Analiza Comparativă a Calității Locomotivelor Electrice din Parcul Companiei DB Schenker

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Transporturi
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 1109
Mărime: 5.12MB (arhivat)
Publicat de: Carol Adam Cornea
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Compania ”DB Schenker” reprezintă cel mai mare furnizor de servicii logistice și de transport din Europa. Din anul 2008, respectiva companie activează și pe piața transporturilor din România dupa ce a achiziționat compania ”Romtrans” cel mai mare furnizor de servicii logistice din țară până în acel moment.

Clienţii profită de două ori de pe urma acestei achiziţii şi a nou formatei companii DB Schenker Romtrans: în primul rând, datorită unei dense reţele de puncte de lucru răspândite pe întreg teritoriul României şi, în al doilea rând, datorită conexiunilor extinse către toate regiunile economice din Europa şi din întreaga lume.

Nimeni nu oferă o mai bună prezenţă pe piaţa din România: cu 7 sucursale şi peste 60 de birouri în toate regiunile ţării, DB Schenker Romtrans acoperă perfect piaţa naţională.

Până la sfârşitul anului 2008, momentul fuziunii cu Romtrans, DB Schenker avea 150 de angajaţi în sucursalele din România. Astăzi numărul a crescut la peste 1150. Aceasta demonstrează că potenţialul furnizorului de logistică şi implicit al clienţilor săi, s-a mărit considerabil odată cu creşterea numărului personalului angajat.

Portofoliul de servicii include transporturi terestre naţionale şi internaţionale precum şi expertiză în expediţiile feroviare şi maritime de mărfuri, împreună cu soluţii logistice complete.

În ceea ce priveste transportul feroviar, compania oferă solutii rapide, ieftine si cu impact negativ redus în ceea ce priveste mediul înconjurător prin intermediul serviciului DB SCHENKER railog. Dispunând de o densă reţea feroviară, compania este în măsură să pună la dispoziţia clienţilor servicii de transport feroviar de marfă în vagon singular sau trenuri bloc, pe orice relaţie de import, export, tranzit sau local. Beneficiind de îndelungata experienţă şi având o legatură strânsă cu toate căile ferate din Europa, DB Schenker oferă tarife de transport competitive pe orice relaţie sau sens de transport.

DB Schenker Romtrans asigură o gamă largă de servicii:

- transbordări din vagoane în camioane şi livrare la domiciliul clientului sau preluare de la domiciliul clientului cu camioane şi încărcare ulterioară pe vagoane prin intermediul propriilor noastre terminale din Oradea, Arad şi Bucureşti.

- depozitare în depozite acoperite sau platformă

- încărcarea/descărcarea direct în/din vagoane CSI (vagoane de ecartament larg) în bazele proprii din Galaţi şi Socola-Iaşi

- întocmirea formalităţilor vamale de import sau tranzit pentru mărfurile aflate în regim vamal

- urmărirea expediţiilor

În cele ce urmează va fi prezentată o scurtă descriere a trei dintre cele mai noi locomotive electrice ale companiei urmată de o analiză comparativă a calității tehnice.

Bombardier TRAXX

Locomotiva Bombardier Traxx P160 AC (P160 fiind prescurtarea de la viteza maximă de 160 km/h iar AC prescurtarea de la regimul curentului de alimentare, respective Curent Alternativ) face parte din gama de locomotive TRAXX a celui mai mare constructor de material rulant la nivel mondial ”Bombardier”, gamă ce cuprinde cele mai bine vândute locomotive din Europa.

Locomotiva este dotată cu 4 motoare asincrone trifazate de curent alternativ. Este o locomotivă bisistem, ceea ce înseamnă ca poate circula atât pe rețeaua națională alimentată la 25 000 V 50 Hz cât și pe rețelele electrificate din Germania, Austria de 15 000 V 16,7 Hz.

Preview document

Analiza Comparativă a Calității Locomotivelor Electrice din Parcul Companiei DB Schenker - Pagina 1
Analiza Comparativă a Calității Locomotivelor Electrice din Parcul Companiei DB Schenker - Pagina 2
Analiza Comparativă a Calității Locomotivelor Electrice din Parcul Companiei DB Schenker - Pagina 3
Analiza Comparativă a Calității Locomotivelor Electrice din Parcul Companiei DB Schenker - Pagina 4
Analiza Comparativă a Calității Locomotivelor Electrice din Parcul Companiei DB Schenker - Pagina 5
Analiza Comparativă a Calității Locomotivelor Electrice din Parcul Companiei DB Schenker - Pagina 6
Analiza Comparativă a Calității Locomotivelor Electrice din Parcul Companiei DB Schenker - Pagina 7
Analiza Comparativă a Calității Locomotivelor Electrice din Parcul Companiei DB Schenker - Pagina 8
Analiza Comparativă a Calității Locomotivelor Electrice din Parcul Companiei DB Schenker - Pagina 9
Analiza Comparativă a Calității Locomotivelor Electrice din Parcul Companiei DB Schenker - Pagina 10
Analiza Comparativă a Calității Locomotivelor Electrice din Parcul Companiei DB Schenker - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Analiza Comparativa a Calitatii Locomotivelor Electrice din Parcul Companiei DB Schenker.doc

Ai nevoie de altceva?