Lucrare de practică - SC Isaf SA

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Transporturi
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 953
Mărime: 229.98KB (arhivat)
Publicat de: Panagachie Chiș
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Chivu Ionel

Extras din referat

Scurt istoric

Intreprinderea a fost infiintata in anul 1951 de catre administratia Cailor Ferate Române avand ca principal obiectiv executia si punerea in functiune a echipamentelor de automatizare si telecomunicatii feroviare.

ISAF SA - SOCIETATE DE SEMNALIZARI SI AUTOMATIZARI FEROVIARE este in prezent o societate pe actiuni cu capital privat specializata indeosebi in domeniul constructiei si montajului instalatiilor de semnalizare feroviara, al electrificarii cailor ferate si a transportului urban, precum si al instalatiilor de telecomunicatii feroviare si publice.

ISAF SA a acumulat o bogata experienta in urmatoarele principale domenii:

- instalatii fixe de transport electric feroviar;

- instalatii fixe de transport electric urban (tramvaie, troleibuze);

- semnalizari si automatizari feroviare;

- telecomunicatii feroviare;

- telecomunicatii pentru sectorul public;

- radiocomunicatii feroviare;

- proiectare si executie de site-uri pentru telefonie celulara;

- constructii civile;

- echipamente de semnalizare;

- componente si ansambluri pentru linia de contact feroviara si urbana .

Ofera servicii extinse in managementul lucrarilor si in jurul infrastructurii feroviare. Acestea pot include servicii cum ar fi: evaluarea riscului, managementul sigurantei, managementul echipamentelor din cale, managementul patrimoniului si stocurilor sau pot fi mai complexe cerând scoaterea si repunerea in functiune a infrastructurii feroviare.

Experienta vasta a intreprinderii in lucrul in infrastructura impreuna cu cea in conducerea lucrarilor ofera credibilitate pentru clienti. Continuitatea contractelor cu companii feroviare sunt o dovada a satisfactiei clientilor.

Obiectivul acesteia este sa devina partenerul ales pentru a indeplini cerintele segmentului de clienti guvernamentali sau privati care au conditii tehnice si operationale severe.

Proiectele intreprinderii:

- Electrificari :

Tractiune electrica pentru calea ferata si pentru transportul urban de calatori (troleibuze si tramvaie).

ISAF SA a inceput sa execute acest gen de lucrari in anul 1963 si a realizat pana in prezent peste 8500 km de cale ferata electrificata in reteaua de cale ferata nationala. Ritmul de instalare a fost in anumite perioade de circa 450Km/an.

Dupa anul 1989, ISAF-SA si- a extins activitatea si pe alte piete ca de exemplu Grecia, unde in perioada 1992-1996 ISAF a executat lucrarile de electrificare pe distanta Salonic-Idomeni totalizand 170 km.

Din 1980 ISAF-SA a inceput sa execute si lucrari pentru instalatii de tractiune electrica pentru transportul urban  300km pentru tramvaie si 120 km pentru trolieibuze.

Compania este activa nu numai in calitate de constructor dar si de producator al echipamentelor specifice acestor lucrari.

ISAF-SA poseda de asemenea propriile utilaje necesare executiei de lucrari de electrificare : drezine ,masini de sapat, trenuri de lucru echipate cu platforme pentru derularea cablurilor, etc.

Incepand cu anul 2001, ISAF SA executa lucrarile de modernizare a instalatiilor de tractiune electrica pentru Culoarul IV paneuropean de cale ferata, tronsonul Bucuresti-Cimpina (cca. 200Km. lungime desfasurata), lucrare finantata de Banca Europeana de Investitii.

ISAF a montat, a pus in functiune si a predat la cheie:

- instalatii de semnalizare cu relee in peste 650 de statii de cale ferata, insumând peste 18.000 de macazuri controlate;

- instalatii de bloc de linie automat pe 4670 Km de retea, lungime de exploatare care corespunde cu 7300 Km lungime efectiva, tinând seama de liniile duble cu sens de circulatie banalizat;

Preview document

Lucrare de practică - SC Isaf SA - Pagina 1
Lucrare de practică - SC Isaf SA - Pagina 2
Lucrare de practică - SC Isaf SA - Pagina 3
Lucrare de practică - SC Isaf SA - Pagina 4
Lucrare de practică - SC Isaf SA - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Lucrare de Practica - SC Isaf SA.doc

Ai nevoie de altceva?