias Ismael Cosío Villegas (INER), un centru național pentru pacienții infectați cu HIV din Mexico City. Studiul a fost realizat în perioada ianuarie 2014 și ianuarie 2016 și a urmat principiile Declarației de la Helsinki. Protocolul a fost aprobat de către Comitetul de Cercetare și Etică al INER. Consimțământ în scris pentru informațiile și imaginile care urmează să fie publicate a fost furnizat de către pacienți.

Pacienți ai ambulatoriului, de sex masculine, cu infecție HIV, în vârstă de 18 ani și mai mari au fost incluși. Factorii demografici și de risc comportamental au fost evaluați folosind un chestionar. Datele colectate au inclus vârsta, comportamentul sexual, consumul de tutun și alcool și istoricul legat de HIV. Pentru a detecta leziunile căilor respiratorii superioare s-au efectuat examene vizuale faringiene și orale si video-laringoscopie. Toți pacienții au fost supuși unui examen de gât prin palpare pentru detectarea nodulilor cervicali palpabili.

Colectarea probelor.

Probele pentru testarea HPV la nivelul mucoasei orale au fost obținute prin înghițirea a 10 ml soluție salină sterilă pentru 10 secunde și gargară timp de 5 secunde. Acestea au fost depozitate la -80șC în 15 minute de la colectare. Testarea HPV a fost efectuată cu Abbot Real Time High Risk HPV (Abott Molecular Inc., Illinois, USA), un test validat clinic care permite genotipizarea HPV 16, HPV 18 și detectarea în comun a douăsprezece genotipuri HR-HPV: HPV 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59, 66 și 68. Probele de sânge au fost colectate prin puncție de venă antecubitală în condiții de post. Au fost utilizate tuburi de colectare a sângelui Vacutainer EDTA 4 ml pentru măsurarea numărului de celule CD4 T prin citometrie de flux, cu testul TruCount CD4 + (Becton- Dickinson, Franklin Lakes, New Jersey, SUA). Tuburi de colectare a sângelui Vacutainer EDTA 6 ml au fost utilizate pentru determinarea încărcăturilor plasmatice ARN- HIV, cu Abott Real Time HIV-1 (Abott Molecular Inc, Illinois, SUA).

Preview document

Prevalența și factori de risc pentru infecția cu papilomavirus uman la bărbații mexicani infectați cu HIV - Pagina 1
Prevalența și factori de risc pentru infecția cu papilomavirus uman la bărbații mexicani infectați cu HIV - Pagina 2
Prevalența și factori de risc pentru infecția cu papilomavirus uman la bărbații mexicani infectați cu HIV - Pagina 3
Prevalența și factori de risc pentru infecția cu papilomavirus uman la bărbații mexicani infectați cu HIV - Pagina 4
Prevalența și factori de risc pentru infecția cu papilomavirus uman la bărbații mexicani infectați cu HIV - Pagina 5
Prevalența și factori de risc pentru infecția cu papilomavirus uman la bărbații mexicani infectați cu HIV - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Prevalenta si factori de risc pentru infectia cu papilomavirus uman la barbatii mexicanu infectati cu HIV.docx

Ai nevoie de altceva?