An Architecture of a Distributed Semantic.

Referat
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 4220
Mărime: 31.12KB (arhivat)
Publicat de: Gabi Ion
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Social networking online a devenit una dintre cele mai mari servicii populare web. Mai ales Facebook cu 845 Milioane + utilizatorii activi lunar și 100.000 + relații de prietenie care creează un Web în interiorul Web principal. Bazându-se pe metafora insulelor, Facebook devine mai mult ca un continent. Cu toate acestea, utilizatorii sunt blocați pe acest continent cu aproape orice ocazie pentru a comunica cu ușurință cu utilizatorii de pe alte insule și continente sau chiar să se mute trans-continental. Utilizatorii sunt obligați la o anumită platformă și cu greu au șansa de a migra cu ușurință într-o altă rețea socială, platformă în cazul în care doresc să păstreze legăturile lor.

Odată ce utilizatorii au publicat informațiile personale în cadrul unei rețele sociale, de multe ori ei își pierd de asemenea, controlul peste datele pe care le dețin, deoarece este stocat pe un singur server al companiei. Interoperabilitatea între platforme este foarte rudimentar și limitată în mare parte de proprietatea API-uri. În scopul de a păstra toate datele la zi pe platforme multiple, utilizatorii trebuie să modifice datele de pe fiecare platformă. Din moment ce există doar câțiva jucători de mare de rețele sociale, Web de asemenea, își pierde natura sa distribuită. Conform unui recent com-score studiu, ori de utilizare Facebook sunt mai numeroase decât utilizarea Web tradițională de factor doi și acest lucru continuă să crească. Susținem că soluții pentru rețele sociale ar trebui să fie proiectate în mod distribuit, astfel încât utilizatorii sunt împuterniciți să recâștige controlul asupra datelor lor. Curentă oceane vaste între continente rețele sociale și insule ar trebui să fie șuntat prin conexiuni de mare viteză permițând utilizatorilor de date și să se deplaseze cu ușurință și rapid între aceste locuri. De fapt, ne imaginăm în prezent câteva continente rețele sociale să fie completate de către un număr mare de insule mai mici, cu o rețea strânsă de poduri și conexiuni între ele. Comparativ cu predominante în prezent rețelele sociale centralizate au o astfel de abordare, are un număr de avantaje:

Confidențialitate :

Utilizatorii de semantic sociale distribuite de rețea (DSSN) Configurarea poate propriul nod DSSN sau a ales un furnizor de nod DSSN cu particular stricte de confidențialitate reguli pentru a se asigura un maxim a vieții private. Acest lucru ar facilita o concurență

operatoriilor de rețele sociale cu privire la regulile de confidențialitate cel mai benefic pentru utilizatori. În prezent, din cauza oligopol pe piața de rețele sociale, care este dominată de jucători mari, cum ar fi Facebook, Google sau Twitter, reglementările de confidențialitate sunt de multe ori mai condus de interesele de comercializare.

Securitatea datelor :

Datorită naturii este distribuit mai dificil de a fura cantități mari de date private. De asemenea, securitatea este asigurată printr-o revizuire publică și testarea de standarde deschise și într-o mai mică se extind prin obscuritate din cauza de proprietate închis implementări. După cum este confirmat foarte frecvent, soluții centralizate sunt întotdeauna pus în pericol de atacuri asupra securității datelor. Chiar cu cele mai bune soluții tehnice în vigoare, din interior amenințări pot fi cu greu prevenite într-un centralizat setare, dar nu poate provoca atât de mult dăunează unui DSSN.

Proprietatea asupra datelor :

Utilizatorii pot avea dreptul de proprietate deplină și controlul asupra utilizării datelor lor. Sunt fără a se limita la reglementările impuse de proprietate de către furnizorul lor de rețea socială în schimb DSSN utilizatorii pot pune în aplicare de acordare a licențelor de date cu granulație fină opțiuni în funcție de nevoile lor. Un DSSN ar în plus, facilitează un concurs de nod DSSN furnizorii de date cel mai liberal și benefic regulamentele de proprietate pentru utilizatori.

Extensibilitate :

Reprezentarea rețelei sociale resurse, cum ar fi WebIDs și obiecte de date este fără a se limita la o anumită schemă și poate crește cu nevoile userilor.

Cu toate extensibilitatea este de asemenea, este ușor de realizat în setarea centralizată

(Așa cum este confirmat prin diverse API-uri, de exemplu, Open Social), un cadru centralizat de rețea socială ar putea interzice cu ușurință (sau cenzurează) anumite extensii. Din motive comerciale (sau politice) și, prin urmare, constrânge libertatea utilizatorilor săi.

Fiabilitate :

Din nou, din cauza DSSN este mult mai puțin pusă în pericol de avarii sau terorismului

Preview document

An Architecture of a Distributed Semantic. - Pagina 1
An Architecture of a Distributed Semantic. - Pagina 2
An Architecture of a Distributed Semantic. - Pagina 3
An Architecture of a Distributed Semantic. - Pagina 4
An Architecture of a Distributed Semantic. - Pagina 5
An Architecture of a Distributed Semantic. - Pagina 6
An Architecture of a Distributed Semantic. - Pagina 7
An Architecture of a Distributed Semantic. - Pagina 8
An Architecture of a Distributed Semantic. - Pagina 9
An Architecture of a Distributed Semantic. - Pagina 10
An Architecture of a Distributed Semantic. - Pagina 11
An Architecture of a Distributed Semantic. - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Social network.docx

Ai nevoie de altceva?